Constanța La Venus a început stagiul „Pantheon Judo Stage Randori&Kata” (GALERIE FOTO)

Foto: CS Pantheon Constanța

Ieri, 29 august 2023, s-a dat startul, în mod oficial, celei de a șaptea ediții a stagiului „Pantheon Judo Stage Randori&Kata“ care are loc în mod tradițional, în fiecare vară, în stațiunea Venus sub organizarea Clubului Sportiv Pantheon Constanța.
 
„Peste 600 de judoka și antrenori români și străini au participat la ceremonia de deschidere, reușind să doboare în acest fel recordul de prezență de până acum al evenimentului și să facă din acest stagiu cel mai numeros și cel mai important de la noi din țară. Până la sfârșitul acestei săptămânii, împărțiți pe categorii de vârstă, cu toții se vor pregăti sub îndrumarea celor mai buni antrenori de judo din țară, dar și a invitaților speciali veniți să împărtășească din cunoștințele și experiența lor”, se arată în comunicatul celor de la CS Pantheon Constanța.
 
De departe, dintre aceștia, cea mai importantă personalitate prezentă la „Pantheon Judo Stage Randori&Kata“ 2023 este sensei Attilio Sacripanti (șapte dani), cel care este cunoscut ca fiind unul dintre părinții moderni ai acestui sport și totodată cel care a introdus biomecanica în judo. De altfel, special pentru această ocazie, volumul său „The biomechanical science of judo“ a fost tradus și în limba română, astfel încât sportivii și toți cei interesați să aibă acces mai facil la această lucrare științifică.
 
Pe lângă Attilio Sacripanti, la stagiu mai este prezentă și Alina Dumitru, singura medaliată olimpică cu aur de la noi din țară, precum și sensei Eiji Kikuchi, care a bifat astfel cea de a șasea participare la stagiile organizate până în acest moment de Clubul Sportiv Pantheon Constanța. Alături de ei se mai regăsesc numeroși judoka de la noi din țară, medaliați național și internațional, dar și din Bulgaria, Serbia, Ucraina sau Moldova, gata să împărtășească din experiența lor și celorlalți practicanți ai acestui sport.
 
„Eu vreau să îl felicit pe domnul George Teșeleanu pentru că în fiecare an organizează acest stagiu minunat și aduce oameni deosebiți. În permanență, fiecare dintre noi are ceva de învățat, pentru că nu este nimeni care să le știe pe toate. Sunt acești copii minunați care își doresc să ajungă foarte departe și, cu siguranță, au nevoie de informații. Vin și ma întreabă ce m-a determinat să ajung atât de departe și să câștig acea medalie olimpică pe care orice sportiv și-o dorește. Eu le răspund, le spun ce au de făcut mai departe și îmi face o deosebită placere să fiu alături de ei. Si eu când am fost la început de drum și întâlneam mari sportivi, îmi doream să ajung ca ei, să iau un autograf, să fac o poză cu ei, să îi ating că poate se ia și voi ajunge si eu la fel de mare ca ei. (…) Nu cred că ar trebui să fie singurul stagiu de acest gen, trebuie să existe mai multe stagii în mai multe perioade, unul la mare, unul la munte sau în orice altă zonă a țării “ – Alina Dumitru, campioană olimpică judo
 
„Din punct de vedere numeric este o reușită, din punct de vedere al calității celor care predau este un stagiu de excelență, un camp cu antrenori și judoka implicație pe patru etape de pregătire, două dimineața, două după-amiaza. Este foarte important pentru fiecare sportiv, cel puțin la început de activitate agonistică, să aibă această ocazie de a discuta, de a putea pune întrebări, de a obține răspunsurile de la cei care au fost pe podium și pentru care s-a intonat imnul României. Din aceste puncte de vedere este o ocazie unică pentru cei mici, care acum sunt la început de drum în judo“ – George Teșeleanu, președinte CS Pantheon Constanța
 
De asemenea, în cadrul ceremoniei de deschidere a stagiului, o parte din antrenorii prezenți au primit plachete în semn de recunoștință pentru contribuția adusă judo-ului de la noi din țară.
 
Antrenamentele din cadrul „Pantheon Judo Stage Randori&Kata“ 2023 vor fi organizate în cele două dojo-uri în aer liber din cadrul bazei sportive a hotelului Academy din Venus, dintre care unul de peste 500 de metri pătrați, fiind cel mai mare din Europa.
 
Citește și:
Elita judo-ului din România, în frunte cu Alina Dumitru, prezență la Venus, la „Pantheon Judo Stage Randori & Kata“ 2023. Participare record! (GALERIE FOTO)
 
 
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ACS Pantheon Constanța Lena Sterea, aur la Riga Veteran European Cup la judo

28 Feb 2024 747

Zeci de sportivi s-au antrenat la Constanța de Ziua Internațională a Judo-ului (GALERIE FOTO)

28 Oct 2023 944

Ziua Internațională a Judo-ului, sărbătorită și la Constanța. Sub ce motto se va desfășura evenimentul (GALERIE FOTO)

26 Oct 2023 874

Elita judo-ului din România, în frunte cu Alina Dumitru, prezență la Venus, la „Pantheon Judo Stage Randori & Kata“ 2023. Participare record! (GALERIE FOTO)

24 Aug 2023 1334

Black Sea Judo Cup 2023 reunește la Constanța peste 150 de sportivi din țară și din străinătate (GALERIE FOTO)

17 Aug 2023 1022

Sensei Attilio Sacripanti, cel care a introdus biomecanica în judo, va fi prezent la Venus, la „Pantheon Judo Stage Randori & Kata“ (GALERIE FOTO)

10 Aug 2023 1409

Judo Constanța Antrenorul Radu Luca s-a căsătorit cu o practicantă a sportului de pe tatami. Noua familie are nași celebri (GALERIE FOTO)

30 Jul 2023 3427

ACS Pantheon Constanța S-a încheiat proiectul prin care 300 de judoka din Ucraina, refugiați, au fost sprijiniți, un an, pe litoral (GALERIE FOTO)

02 Jul 2023 1002

Judo „Cupa Pantheon“ reunește la Constanța, în weekend, peste 100 de copii

14 Jun 2023 1305

Bani de la Consiliul Județean Constanța pentru asociațiile sportive! Ce evenimente vor organiza?

29 May 2023 1358

Cine sunt câștigătorii finanțărilor Consiliului Județean Constanța pentru proiecte și activități non-profit de promovare a sportului de masă?(DOCUMENTE)

06 May 2023 2796

Clubul Sportiv Municipal Constanța, contract cu Pantheon Management SRL, controlată de George Teșeleanu (DOCUMENT)

16 Mar 2023 1399

George Teșeleanu, președintele CS Pantheon Constanța, nominalizat de Federația Internațională de Judo la premiul „Judo pentru Pace 2022“ (VIDEO)

24 Jan 2023 1381

Clubul Sportiv Pantheon, condus de soțul deputatului PSD, Cristina Dumitrache, finanțat de Primăria Constanța (DOCUMENTE)

08 Sep 2022 2076

Judoka Georgii Zantaraia În 2018, ieșea vicecampion al României cu CS Pantheon Constanța, acum e în vâltoarea războiului din Ucraina (GALERIE FOTO)

10 Mar 2022 3821