Constanța Profesori de sport, în roluri de elevi, în fața reprezentanților Federației Sportului Școlar Universitar din Moldova (GALERIE FOTO)

 

 
  • La eveniment a fost prezent și Gabriel Georgescu, inspectorul de specialitate de la ISJ Constanța.
 
La Școala Gimnazială nr. 40 „Aurel Vlaicu“ din Constanta, s-a desfășurat o activitate de tip master coach, pentru profesorii de educație fizică și sport constănțeni.
 
Tema a fost „Metodologia de organizare și desfășurare a jocurilor de mișcare la educație fizică“, cursul fiind susținut de către reprezentanții Federației Sportului Școlar Universitar din Moldova, prin parteneriatul cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța. La eveniment a fost prezent și Gabriel Georgescu, inspectorul de specialitate de la ISJ Constanța.
 
„Cadrele didactice participante - profesori de educație fizică și sport - s-au prezentat în echipament sportiv, jucând rolul de elevi pentru un interval de trei ore. Acțiunea va continua începând cu luna ianuarie 2024, cu participarea profesorilor care predau la ciclul primar / gimnazial din mediul rural“, a declarat Gabriel Georgescu.
 
Cursul s-a bucurat de aprecierile participanților. „Super activitate! Sunt mândru că am participat. Revenim cu plăcere“, a menționat Iulian Barbu, profesor la Școala Gimnazială nr. 40 „Aurel Vlaicu“. „Frumoasă experiența și, sincer, am plecat cu un plus de informații, de jocuri pe care eu deja le-am implementat la clase. Copiii au fost foarte încântați! Mulțumesc celor doi profesori din Moldova pentru energia pozitivă transmisă!“, a punctat Violeta Georgescu, de la Școala Gimnazială nr. 37 Constanța.
 
„- Ce profesie ușoară! Îți petreci ziua jucându-te cu copiii...“
    
Cu același prilej, profesoara a avut o postare pe Facebook vizavi de profesia de dascăl. 
 
„Am fost intrebată odată...

-Ce profesie ai?
Iar eu am raspuns:
- Sunt profesor.

Acea persoană, privindu-mă cu o expresie ciudată pe față, a râs și a spus:
- Ce profesie ușoară! Îți petreci ziua jucându-te cu copiii...
Eu, cu capul sus, i-am spus hotărâtă:
- Da! Sunt profesor! Nu lucrez în companii, dar lucrez într-un spațiu în care promovez cunoștințe si ajut copii și tineri să se dezvolte. Nu discriminez, pentru că le ofer dragoste tuturor în mod egal. Nu sunt șefă, dar fiul tău mă vede un lider și sunt modelul lui. Nu sunt psiholog, dar pot face copilul să creadă în sine. Nu sunt medic, dar pot trata deficiențe la acești minunati copiii. Nu am un program de lucru, pentru că în timp ce tu te uiți la televizor și dormi, eu plănuiesc ca fiul tău să aibă cea mai bună experiență de învățare in ce priveste disciplina mea. Nu sunt un arhitect care să construiască clădiri, dar construiesc vise și valori. Nu fac figuri cu plastilină, modelez vise. A fi profesor este o mândrie!“, este postarea.
 
„Au adus bucurie și performanță!“
 
Echipa de fotbal Under-8 de la Școala Gimnazială nr. 40 „Aurel Vlaicu“ (profesori, Iulian Barbu și Ionel Boghițoi) s-a calificat în semifinale la „ONSS - Cupa Tymbark Junior“, câștigând grupa C. Formația Școlii 40 a învins prin neprezentare Școala Saraiu și a trecut și de Școala nr. 29 Constanța, cu 2-1 după lovituri de departajare. „Semifinale, venim! Mândru de acesti băieți, care au pus suflet, s-au dăruit în fiecare moment și au adus bucurie și performanță!“, a precizat Iulian Barbu, care e și arbitru de fotbal și fost fotbalist. Ionel Boghițoi e și el fost fotbalist, el jucând și în Cupa UEFA-Intertoto cu Farul Constanța.     
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Gabriel Georgescu)
 
Citește și:
 
UPDATE
Farul Constanța continuă proiectul „Învățăm să fim campioni“. Vizită la Școala Gimnazială nr. 40 „Aurel Vlaicu“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

 
Echipa de fete U-12
Școala Gimnazială nr. 37 Constanța, câștigătoare a fazei județene a „ONSS Fotbal - Cupa Tymbark Junior“ (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Compania controlată de Marius Tudorel Constantin primește încă un contract prin atribuire directă de la Primăria Constanța (DOCUMENTE)

23 Mar 2024 635

Primăria Constanța a atribuit contractul de elaborare a documentației tehnico economice pentru școala nr. 40 “Aurel Vlaicu" (DOCUMENT)

12 Oct 2023 951

UPDATE Farul Constanța continuă proiectul „Învățăm să fim campioni“. Vizită la Școala Gimnazială nr. 40 „Aurel Vlaicu“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

19 Sep 2023 1817

Târg de toamnă pentru elevi, în curtea școlii

09 Nov 2022 2465

Jucătoarele de la CSU Neptun, prezente și la Școala Gimnazială nr. 40 „Aurel Vlaicu“. „Toată lumea a fost cu zâmbetul pe buze“ (GALERIE FOTO)

20 Jun 2022 1655

Proiectul ERASMUS+ „Clever Consumption” Festivitate la sediul Școlii Gimnaziale nr. 40 „Aurel Vlaicu” din Constanța (GALERIE FOTO)

09 Jun 2022 1590

A fost suspendat votul la secția de votare 77 din Constanța. Iată motivul

27 Sep 2020 2261

Se desfășoară cursuri cu elevii ca și când sunt în clasă Table interactive la Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida” din Constanța. În ce alte școli se vor mai folosi

19 May 2020 2796

Consiliul Județean a primit de la Primăria Constanța fostul sediu al Școlii 19. După reabilitare, va fi casă pentru Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională

10 Apr 2020 4670

Salvatorii în alertă. Un copil a căzut din leagăn într-un loc de joacă din Constanța (galerie foto)

26 Feb 2020 4181

Post vacant la Școala Gimnazială nr. 40 „Aurel Vlaicu” din Constanța. Când va avea loc concursul

03 Oct 2018 1640

Oficial de la Şcoala numărul 40 din Constanţa privind evenimentul neplăcut petrecut azi

18 Sep 2018 6459

„Campionii României în şcoală, liceu şi universitate“ Elevii Şcolii „Aurel Vlaicu“ din Constanţa au avut ieri oaspeţi de seamă (galerie foto)

08 Dec 2017 3004

Cât costă reparaţia acoperişului sălii de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 40 „Aurel Vlaicu“

16 Sep 2017 3477

Școala Gimnazială nr. 40 „Aurel Vlaicu” are de azi un nou director

28 Jan 2015 4609