CSM Constanța, campioana României! Andrei Talpeș - „Este un moment istoric. Constanța merită să fie în top“ (GALERIE FOTO)

 
  • CSM Constanța a pus capăt supremației Sepsi SIC Sfântu Gheorghe în baschetul feminin românesc. 
 
Echipa feminină de baschet CSM Constanța este regina României, încoronându-se campioană națională, într-un sezon istoric, în care a pus capăt dominației Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, cucerind și Cupa României. 
 
CSM Constanța s-a impus în meciul decisiv din finala Ligii Naționale cu FCC Baschet UAV Arad și, cu 3-0 la general, a cucerit titlul național pentru prima dată în istoria clubului și a orașului Constanța. „Nu a fost ușor, am avut meciuri grele cu Aradul, dar mă bucur din tot sufletul că am reușit să câștigăm. În viitorul apropiat, voi mai juca un an la Constanța, abia aștept să văd cum va fi sezonul următor. Sper să ne vom îndeplini aceleași obiective. Le mulțumim fanilor că ne-au sprijinit, i-am simțit alături. Pentru ei am câștigat aceste meciuri“, a declarat căpitanul CSM Constanța, Annemarie Gödri-Părău.
 
„Publicul este parte din inima noastră“
 
Antrenorul principal Alexandru Olteanu s-a declarat fericit în primul rând pentru fete, care meritau acest titlu, au avut un an foarte greu și o presiunea foarte mare pe umeri.
 
„Ne bucurăm că am reușit un meci bun la Arad, mărturisesc că mi-a fost frică de el, având în vedere presiunea sălii și lotul bun pe care îl au. Știam că ne vor pune probleme, dar, din fericire, am reușit un meci tactic foarte bun și de aceea am și câștigat. Publicul este parte din echipa noastră, din inima noastră. În meciurile grele pe care le-am avut anul acesta ne-au susținut, titlul acesta este și al lor. Aș vrea să felicit și echipa Aradului, care a făcut un sezon excelent. Cel mai mult a câștigat baschetul feminin, pentru că sala s-a umplut, un oraș întreg s-a uitat de acasă la meci. Trebuie să creștem și să evoluăm ca țară“, a punctat Alexandru Olteanu.
 
„Este greu să ajungi în vârf, dar și mai greu să te menții acolo“
 
În continuare, CSM Constanța se gândește la stagiunea următoare, care va fi și mai grea. 
 
„Trebuie să lucrăm la sezonul următor, pentru că ne așteaptă o stagiune extraordinar de grea. După cum se știe, este greu să ajungi în vârf, dar și mai greu să te menții acolo. Trebuie să construim o echipă puternică, pentru că adversarele se vor întări. Dedic titlul mamei, lui Mihnea, și acestor fete minunate. Sunt foarte fericit pentru Anne, pentru lucrurile pe care le-a îndurat acest sezon, nu a avut parte de un tratament corect. Este un sportiv desăvârșit și sunt extraordinar de fericit pentru ea că am reușit să câștigăm acest titlu“, a mai spus principalul CSM Constanța.

 
„Am reușit să câștigăm toate trofeele puse în joc“
 

Andrei Talpeș, directorul clubului de pe litoral, a subliniat că CSM Constanța trăiește un moment istoric. „Ne bucurăm foarte mult că am reușit să aducem și campionatul la Constanța. În acest sezon, am reușit să câștigăm toate trofeele puse în joc, Cupa Federației, Cupa României și Liga Națională. Mă bucur foarte mult pentru fetele noastre, pentru staff și cel mai mult mă bucur pentru fanii constănțeni, pentru suporteri, pentru Constanța. Orașul nostru merită să fie în top. Este un moment istoric. Chiar dacă s-a terminat 3-0, a fost o finală disputată. Aradul a făcut meciuri foarte bune, și-a vândut scump pielea, dar într-un final am reușit să ne impunem. Rotația a fost foarte bună, fiecare dintre fetele care au intrat pe teren au dat totul, aducându-și aportul pentru această victorie minunată“, a arătat Andrei Talpeș.
 
„Am avut un oraș întreg în spate“
 
Acesta a vorbit și despre sprijinul primit de CSM Constanța de la oraș. „Am avut un oraș întreg în spate, Constanța, ceea ce contează cel mai mult. Mă bucur că municipalitatea, prin Primăria Constanța, prin consilierii locali, a înțeles cât de important este sportul și cât de important e să investim în sport. Și iată că rezultatele se văd, la numai doi ani de la înființare. Mă bucur că avem atâția oameni și atâția copii care vin să facă sport, iar performanțe de acest gen îi inspiră. Le transmit copiilor că, indiferent ce le spun alții, important e să meargă mai departe, să muncească și să-și urmărească visele“, a mai spus directorul CSM Constanța.
 
Sentimentul de misiune îndeplinită
 
Andrei Talpeș își dorește ca performanțele din acest sezon să fie doar primul pas dintr-o poveste de succes a CSM Constanța.
 
„Primul titlu de campioană din istoria baschetului constănțean! Un trofeu istoric, un sezon istoric, un event istoric.
 
Jucătoarele, staff-ul, oamenii care ne-au fost alături și au crezut în noi merită toate felicitările.
 
Am reușit să asamblăm o echipă în adevăratul sens al cuvântului și e greu de exprimat nivelul de bucurie pe care îl trăiește în aceste momente fiecare membru al acestei echipe, având sentimentul acela de misiune îndeplinită.
 
Acest trofeu, care vine în completarea Cupei României, demonstrează că CSM Constanța înseamnă pasiune și dedicație pentru sport, înseamnă atenție la cele mai mici detalii ale performanței, înseamnă un mediu în care sportivii se pot dezvolta în permanență și își pot confirma valoarea.
 
Vrem să devenim un simbol nu doar pentru orașul sau județul Constanța, vrem să devenim semnificativi și la nivel internațional și îmi doresc ca acest titlu să fie doar primul pas.
 
Încă o dată, felicitări tuturor! This is Constangeles! Team is everything!“, a postat Andrei Talpeș pe Facebook
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Baschet)
 
Citește și:
 
Ce performanță!
După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)


CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin
Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baschet CSM Constanța câștigă pe terenul lui CSU Sibiu, într-o partidă ce a atins cote maxime de suspans

04 May 2024 321

CSM Constanța Sabrina Voinea luptă pentru medalia de aur în două finale, la Campionatele Europene feminine de gimnastică artistică de la Rimini

03 May 2024 884

CSM Constanța Baschet Ghetele de joc „fermecate“ ale lui Jorden Duffy au făcut fericit un mic fan. Cadou de preț! (GALERIE FOTO)

02 May 2024 565

Lupte Daniel Sandu, de la CSM Constanța, medaliat în Bulgaria, la turneul „Petko Sirakov & Ivan Iliev“

02 May 2024 594

Volei CSM Constanța a învins SCM U Craiova și s-a clasat pe locul șapte în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

01 May 2024 760

Volei. Miercuri, 1 mai 2024 CSM Constanța, ultimul meci al sezonului, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“. Intrare liberă!

01 May 2024 469

CSM Constanța Triatloniștii Carol Popa și Amalia Singuran, parcurs de excepție la Campionatul Național de Supersprint în bazin de la Izvorani (GALERIE FOTO)

30 Apr 2024 385

Matei Paris și Brigitte Belu, cicliști la CSM Constanța, medaliați cu argint la ultimele întreceri interne (GALERIE FOTO)

30 Apr 2024 427

Baschet CSM Constanța trimite seria cu CSU Sibiu în meciul decisiv (GALERIE FOTO + VIDEO)

29 Apr 2024 716

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au încheiat en-fanfare sezonul regular. Urmează turneul final

29 Apr 2024 710

Volei Duelul CSM Constanța - SCM U Craiova se va decide în meciul trei (GALERIE FOTO)

28 Apr 2024 564

Handbal CSM Constanța este vicecampioana României! (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 869

Volei Al doilea succes cu FC Argeș și CSM Constanța s-a clasat pe locul nouă în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 741

Rugby CSM Constanța, victorie cu punct bonus la Bârlad. Eduard Chifor, omul meciului (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 605

UPDATE. CSM Constanța Ștefan Orza, aur și bronz la Campionatul Mondial de Kempo

27 Apr 2024 620