BC Athletic Neptun Constanţa Tatiana Gallova, prima femeie antrenor principal din istoria Ligii Naţionale de baschet masculin!


 
  • Pe finalul partidei de la Timişoara, câştigate de gazde la limită, antrenorul principal al echipei de pe litoral, Alexandru Olteanu, a fost descalificat pentru cumul de greşeli tehnice.
  • În această situaţie, rolul de antrenor principal pentru BC Athletic Neptun Constanţa l-a preluat, pentru restul partidei, Tatiana Gallova (director tehnic la gruparea constănţeană).
  • BC Athletic Neptun putea câştiga in extremis meciul, însă bulgarul Pavel Marinov a ratat ultima aruncare a partidei!
 
BC Athletic Neptun Constanţa a stabilit o premieră în istoria Ligii Naţionale de baschet masculin, cu ocazia meciului jucat în deplasare cu SCM Ohma Timişoara, în etapa a opta a campionatului.
 
Pe finalul partidei câştigate de gazde la limită, cu 74-73, antrenorul principal al echipei de pe litoral, Alexandru Olteanu, a fost descalificat pentru cumul de greşeli tehnice, la scorul de 51-44. În această situaţie, rolul de antrenor principal pentru BC Athletic Neptun Constanţa l-a preluat, pentru restul partidei, Tatiana Gallova (director tehnic la gruparea de pe litoral), care, cu acest prilej, a devenit prima femeie antrenor principal din istoria LNBM!
 
Venită în această vară la gruparea de pe litoral, tehniciana slovacă, cea care e şi antrenor la echipa feminină de baschet 3X3 a României, s-a aflat în postura de antrenor principal la BC Athletic Neptun, la Timişoara, timp de 12 minute şi jumătate. Cu ea pe bancă, echipa constănţeană putea câştiga meciul, însă bulgarul Pavel Marinof a ratat, de la 3 puncte, ultima aruncare a partidei (39:59), astfel că scorul final a rămas 74-73 pentru gazde!       
 
„Gladiatorii cedează la Timișoara la o diferență de doar un punct în urma unui meci fulminant. Jakob Lowrennce face cel mai bun meci al său de până acum în Liga Națională și încheie cu 20 de puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive și 1 blocaj pentru un indice de 24 la eficiență. Max Darling încheie cu 16 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive și un blocaj. În acest meci nu ne-am putut baza pe Dani Mâinea și Cristi Mâinea și Oprean Andrei, indisponibili. Pentru BC Athletic Neptun Constanța urmează un meci pe teren propriu cu CSA Steaua București. Mulțumim tuturor pentru mesaje, ne motivează să fim și mai hotărăți orice adversar avem în față! Team is everything!“, este mesajul BC Athletic Neptun.
 
Pentru formaţia constănţeană - care are cinci victorii (trei dintre ele în deplasare) şi trei eşecuri până acum în acest sezon - a fost a doua înfrângere la diferenţă de un punct în deplasare, după 76-77 (la capătul unei reprize de prelungiri) cu FC Argeş Piteşti. De asemenea, BC Athletic Neptun s-a şi impus la limită într-un meci, 88-87 la Constanţa (după două reprize de prelungiri) cu CSM Galaţi.    
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: captură Facebook (BC Athletic Neptun)

 
Citeşte şi:
 
„Meci fulminant“
BC Athletic Neptun Constanţa a pierdut la diferenţă de un punct confruntarea cu SCM Ohma Timișoara

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vicecampioana României la baschet „CSM Constanța a apărut de nicăieri și și-a lăsat amprenta, ca fiind revelația sezonului“

24 Apr 2023 1402

„Un sezon de vis“ În doar primul an de la înființare, CSM Constanța a devenit vicecampioană a României la baschet! (GALERIE FOTO)

20 Apr 2023 1686

Voleibaliștii de la CSM Constanța, meci amical pe litoral contra campioanei României

20 Apr 2023 1110

Baschet Campioana Sepsi SIC Sfântu Gheorghe conduce cu 2-0 CSM Constanța în finala Ligii Naționale (GALERIE FOTO)

14 Apr 2023 1214

Baschetbalistele de la CSM Constanța încep lupta pentru titlul național. Programul complet al echipelor și sportivilor clubului

12 Apr 2023 1405

CSM Constanța, revelația anului în baschetul feminin românesc. Primul sezon, prima finală națională! (GALERIE FOTO)

10 Apr 2023 1248

CSM Constanța „Haideți să umplem Sala Sporturilor!“. La handbal, meci, sâmbătă, contra campioanei Dinamo. Spectacol și la baschet

06 Apr 2023 1836

Baschet CSM Constanța, victorie în primul meci din semifinalele Ligii Naționale (GALERIE FOTO)

02 Apr 2023 1235

CSM Constanța, cuplaj de rugby la Mangalia. Totul despre competițiile din weekend ale clubului. De la baschet la judo

01 Apr 2023 1367

„Cu toții la sală!“ Baschetbalistele de la CSM Constanța încep duminică, pe teren propriu, seria din semifinale cu FCC Baschet UAV Arad

31 Mar 2023 1229

Baschet CSM Constanța, prima echipă calificată în semifinalele turneului play-off din Liga Națională

27 Mar 2023 946

CSM Constanța Triatlonistul Carol Popa, pe locul 8 la Campionatul European. Urmează Campionatul Național de aquathlon

24 Mar 2023 1881

Baschet Debut cu victorie pentru CSM Constanța în turneul play-off al Ligii Naționale (GALERIE FOTO)

23 Mar 2023 1025

Baschetbalistele de la CSM Constanța încep, astăzi, seria meciurilor din sferturile turneului play-off

22 Mar 2023 968

CSM Constanța În căutarea celei de-a 16-a victorii! Baschetbalistele, meci în Giulești, handbaliștii - la Bacău

18 Mar 2023 1048