Cine transmite meciul Israel - România, care le poate aduce tricolorilor calificarea la Euro 2024

  • În lotul României pentru partidele cu Israel și Elveția a fost convocat (în premieră în cariera sa) și un fotbalist de la Farul Constanța, mijlocașul Andrei Artean.


Echipa națională de fotbal a României poate obține sâmbătă, 18 noiembrie 2023, calificarea matematică la Campionatul European din 2024!


În etapa a noua (penultima) a grupei I, tricolorii întâlnesc în deplasare Israel, iar, cu un rezultat de egalitate, România obține calificarea la turneul final.



Meciul se joacă în Ungaria, pe stadionul „Pancho“ din Felcsút, având în vedere situația din Israel, stat care este implicat în conflictul militar cu Hamas. Partida se joacă de la ora 21.45, fiind transmisă în direct de Prima TV. În clasament, România se află pe locul doi, cu 16 puncte, în timp ce Israel ocupă poziția a treia, cu 12 puncte. Ierarhia completă arată astfel: 1. Elveția - 16p, 2. România - 16p, 3. Israel - 12p, 4. Kosovo - 10p, 5. Belarus - 6p, 6. Andorra - 2p. Elveția și România sunt singurele echipe neînvinse din grupă, cu patru victorii și patru remize în opt partide, diferența făcându-se la golaveraj.



Celelalte meciuri de sâmbătă din grupa I sunt Belarus - Andorra și Elveția - Kosovo. În ultima etapă, programată marți, 21 noiembrie 2023, au fost programate confruntările România - Elveția (ora 21.45, Arena Națională din București, în direct la Antena 1), Andorra - Israel și Kosovo - Belarus.



În lotul României pentru partidele cu Israel și Elveția a fost convocat (în premieră în cariera sa) și un fotbalist de la Farul Constanța, campioana României, mijlocașul Andrei Artean (30 de ani).



„Am aflat că am fost convocat de la Mister (n.r. Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului). Am primit această veste cu foarte multă bucurie, mândrie și emoție. Sunt extrem de fericit că sunt aici. E o încununare a muncii mele, chiar dacă am 30 de ani. Niciodată nu e prea târziu. Știu că domnul selecționer m-a urmărit de mult timp și chiar așteptam acest moment. Prima dată am împărtășit vestea cu familia mea, așa cum e normal. Am aflat cu o zi înainte de meciul din campionat și nu prea am spus la multă lume. După ce s-a aflat lotul, toți m-au felicitat. E o mândrie să fii la echipa națională, orice jucător vrea să-și reprezinte țara. Nu mă așteptam la această convocare, mai ales că a venit într-un moment important al Naționalei. Aceasta îmi arată că niciodată nu trebuie să încetezi în a crede în ceva. Pentru mine e un lucru mare“, a declarat Andrei Artean, la Farul TV.

„Din afară, parcursul României de până acum din campania de calificare s-a văzut foarte bine, o echipă organizată, cu cea mai bună apărare din grupă. Tot timpul am urmărit meciurile cu emoție și mi-am dorit ce e mai bun pentru această echipă. Toată lumea din România trebuie să fie alături de echipa națională, să fie pozitivă și să creadă în lotul actual. Așa putem avea rezultate foarte bune. Mi-am propus să mă bucur cât mai mult de momentul prezenței mele sub tricolor, să dau totul la fiecare antrenament, iar, dacă se apelează la mine, să fac față așteptărilor“, a mai precizat jucătorul Farului, potrivit sursei citate.

Lotul României convocat pentru cele două meciuri este următorul:



Portari
Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 7/0), Florin Niță (Gaziantep | Turcia, 19/0), Ionuț Radu (Bournemouth | Anglia, 4/0);
Fundași
Andrei Rațiu (Rayo Vallecano | Spania, 13/1), Vasile Mogoș (CFR Cluj, 4/0), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 11/0), Andrei Burcă (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 23/1), Adrian Rus (Pafos | Cipru, 18/1), Bogdan Racovițan (Raków | Polonia, 0/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 32/2), Andres Dumitrescu (Slavia Praga | Cehia, 0/0);
Mijlocași
Marius Marin (Pisa | Italia, 13/0), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova, 3/0), Andrei Artean (Farul Constanța, 0/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 50/3), Alexandru Cicâldău (Konyaspor | Turcia, 33/4), Nicolae Stanciu (Damac | Arabia Saudită, 64/14), Darius Olaru (FCSB, 14/0), Olimpiu Moruțan (Ankaragucu | Turcia, 13/1), Marius Ștefănescu (Sepsi OSK, 2/0), Ianis Hagi (Deportivo Alaves | Spania, 29/3), Valentin Mihăilă (Parma | Italia, 16/4), Florinel Coman (FCSB, 10/1);
Atacanți
Florin Tănase (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 17/2), Denis Drăguș (Gaziantep | Turcia, 6/2), George Pușcaș (Genoa | Italia, 38/10), Denis Alibec (Muaiter | Qatar, 35/4).


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: captură FRF TV


Citește și:

Farul Constanța
Visul împlinit al lui Andrei Artean. La Națională! „Sunt foarte mândru. E încununarea muncii mele“ (GALERIE FOTO)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Farul Constanța Andrei Artean, convocat în premieră la echipa națională, pentru meciurile cu Israel și Elveția

11 Nov 2023 1220

Ambasada Statului Israel în România „Autoritățile medicale din Israel ne-au informat că în acest moment nu au nevoie de doctori voluntari”

13 Oct 2023 775

MAE Alți 115 de cetățeni români au revenit în țară din Statul Israel

09 Oct 2023 897

UPDATE Cine transmite meciul România - Kosovo. Se joacă marți, 12 septembrie 2023

12 Sep 2023 1752

Calificări pentru Campionatul European 2024 Denis Alibec, marcator pentru România în egalul cu Israel

10 Sep 2023 1309

Farul Constanța În septembrie 2023, aproape 40 de jucători și jucătoare participă la acțiuni ale echipelor naționale

06 Sep 2023 1440

Ambasadorul Statului Israel în România, în vizită oficială la RAJA SA Constanța (GALERIE FOTO)

18 Jan 2023 1608