Canotaj Sportivi de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța și CSU „Simona Halep“, pe podium la Campionatul Mondial (GALERIE FOTO)

 

  • România a participat cu zece echipaje în lotul de tineret, compuse din 43 de sportivi, și 11 echipaje în lotul de Juniori, compuse din 42 de sportivi.


 
Campionatele Mondiale de tineret și junior, care au avut loc la varese, în Italia, i-au adus României șapte medalii, trei (una de aur, una de argint și una de bronz) la categoria Under-23 și patru (una de aur, una de argint și două de bronz) la Under-19.
 
Printre tricolorii care au urcat pe podium se numără și reprezentanți ai litoralului, de la LPS „Nicolae Rotaru“ și CSU „Simona Halep“.

Astfel, la Under-19, Elena Silvia Mocanu, de la CSU „Simona Halep“, a făcut parte din echipajul de patru rame feminin (JW4-) care a obținut medalia de argint. Podiumul a fost completat de echipajele din Italia și Franța. 

Echipajul de patru plus unu rame feminin (JW4+), din care a făcut parte și Irina Lucia Andreea Despa, de la CSU „Simona Halep“, a obținut bronzul.  

Irina Despa s-a clasat și pe poziția a patra în proba de 8+ feminin, iar o altă sportive de la CSU „Simona Halep“, Daniela Robitu, a fost și ea a patra, în proba de 8+ feminin.  
 
Eduard Angel Moldovan (LPS „Nicolae Rotaru“) și Nicolae Răzvan Stoian (CSU „Simona Halep“), alături de colegii lor, au evoluat în proba de patru rame masculin (JM4-), obținând medalia de bronz.  
 
De asemenea, clasări bune la juniori, chiar dacă nu au urcat pe podium, au obținut și alți trei sportivi de la LPS „Nicolae Rotaru“: Constantin Filip și Sergiu Anfimov - locul 8 în barca de 8+1, iar Denis Totolici – locul 9 în barca de 4+.  
 

Bravo colectivului secției de canotaj de la LPS! Mulțumiri profesorilor pentru sprijin!, a fost mesajul lui Andrei Szemerjai, directorul LPS „Nicolae Rotaru“.

 

Felicitări tuturor! Suntem mândri de voi toți, a fost și mesajul adresat reprezentanților CSU „Simona Halep“ pe pagina de Facebook a secției de canotaj.

 
 
România a participat cu 10 echipaje în lotul de tineret, compuse din 43 de sportivi, și 11 echipaje în lotul de Juniori, compuse din 42 de sportivi. La Campionatul Mondial de tineret, țara noastră s-a clasat pe locul 6 în clasamentul pe medalii, după țări precum Italia, Statele Unite, Marea Britanie, Germania și Grecia, dar înaintea Australiei, Belgiei și Olandei. La juniori, România s-a situat pe locul 5 în clasamentul pe medalii, după Grecia, Statele Unite, Italia și Germania, înaintea Marii Britanii și Australiei. 

 

Îi felicit pe sportivii care au obținut medalii anul acesta la Campionatele Mondiale de Canotaj pentru Tineret și Juniori. Loturile României s-au întors acasă cu șapte medalii, dintre care două de aur, două de argint și trei de bronz. Nu este deloc puțin lucru, mai ales că vorbim despre un Campionat Mondial, unde au fost prezente la start cele mai puternice echipaje din toată lumea. 
 
Îi felicit și pe ceilalți sportivi pentru că au trăit experiența unei competiții atât de importante și sunt sigură că rezultatele obținute i-au ambiționat să muncească și mai mult, să devină și mai buni cu fiecare zi, iar anul viitor să se întoarcă și ei acasă triumfători. Eu asta îi încurajez pe toți să facă! Să îndrăznească, să își dorească, să muncească și să nu se lase doborâți atunci când poate rezultatele nu sunt neapărat cele dorite, ci să se ambiționeze și mai tare, a declarat Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj. 

 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Federația Română de Canotaj, LPS „Nicolae Rotaru“, CSU „Simona Halep“)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

România, vicecampioană europeană la tenis de masă. „Ne-au oferit noi momente de mândrie“

17 Sep 2023 864

Tenis de masă Naționala feminină a României, în semifinale la Campionatul European (GALERIE FOTO)

15 Sep 2023 634

Tenis de masă Constanța, medaliată la Campionatul Balcanic

06 Sep 2023 692

Andrei Szemerjai, directorul LPS Nicolae Rotaru Constanța, iese la pensie

31 Aug 2023 1143

Black Sea Judo Cup 2023 reunește la Constanța peste 150 de sportivi din țară și din străinătate (GALERIE FOTO)

17 Aug 2023 662

Interviu online cu Marius Nazîru, de la CSM Constanța „Rugby-ul te învață să te ridici, de câte ori cazi, chiar dacă uneori e mai greu“

10 Aug 2023 1598

UPDATE Campionatul Mondial de canotaj 2023. Rezultatele sportivilor români de vineri, 4 august

04 Aug 2023 1564

UPDATE. Jocurile Francofoniei 2023 Elena Zaharia, Eduard Ionescu și Viorel Filimon au cucerit toate medaliile de aur (GALERIE FOTO)

03 Aug 2023 769

Editorial Dacă dragoste (de sport) nu e, nimic nu e!

02 Aug 2023 1429

UPDATE. Jocurile Francofoniei Kinshasa 2023 Elena Zaharia, Eduard Ionescu și Viorel Filimon - prima medalie de aur (GALERIE FOTO)

31 Jul 2023 786

Tenis de masă Constanța. Elena Zaharia, patru medalii la Euro Gliwice 2023 „Suntem foarte fericiți, până la cer! Ne-am îndeplinit visul!“ (GALERIE FOTO)

30 Jul 2023 808

Tenis de masă Constanța Elena Zaharia și Viorel Filimon, la Jocurile Francofoniei, în Republica Democrată Congo

30 Jul 2023 637

Constanța Canotorii și-au încheiat evoluțiile la Campionatul Mondial (GALERIE FOTO)

23 Jul 2023 847

Tenis de masă Gliwice 2023 Noi medalii pentru Elena Zaharia și Bianca Mei-Roșu, din Constanța, la Campionatul European

23 Jul 2023 860

UPDATE. Tenis de masă Gliwice 2023 Elena Zaharia, din Constanța, o nouă medalie de aur la Campionatul European (GALERIE FOTO)

22 Jul 2023 886