Baschet Phoenix CSU Simona Halep a trecut de BC Sirius Tg. Mureş după prelungiri

  • Echipa oaspete a câştigat primele trei sferturi, astfel că înaintea ultimului sfert formaţia constănţeană era condusă la diferenţă de nouă puncte.
 
Meci plin de suspans, astăzi, în Sala Sporturilor din Constanţa, unde s-a disputat meciul de baschet feminin Phoenix CSU Simona Halep Constanţa - BC Sirius Tg. Mureş, din etapa a şasea a Ligii Naţionale.

Învingătoarea, echipa gazdă, a fost stabilită după o repriză de prelungiri, scor final 62-58, după ce, la finele celor patru sferturi, pe tabelă se înregistra 52-52.

BC Sirius Tg. Mureş, care a condus la pauză cu 27-20, a câştigat primele trei sferturi (13-11, 14-9, 10-8), astfel că înaintea ultimului sfert formaţia constănţeană era condusă la diferenţă de nouă puncte (37-28).

Gazdele s-au mobilizat şi au reuşit să câştige ultimul sfert la nouă puncte (24-15), egalând şi ducând astfel meciul în prelungiri. Unde Phoenix CSU Simona Halep s-a impus cu 10-6 şi a câştigat partida.   
    

La aproape două săptămâni de la primul succes în noul sezon al Ligii Naționale de baschet feminin ne întoarcem în Sala Sporturilor cu gândul la cea de a treia victorie din campionat. Adversară ne va fi de această dată cea mai nouă echipă din LNBF, BC Sirius Târgu Mureș, formație care are până acum un parcurs peste așteptări, cu trei victorii și o singură înfrângere. Cum întrecerea internă este încă la început, iar relațiile de joc încă au de suferit, ne așteptăm la o partidă foarte disputată, dar care să va încheia totuși cu un meci bun, care să ne asigure o pauză liniștită pentru următoarele două săptămâni, a fost mesajul clubului de pe litoral dinaintea partidei.

 
Pentru Phoenix CSU Simona Halep au marcat Sara Hinriksdottir - 13p, Bianca Voica Nagy - 11p, Bianca Fota - 11p, Jade Vega - 9p, Nicoleta Mititelu - 6p, Ciara Rosten - 6p, Alexandra Robotin - 3p, Khiana Johnson - 2p şi Denisa Fota - 1p.     

Astăzi am învățat o lecție pe care nu o vom uita prea curând, din contră, ne-o vom aduce aminte de fiecare dată cu bucurie: niciun meci nu este pierdut sau câștigat decât după ultimul fluier al arbitrului, indiferent dacă arbitrii și comisarul te vor dezavantaja, indiferent daca joci acasă sau în deplasare, indiferent dacă ai un buget mai mic, poți să obții rezultate surprinzătoare atunci când nu cedezi!
 
Din fericire pentru noi, dorința, ambiția jucătoarelor noastre au făcut ca șansa să fie de partea noastră astăzi și după trei sferturi în care adversarele noastre ne-au condus la toate capitolele, am reușit să renaștem din propria cenușă și să ne găsim resursele pentru a întoarce o partidă care era ca și pierdută.
 
Cu speranța că pe viitor nu vom mai avea parte de astfel de prestații din partea domnilor arbitri, care nu fac cinste fenomenului baschetbalistic, chiar dacă deznodământul a fost unul fericit, vom savura acum momentul și vom căuta să profităm apoi de cele două săptămâni de pauză competițională pentru a corecta capitolele la care încă mai întâmpinăm probleme.
 
Grație parcursului de până acum, chiar dacă am pierdut puncte prețioase în primele două etape, reușim să ne păstrăm în partea superioară a clasamentului LNBF, în imediata apropiere a echipelor puternice ale campionatului, se menționează pe pagina de Facebook a Phoenix CSU Simona Halep.  

 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (Phoenix CSU Simona Halep)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baschet 3X3 Echipele CSU Neptun Athletic și Phoenix CSU Simona Halep, campioane la Naționalele de la Constanța (GALERIE FOTO)

09 May 2022 2070

„Un exemplu de reușită“ Phoenix CSU Simona Halep, cea mai mare performanță din istoria clubului și calificare în cupele europene (GALERIE FOTO)

27 Apr 2022 2605

Baschet Phoenix CSU Simona Halep Constanța, a doua înfrângere cu CSM Satu Mare, care a cucerit bronzul

22 Apr 2022 2267

Liga Națională Phoenix CSU Simona Halep a început duelul pentru medaliile de bronz. Primul meci, pierdut

19 Apr 2022 2428

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe conduce cu 2-0 Phoenix CSU Simona Halep Constanța în semifinalele Ligii Naționale

08 Apr 2022 1988

Dueluri contra campioanei României Phoenix CSU Simona Halep, înfrângere în primul meci din semifinalele Ligii Naționale

07 Apr 2022 1962

Phoenix CSU Simona Halep întâlnește în semifinalele Ligii Naționale campioana României, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

04 Apr 2022 1946

Premieră! Phoenix CSU Simona Halep Constanța va disputa semifinala în Liga Națională

31 Mar 2022 1981

Phoenix CSU Simona Halep Constanța, al doilea meci în play-off „Cu fruntea sus și cu mândria că am făcut performanță“ (GALERIE FOTO)

31 Mar 2022 1636

Phoenix CSU Simona Halep Constanța, debut cu dreptul în turneul play-off al Ligii Naționale

28 Mar 2022 1946

Baschetbalistele de la Phoenix CSU Simona Halep Constanța, pe locul patru la finele sezonului regulat

23 Mar 2022 1782

Baschet Phoenix CSU Simona Halep joacă astăzi cu ACS KSE Tg. Secuiesc

23 Mar 2022 1706

Baschetbalistele de la Phoenix CSU Simona Halep Constanța au trecut la scor de CS Rapid București

19 Mar 2022 1979

Baschet Phoenix CSU Simona Halep Constanța mai are nevoie de un succes ca să-și asigure locul 5

18 Mar 2022 1731

Baschet Phoenix CSU Simona Halep Constanța a trecut de CSM Alexandria în deplasare

12 Mar 2022 2340