Cupa României Phoenix CSU Simona Halep a atins din nou turneul Final Four, dar clubul nu mai are viitor

 
  • Echipa constănțeană a egalat performanța de acum trei ani, însă Cristian Mănăstireanu, președintele grupării, a tras un semnal de alarmă în ce privește finanțarea formației de pe litoral.  
 
 
La 14 ani de la inființarea clubului, Academia  Phoenix  CSU  Simona  Halep Constanța a atins  din  nou  faza semifinalelor în Cupa României, repetând, la trei ani distanță, această performanță, cea mai  mare de până acum pentru  baschetul  feminin  constănțean.

Echipe de pe litoral s-a calificat în semifinale după ce a trecut, cu o dublă victorie, de CSM Târgoviște.

Meciul care ne-a asigurat practic calificarea în «careul de ași» al competiției a avut loc chiar la Constanța, în Sala Sporturilor, și a fost câștigat de fetele noastre într-o manieră care nu lasă loc de nici un comentariu, cu scorul de 86 la 59. De altfel, toate partidele disputate până acum de Phoenix CSU Simona Halep în ediția din acest an a Cupei României au fost câștigate clar de fetele noastre, ele reușind să depășească două dintre formațiile de prestigiu ale baschetului feminin de la noi din țară, Universitatea Cluj  și  CS  Municipal  Târgoviște,  aceasta  din  urmă  fiind  multiplă  campioană  a României.

De asemenea, un alt plus pentru noi cu care rămânem după meciul de miercuri seară este faptul că absolut toate jucătoarele care au intrat în teren au reușit să își treacă  numele  pe  lista  marcatoarelor,  o  performanță  reușită  în  premieră  de  echipa noastră în acest sezon, a menționat Cristian Mănăstireanu, președintele Academia  Phoenix  CSU  Simona  Halep Constanța.

Mi-a fost puțin frică pentru că în primul meci CSM Târgoviște a jucat foarte bine pe teren propriu, dar astăzi am făcut o partidă  mult  mai bună, am tratat totul mai serios. Practic, cheia jocului a fost găsirea soluțiilor pentru a le motiva să joace la același nivel ca în tur. Cu această ocazie trebuie să le felicit pentru treaba bună pe care au făcut-o și, de asemenea, și pe restul celor din staff. Din păcate, în Final Four pornim cu ultima șansă pentru toate celelalte trei formații sunt mai bune decât noi. Dar vorbim de un singur meci în semifinale în care orice se poate întâmpla. În astfel de situații oricând pot apărea surprize, chiar dacă adversarul este unul mult mai puternic, a punctat și antrenorul Miroslav Popov.


Turneul Final  Four este  programat  în perioada  26 - 27  februarie  a.c.,  într-o  locație  ce  va  fi  aleasă  în  perioada  imediat următoare.  De  asemenea,  Federația  Română  de  Baschet  va  stabili,  prin  tragere  la sorți, și confruntările din semifinalele competiției.

Cristian Mănăstireanu a deplâns însă situația în care se află echipa de pe litoral, precizând că bugetul  echipei  a  suferit  o diminuare constantă și că, din rațiuni financiare,  „baschetul  feminin  va  dispărea  după acest sezon competițional“.    

Din păcate, în ciuda ascensiunii constante în clasamentul Ligii Naționale, de la un sezon la altul, culminând cu ocuparea locului șase în ediția 2020-2021 și aducerea Constanței  în  elita  baschetului  feminin  din  România,  bugetul  echipei  a  suferit  o diminuare la fel de constantă. Această diminuare s-a resimțit cel mai tare în actualul sezon competițional, când lotul nostru de jucătoare a fost compus, din lipsa fondurilor, din doar 10 sportive din 18, cele mai puține din întreaga Ligă  Națională de baschet feminin, dintre care trei sunt U21. Staff-ul tehnic fiind și el afectat fără fizioterapeut, fără scouter (cel care face analiza video), fără director sportiv… cine face sport de performanță știe foarte bine cât de vitali și importanți sunt!

Cu siguranța, datorită lipsei de finanțare  baschetul  feminin  va  dispărea  după acest sezon competițional și rezultatele in baschetul feminin care au fost in fiecare an mai bune decat baschetul masculin cu o finanțare dublă. În  speranța  că  și  în  partea  a  doua  a  sezonului  ambiția  și  dorința  de performanță vor compensa lipsa resurselor, nu ne rămâne decât să ne felicităm pentru toate realizările de până acum și totodată să le mulțumim celor care au făcut posibile până  acum  toate  aceste  lucruri  și  care  ne-au  susținut  necondiționat  în  decursul timpului, a menționat Cristian Mănăstireanu, într-un comunicat.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baschet 3X3 Echipele CSU Neptun Athletic și Phoenix CSU Simona Halep, campioane la Naționalele de la Constanța (GALERIE FOTO)

09 May 2022 991

„Un exemplu de reușită“ Phoenix CSU Simona Halep, cea mai mare performanță din istoria clubului și calificare în cupele europene (GALERIE FOTO)

27 Apr 2022 1523

Baschet Phoenix CSU Simona Halep Constanța, a doua înfrângere cu CSM Satu Mare, care a cucerit bronzul

22 Apr 2022 1248

Liga Națională Phoenix CSU Simona Halep a început duelul pentru medaliile de bronz. Primul meci, pierdut

19 Apr 2022 1258

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe conduce cu 2-0 Phoenix CSU Simona Halep Constanța în semifinalele Ligii Naționale

08 Apr 2022 1159

Dueluri contra campioanei României Phoenix CSU Simona Halep, înfrângere în primul meci din semifinalele Ligii Naționale

07 Apr 2022 1154

Phoenix CSU Simona Halep întâlnește în semifinalele Ligii Naționale campioana României, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

04 Apr 2022 1200

Premieră! Phoenix CSU Simona Halep Constanța va disputa semifinala în Liga Națională

31 Mar 2022 1224

Phoenix CSU Simona Halep Constanța, al doilea meci în play-off „Cu fruntea sus și cu mândria că am făcut performanță“ (GALERIE FOTO)

31 Mar 2022 921

Phoenix CSU Simona Halep Constanța, debut cu dreptul în turneul play-off al Ligii Naționale

28 Mar 2022 1115

Baschetbalistele de la Phoenix CSU Simona Halep Constanța, pe locul patru la finele sezonului regulat

23 Mar 2022 1075

Baschet Phoenix CSU Simona Halep joacă astăzi cu ACS KSE Tg. Secuiesc

23 Mar 2022 931

Baschetbalistele de la Phoenix CSU Simona Halep Constanța au trecut la scor de CS Rapid București

19 Mar 2022 1274

Baschet Phoenix CSU Simona Halep Constanța mai are nevoie de un succes ca să-și asigure locul 5

18 Mar 2022 1066

Baschet Phoenix CSU Simona Halep Constanța a trecut de CSM Alexandria în deplasare

12 Mar 2022 1667