LIVE VIDEO-TEXT. CSM Constanța Conferință de presă. Suprafață nouă de joc la Sala Sporturilor „Simona Amânar“ și alte subiecte de interes (FOTO+VIDEO)


Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța găzduiește marți, 26 septembrie 2023, o conferință de presă în care sunt abordate subiecte de interes, oferindu-se amănunte legate de noua suprafață de joc instalată în sală, dar vorbindu-se și de CSM Constanța și alte proiecte în sportul constănțean.

La conferința participa Andrei Talpeș - directorul CSM Constanța, Emil Ionescu - directorul executiv al DJST Constanta, Andreea Cârlioru - șef compartiment  sport CSM Constanta, sportivi de la CSM Constanța - Andrei Grigore (volei), Annemarie Godri Părău (baschet), Roland Torok (baschet), Ionuț Nistor (handbal), dar și Cezar Bărăgău (preparator fizic) și Mădălina Iacobiță, secretar CSM Constanța.

CSM Constanța își va desfășura activitatea indoor din sezonul 2023/2024 pe o nouă suprafață de joc.

Investițiile în infrastructură continuă pentru Clubul Sportiv Municipal Constanța, astfel, Sala Sporturilor «Simona Amânar» din Constanța beneficiind de un nou parchet. Realizat din esență de lemn de arțar, parchetul Sălii Sporturilor din Constanța este unul dintre cele mai folosite îm sporturile de sală și printre cele mai fiabile, datorită rezistenței sale în raport cu umiditatea și temperatura. Materialul și trasările sunt realizate la standard FIFA, IHF și FIVB, iar pe suprafața de la Constanța au fost applicate două straturi de vopsea și lac, cu anumite zone identificate vizual diferit (unele mai închise la culoare decât celelalte), pentru o mai bună poziționare și luarea reperelor în teren mai ușor de către sportivi, informează CSM Constanța.  

Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța are astfel o nouă suprafață de joc, după treizeci de ani! Sistemul de parchet instalat este realizat din lemn de arțar de Grad 1 din punctul de vedere al calității și este singurul de acest tip din România. Densitatea și textura acestui lemn, care provine de la o specie de arțari ce crește doar la nord de paralela 35, în SUA și Canada, îi conferă o rezistență sporită în timp, cu o durată de viață de peste 30 de ani, interval în care poate fi refinisat de până la șase ori.

„A fost nevoie de 30 de ani ca sportivii din Constanța să își poată desfășura activitatea pe o suprafață de ultimă generație. Parchetul pe care se joacă în acest moment în Sala Sporturilor din Constanța și se va juca și în noua arenă multifuncțională, este cel mai modern produs de pe piață în acest domeniu al suprafețelor de joc din lemn masiv. Suntem fideli strategiei care a stat la baza funcționării și dezvoltării clubului nostru și în care infrastructura sportivă este unul dintre cei patru piloni pe care ne bazăm. Sportivii noștri au nevoie de cele mai bune condiții de joc și de pregătire. Am analizat și am studiat mai multe sisteme de parchet înainte de a lua o decizie în ceea ce privește produsul final. Așa cum în marile arene din întreaga lume suprafața de joc devine un simbol pentru oraș, și terenul din Sala Sporturilor este personalizat cu identitatea vizuală a clubului. Vrem să dezvoltăm în continuare această cultură a sportului și să construim o comunitate strânsă în jurul emblemei CSM“, a precizat Andrei Talpeș.


UPDATE 7

Andrei Talpeș a luat cuvântul. 

Vechea suprafață are peste 20 de ani de funcționare. Era uzată și moral, și fizic. Încercăm să le oferim sportivilor cele mai bune condiții. Subliniez succesul din week end al sportivilor noștri: rugby seniori, baschet masculin, handbal masculin, baschet feminin, la triatlon la H3RO Mamaia. Remarc și tenisul de masă, calificat în primele 16 echipe din Europa în ETTU Cup. Statistic, în fiecare zi, se obține o medalie pentru Constanța, ceea ce este fabulos. mai mult, aceste medalii sunt obținute 80% de constănțeni, care majoritatea sunt juniori.  Aceste rezultate au un impact major în comunitate și primim zilnic cereri de părinți pentru a face sport copiii lor. Ne preocupă și infrastructura și reușim pas cu pas să o îmbunătățim, dovadă și noua suprafață de joc din Sala Sporturilor.

Poate părea un pas mic, dar continuăm să facem lucrurile așa cum trebuie în privința infrastructurii. Am reușit să preluăm baza de atletism Badea Cârțan care va fi modernizată, a mai anunțat Andrei Talpeș. 

Noua suprafață de joc din Sala Sporturilor a costat în jur de 1,5 milioane lei fără TVA. 

Andrei Talpeș vorbește și despre aplicația CSM Constanța pentru telefoanele mobile.

„Pentru că suntem o echipă tânără, cu o viziune modernă, încercăm să ținem pasul și cu noile tendințe în materie de digitalizare. Încercăm să facilităm accesul fanilor, al sportivilor, la programul de antrenamente, să țină legătura cu antrenorii mai rapid, cu informații legate de meciuri, cu meciuri transmise live. De aceea am realizat aplicația CSM Constanța, pe care o găsiți pe Apple Store și pe Google Play. Este gratuită, evident, și la un clic distanță, cum se zice, pentru a fi instalată“, a arătat Andrei Talpeș. 


UPDATE 6 

 Trebuie să avem grijă de sportivii noștri, de modul cum joacă, această suprafață e cel mai bun exemplu, adaugă Andreea Cârlioru.

UPDATE 5

Sper că parchetul va fi un exemplu pentru toate sălile de sport, a spus Roland Torok. 

UPDATE 4

Esența de arțar are o textură foarte fină și lipsită de denivelări, este durabilă și are o rezistență foarte mare la contracții, astfel fiind evitate accidentările sportivilor și menținând costurile de întreținere la un nivel cât mai econom, fiind ușoară aplicarea vopselurilor peste suprafață. 

Mulțumim pentru această suprafață, încercăm să câștigăm fiecare meci, a punctat Ionuț Nistor. 

UPDATE 3 

Mai mult de jumătate dintre echipele din NBA folosesc acest tip de parchet din lemn de arțar, printre care Boston Celtics, Brooklyn Nets, Philadelphia 76ers, Atlanta Hawk sau Golden State Warriors.

Annemarie Godri Părău Părău evidențiază importanța atingerii standardului european prin noua suprafață de joc. 


E important că am ajuns la un standard european. Se simte foarte bine diferența, ne bucurăm.

UPDATE 2

Și Andrei Grigore a luat cuvântul în cadrul evenimentului. 

Vom putea sa ne antrenăm și să jucăm foarte bine pe noul parchet. Vom putea să sărim cât mai mult.

UPDATE 1 

Suprafața este portabilă, astfel, în funcție de personalul disponibil rezervat procesului de mutare, aceasta se poate monta în patru ore și poate găzdui meciuri oficiale.

Cezar Bărăgău a luat cuvântul. 

Pe noua suprafață de joc aderența este foarte bună. 









Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și:

Sportivii CSM Constanța, prezenți și în școli din Constanța, în campania #BeActive a Uniunii Europene
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baschet CSM Constanța și FCC UAV Arad susțin al doilea meci al finalei Ligii Naționale

17 Apr 2024 561

Marți, 16 aprilie 2024 CSM Constanța - Steaua, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“, în Cupa României. „Hai la meci!“

16 Apr 2024 608

Baschetbalistele de la CSM Constanța, prima victorie în semifinala play-off cu CSM Târgoviște. Final dramatic! (GALERIE FOTO + VIDEO)

29 Mar 2024 878

LIVE Text CSM Constanța, show de baschet cu echipa militarilor americani de la Mihail Kogălniceanu, MK All Stars (FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 810

Volei CSM Constanța a cedat și în a doua dispută cu Rapid București, nu a putut produce surpriza (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 696

Un nou meci eveniment CSM Constanța joacă împotriva MK All Stars, echipa militarilor americani de la Mihail Kogălniceanu

27 Mar 2024 643

LIVE TEXT. Tenis de masă CSM Constanța, învinsă, dar a luptat admirabil pentru finala ETTU Europe Cup Women (FOTO + VIDEO)

17 Mar 2024 905

Volei CSM Constanța a cedat în duelul cu revelația sezonului, Corona Brașov (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 Mar 2024 923

Tenis de masă CSM Constanța joacă în Sala Sporturilor pentru calificarea în finala ETTU Europe Cup Women. „Alături de o sală plină!“

13 Mar 2024 639

CSM Constanța Voleibalistele au trecut de FC Argeș în minimum de seturi (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Mar 2024 916

Handbal CSM Constanța, victorie mare cu Minaur Baia Mare pentru argintul Ligii Naționale (GALERIE FOTO)

02 Mar 2024 1162

LIVE TEXT. Handbal CSM Constanța, învinsă de Dinamo în EHF European League și pe litoral (FOTO+VIDEO)

27 Feb 2024 1449

Handbal Juniorii 3 de la CSM Constanța s-au calificat în Grupa Principală „Speranță“ 1. Victorie în meciul decisiv cu LPS Brăila (GALERIE FOTO)

27 Feb 2024 774

Victorie și calificare în play-off pentru voleibaliștii de la CSM Constanța (GALERIE FOTO)

25 Feb 2024 606

Baschet feminin Succes clar a CSM Constanța împotriva Rapidului. Victoria cu numărul 13 în acest sezon (GALERIE FOTO)

25 Feb 2024 635