Sport

Cristian „The Legend“ Stoica, luptător la Tai-Chi-Do-Ryu Lucrează ca pizza delivery driver şi are victorii la Superkombat (galerie foto + video)

Sportiv cu două victorii în trei meciuri la Superkombat, constănţeanul Cristi Stoica (24 de ani) are o poveste de viaţă în care împleteşte munca, ambiţia şi spiritul de învingător.

Cel mai bun luptător pe care-l are actualmente antrenorul Marcel Ilaşcu la clubul Tay-Chi-Do-Ryu Constanţa, Cristi Stoica se împarte între studiile universitare, serviciu, antrenamente şi meciurile de kickboxing, reuşind, strângând din dinţi să facă faţă în toate direcţiile. Admis la Superkombat în această vară, cel căruia i se spune „The Legend“ a câştigat două dintre cele trei meciuri susţinute până acum în promoţie, dovedind că ambiţia şi îndârjirea pot rupe toate barierele atunci când urmezi un ţel bine stabilit.
 
Cristi Stoica a început sportul de contact la vârsta de opt ani, fiind dus la Karate Kyokushin de tatăl său, care dorea ca puştiul să nu le mai cadă victimă băieţilor din cartier. Astfel a ajuns Cristi la clubul Shobu, intrând pe mâna antrenorului Aurel Potcovuţă. Cristi a făcut Karate Kyokushin timp de trei ani, lucrând în special pe kata (luptă imaginară).
 
„Am fost şi la kumite (n.r. luptă directă între doi adversari), dar nu era de mine, nu se lega la acea vârstă“, povesteşte luptătorul. La 11 ani, a trecut la kickboxing, la clubul Tai-Chi-Do-Ryu, pregătindu-se de atunci cu antrenorul Marcel Ilaşcu. Nu a avut un start facil în acest sport, dar, odată cucerită prima medalie, Cristi s-a descătuşat, iar după ani de muncă susţinută, a ajuns, la 24 de ani, luptător Superkombat.

„Pierdeam şi în sală, şi la concurs”

„În primii trei - patru ani în kickbox, luam bătaie la fiecare competiţie. Nu am câştigat nimic. Pierdeam şi la sală, şi la concurs. Aceasta însă numai până la prima mea medalie, una de bronz. De atunci, am tot urcat, am ajuns şi cel mai bun din sală, iar la competiţii nu prea am mai pierdut“, arată Cristi Stoica.
 
„The Legend“ se pregăteşte în timpul săptămânii la sala de la Valu lui Traian pe care o are Marcel Ilaşcu (chiar în curtea casei sale), iar în weekend antrenamentele se desfăşoară în Constanţa, la sala „Tomis”. Văzându-i puterea de luptă şi potenţialul deosebit, Ilaşcu i l-a prezentat lui Eduard Irimia, preşedintele Superkombat, care a rămas impresionat de ce a văzut la Valu lui Traian.

La Valu lui Traian, ca în Thailanda

„Ei (n.r. cei şapte luptători constănţeni care au evoluat la gala Superkombat de la Mamaia, de astă vară) sunt o parte din noua generaţie, trebuie priviţi ca noii Moroşanu şi Iftimoaie de la Constanţa. Toţi au câte o poveste incredibilă. Antrenorul Marcel Ilaşcu are o sală la Valu lui Traian. La curtea lui, am găsit un măgăruş la poartă, în curte, câteva găini şi nişte pisici, iar în spate, un club sportiv bine închegat, cu ring de box. Am fost încântaţi. Ne-am simţit ca în Thailanda, unde vezi curent un elefant sau un tigru. Marcel Ilaşcu pregăteşte copii care vin din toate localităţile limitrofe. Cristian Stoica este student şi, ca să fie pe picioarele lui şi să-şi menţină cariera sportivă, are şi o slujbă“, a declarat Eduard Irimia, prefaţând gala de la Mamaia, de acum cinci luni.

„Hai să încercăm!“

„L-am chemat pe Eduard Irimia la sala de la Valu lui Traian. I l-am prezentat pe Cristi ca pe un posibil campion Superkombat. L-a văzut şi a zis «hai să încercăm!». L-a băgat în primul meci, la Mamaia, i-a plăcut de el şi a zis că e bun, iar, cu pregătire mai multă, poate să ajungă sus. Cristi lucrează cu mine de 13 ani. La 17 ani, l-am scos campion mondial de juniori, în Ungaria. A avut apoi o perioadă bună la semi-profesionişti, unde a bifat şapte meciuri prin KO. După care trei ani a făcut pauză, fiind student şi trebuind să se întreţină. I-a părut rău apoi că pe cei pe care îi bătea i-a văzut prin Superkombat şi prin alte gale, iar acest lucru l-a ambiţionat“, spune şi Marcel Ilaşcu.

Idolul său e Daniel Ghiţă

Cristi Stoica a debutat în Superkombat cu o victorie la Valerian Traistă (la Mamaia). După aceea l-a întâlnit, la Iaşi, pe ucraineanul Maksim Pleşko, în faţa căruia a pierdut. Al treilea meci a fost, de curând, la Bucureşti, cu Cristian Rotar, constănţeanul bifând a doua victorie în promoţie. „Cea mai grea partidă dintre cele trei a fost prima, întrucât veneam după o pauză de trei ani. A trebuit să muncesc şi să fac şi facultatea şi nu îmi mai permitea timpul. Sunt student în ultimul an la Universitatea «Ovidius», la Kinetoterapie, iar în paralel am şi un job, ca delivery pizza driver (n.r. aduce comanda de pizza), la Constanţa. E destul de greu să fac faţă în toate părţile, dar nu imposibil. Pentru meciul din capitală, am avut concediu de la serviciu şi m-am pregătit bine. Îmi doresc să urc cât mai sus în Superkombat. Cea mai preţioasă victorie a mea de până acum din promoţie e cea cu Cristian Rotar. A venit după eşecul cu ucraineanul şi aveam nevoie de acest succes“, a spus Cristi, al cărui idol în kickboxing este Daniel Ghiţă.

Punctul său forte

Marcel Ilaşcu spune că elevul său e deosebit şi în afara ringului. „Pune suflet pentru copii, îi ajută pe colegii mai mici de la sală. Nu e vedetă, nu suferă de vedetism. Este foarte bun ca sportiv, dar îi trebuie mult mai mult antrenament. Performanţa sa este una extraordinară, raportat la cât a reuşit să se pregătească până acum. Lui îi trebuie două antrenamente pe zi. Dar are serviciu, n-avem sponsori şi trebuie să se întreţină. Cristi are o tehnică de picioare deosebită, are forţă pe picioare, dar şi braţele îi merg. La ora actuală, e cel mai bun elev al meu şi singurul care a ajuns în Superkombat“, arată Marcel Ilaşcu.
 
„Într-adevăr, punctul meu forte sunt picioarele. Marcel Ilaşcu e un antrenor foarte bun, care te face să gândeşti. Are ochiul format. Facem o pereche foarte bună“, a menţionat şi „Legenda”, care luptă ca un leu în ring, încheind partidele epuizat şi cu tibiile vinete şi umflate. „Nu există meci uşor! Chiar dacă, de pe margine, a părut o partidă light, doar sportivii ştiu greutăţile şi intensitatea prin care trece un luptător în cele trei reprize“, a explicat Cristi.

Centura mondială a lui Ştefan Ilaşcu

Cristian este singurul sportiv adevărat al familiei sale. Părinţii n-au făcut sport, iar fratele său mai mic a cochetat cu fotbalul, dar nu la nivel de performanţă. Pe lângă luptătorul Superkombat, Tai-Chi-Do-Ryu are o pepinieră foarte bună, la cele două săli pregătindu-se în jur de 60 de sportivi de toate vârstele, dintre care cam 20 merg spre performanţă. Clubul constănţean a participat cu 17 luptători la Cupa Mondială Judgement Day, de la Bucureşti, obţinând rezultate frumoase. „În clasamentul pe echipe, Tai-Chi-Do-Ryu a ocupat locul întâi în probele Kick Light şi K1 Light şi a obţinut o centură mondială, prin Ştefan Ilaşcu (n.r. fiul antrenorului). Au participat 800 de sportivi, de la 60 de cluburi din 11 ţări. De şapte ani, suntem mereu pe podiumul cluburilor la această întrecere“, a precizat Marcel Ilaşcu.

Sursa foto: Facebook
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Anonim

16 Nov, 2016 08:18

Il cunosc pe Cristi si pot spune ca este o mandrie cand il salut , si a doua zi il vad la meciuri

Articole asemanatoare

Mihai Isop - „E un semn bun, un semn că am evoluat mult“ Două meciuri pentru centură în gala Urban Legend 5, de la Constanţa

28 Sep 2018 1917

„Va dudui Europa!“ Constănţeanul Alex Filip, fraţii Stoica şi Cristian Milea, printre luptătorii de top ce vor urca în ringul „OSS Fighters 3“

28 Sep 2018 5995

One Star Security, organizator. Întâlnire România - China la gala „Oss Fighters & Golden Fighter“, de la Mamaia „Show incendiar!” (galerie foto)

23 Aug 2018 1798

Super eveniment la Mamaia. Întâlnire România - China! Gala „Oss Fighters & Golden Fighter“, cu fraţii Andrei şi Bogdan Stoica în ring (galerie foto)

02 Aug 2018 6036

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 27 iunie 2018

06 Jul 2018 470

Imagini de la eveniment. Gală la Constanţa Luptătorii de la Urban Legend 4 sunt gata de luptă. Vor sări scântei! (galerie foto)

25 May 2018 1324

Câştigător al centurii Urban Legend Cristian Stoica, meci exploziv cu Nikos Papadimitriou, la gala „Colosseum“ de la Salonic

27 Apr 2018 1822

Oss Fighters! Gală explozivă la Constanţa, cu Bogdan Stoica, Marian Rusu şi Cristian „The Fastest“ Milea în prim-plan

03 Mar 2018 14992

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 30 ianuarie 2018

07 Feb 2018 748

Aproape 40 de persoane, trimise în judecată. Lista completă a inculpaţilor

24 Oct 2017 2032

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 30 august 2017

30 Aug 2017 349

Marian Rusu, KO rapid în main-event Cristian Stoica a câștigat centura la gala Urban Legend de la Mamaia

25 Aug 2017 5880

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 31 iulie 2017

31 Jul 2017 730

O nouă firmă a fost înfiinţată la Năvodari. Ce domeniu de activitate are şi cine e fondator

03 Jul 2017 915

Societate nou înfiinţată la Eforie Nord. Cine sunt fondatori şi administratori

23 Jun 2017 2176

La gala de la Ploieşti, „Colosseum Tournament“, va lupta şi Cristian „The Legend“ Stoica

14 Jun 2017 3742

Istoricul dr. Stoica Lascu, premiat de Fundaţia Culturală „Magazin istoric“

28 Apr 2017 4323

FC Viitorul II, meci de verificare cu Înainte Modelu

07 Aug 2016 1204

Cătălin Moroşanu nu mai luptă la Mamaia Alex Filip, din Constanţa, are şansa de a ataca titlul mondial Superkombat (galerie foto)

28 Jul 2016 12311

Şapte eroi ai Constanţei luptă sâmbătă, la Mamaia, în gala Superkombat

27 Jul 2016 17421

Anunţuri 22 iunie 2016

22 Jun 2016 1290

Meci cu şapte goluri FC Viitorul II a câştigat meciul cu CSM Olteniţa

25 Apr 2016 1175

FC Viitorul II a învins CSM Olteniţa în Liga a III-a, etapa 21

23 Apr 2016 1654

S-au marcat opt goluri în meciul Viitorul II - Gloria Popeşti Leordeni

28 Aug 2015 1171

Viitorul II a scos Dunărea Călăraşi din Cupă Cristian Cămui - „Vrem să câştigăm cât mai multe meciuri“ (galerie foto)

27 Aug 2015 1022

FC Viitorul II, succes clar în Cupa României cu Dunărea Călăraşi

26 Aug 2015 945

Cupa României FC Viitorul II a învins Dunărea Călăraşi

25 Aug 2015 1568

FC Viitorul dispută astăzi finala Campionatului Naţional de juniori A

16 May 2015 1441

Trei lucrători ai Poliţiei Port Constanţa, trimişi în judecată

08 May 2015 1339

FC Viitorul II are un Paşte fericit, a învins cu 11-1 Unirea Topraisar

12 Apr 2015 1320

FC Viitorul II, victorie la scor pe terenul Dunării Ostrov

20 Mar 2015 1360

Ştiaţi că...? Într-o zi de 9 martie, s-a stins din viaţă Laura Stoica (video)

09 Mar 2015 3004

Luptătorul Alex Filip, din Constanţa, candidează la KO-ul anului în Superkombat

19 Dec 2014 1849

FC Viitorul II a redevenit lider la Liga a IV-a, după 12-0 cu Voinţa Valu lui Traian

25 Sep 2014 1772

FC Viitorul II, victorie în meciul cu CFR Constanţa

11 Sep 2014 1249

Litoral TV A fost premiată de edilul Cristian Radu

23 Nov 2013 1370

Inaugurarea oficială a sediului PMP Sector 6

12 Nov 2013 1089

Viitorul a devenit campioană națională și la juniori B (galerie foto)

20 Jun 2013 1773

FC Viitorul, campioană națională de juniori B

19 Jun 2013 1008

Viitorul a bătut Ardealul, se pregăteşte Dinamo

13 Jun 2013 2279

FC Viitorul, victorie categorică la zona de juniori B

12 Jun 2013 787

Naţionala de juniori a României i-a stârnit furia lui Piţurcă Şase fotbalişti de la Academia Hagi, titulari în înfrângerea cu 1-10 cu Germania

17 May 2013 2302

Cu şase titulari de la Academia Hagi, România a pierdut cu 1-10 cu Germania

16 May 2013 906

Șase rugbyști constănțeni, convocați la echipa națională

29 Mar 2013 843

Gol constănţean la Naţională România a bătut Franţa, cu cinci titulari de la Academia Hagi

06 Mar 2013 1132

România, cu jumătate de echipă de la Academia Hagi, a bătut Franţa

06 Mar 2013 743

Meciuri cu Franţa, Bulgaria şi SUA pentru fotbaliştii Academiei Hagi

27 Feb 2013 1914

13 jucători de la Academia Hagi, convocaţi la loturile naţionale

27 Feb 2013 1183

Constănţenii care au jefuit parcul eolian de la Casimcea au fost eliberaţi

25 Nov 2012 1192

Constănţenii au bătut de unii singuri Moldova

01 Nov 2012 1205