Denis Alibec, golgeterul actual al Farului Constanța. „Marinarii“, medie de două goluri pe meci în Superligă (GALERIE FOTO)


 
  • Pe locul întâi în clasamentul din Superligă, după  11 etape, echipa de pe litoral are cea mai mare forță ofensivă din campionat.
  • După victoria cu Petrolul, Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, nu și-a ascuns bucuria, declarându-se fericit.
  • Coincidență, în urmă cu aproape 50 de ani, Farul Constanța câștiga în deplasare cu Petrolul, iar „marinarii“ deveneau liderii clasamentului.
 
Cele două goluri marcate de atacantul Farului Constanța Denis Alibec în victoria din deplasare cu Petrolul Ploiești (2-1) l-au urcat pe fotbalistul de 31 de ani pe locul întâi în topul actual al golgeterilor „marinarilor“, cu patru reușite.
 
Pe locul întâi în clasamentul din Superligă, după  11 etape, la egalitate de puncte (24) cu Rapid București, echipa de pe litoral are cea mai mare forță ofensivă din campionat, cu 22 de goluri marcate până acum, adică o medie de două goluri pe meci! În comparație, Sepsi OSK, deși a câștigat cu un scor fluviu în ultima etapă, 7-0 cu FC Botoșani, are 18 reușite. În 11 meciuri, Farul a înregistrat șapte victorii, trei egaluri și o înfrângere, golaveraj 22-10. Cu cele patru goluri marcate, Denis Alibec e pe locul trei în clasamentul marcatorilor Superligii, la egalitate cu Miculescu (FCSB), Sefer (Rapid) și Postolachi (UTA). Aceștia sunt depășiți de Rondon (Sepsi OSK), Paraschiv (FC Hermannstadt) - 5 goluri, Compagno (FCSB) și Alhassan (FC Hermannstadt) - 6 goluri. Ceilalți marcatori ai Farului sunt Constantin Grameni, Gabriel Torje (câte 3 goluri); Vlad Morar, Louis Munteanu, Adrian Petre (câte 2 goluri); Tudor Băluță, Alexi Pitu, Andrei Artean, Ionuț Larie, Kevin Doukoure și Enes Sali (câte un gol). 
 
„Pe acest stadion ne merge bine“
 
După victoria cu Petrolul, Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, nu și-a ascuns bucuria, declarându-se fericit. „Echipa a făcut un meci foarte bun din toate punctele de vedere. Am jucat acasă la o echipă în formă, cu publicul extraordinar de partea ei. Cum am spus, Petrolul e periculoasă la atacul rapid, atacul pozițional și la fazele fixe. Am făcut un meci complet, în ultimele 20 de minute era normal să jucăm la rezultat. I-am făcut față unei echipe foarte bune. Pe acest stadion ne merge bine, am câștigat Supercupa. Publicul a împins echipa gazdă de la spate, chiar dacă era în inferioritate numerică. E frumos să joci pe asemenea stadioane. Echipa noastră a reacționat bine la presiunea creată“, a spus „Regele“. 
 
După 50 de ani
 
Coincidență, în urmă cu aproape 50 de ani, pe 22 octombrie 1972, Farul Constanța câștiga în deplasare cu Petrolul, 1-0 (1-0), gol Dumitru Caraman, iar „marinarii“ deveneau liderii clasamentului. Acum, victoria de la Ploiești menține formația de pe litoral pe primul loc, în condițiile în care a doua clasată Rapid București, a învins cu 2-1 CS Mioveni. Farul are avantajul golaverajului față de echipa din Giulești, +12 (22-10) față de +6 (12-6).  
 
Echipă talentată, grup bun
     

„Echipa noastră e foarte talentată, dar nu toți jucătorii sunt la potențialul lor maxim. Încerc să-i aduc pe toți la același nivel. Dacă vom munci bine, vom fi la fel de conectați și vom avea aceleași ambiție și motivație, vom juca și mai bine în viitor. Grupul e bun, avem multe puncte, dar puteam avea și mai multe.  În fotbal, lucrurile se schimbă repede, eu trebuie să am capacitatea să-i țin conectați pe băieți“, a mai spus Hagi. 
 
Assist de la Louis Munteanu

 
La primul gol al lui Alibec la Ploiești pasa decisivă a venit de la Louis Munteanu. „Louis a făcut bine, a muncit, nu poate mereu să-i iasă totul, a jucat vârf, contra unui fundaș foarte bun. Avea datoria să-l blocheze pe Gabi pe construcție. Pe faza noastră ofensivă, trebuia să se miște între linii, să creeze presiune, a dat pasă de gol. Cu Denis arată chiar bine. Normal că și Louis trebuie să crească, să arate mai bine. O dată se simte bine, o dată mai puțin. La Liga 1 e alt nivel față de Fiorentina Primavera“, a menționat Hagi.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Liderul Superligii, Farul Constanța, victorie și contra Petrolului Ploiești. Denis Alibec, impecabil - dublă și pasă de gol

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

26 martie 2024, amical România - Columbia. La ce oră începe și ce televiziune îl transmite

26 Mar 2024 1107

Ce televiziune transmite meciul România - Irlanda de Nord, de vineri, 22 martie 2024

22 Mar 2024 1357

Subiectul „Revenirea lui Denis Alibec“, lămurit. Comunicat Farul Constanța și declarația fotbalistului

26 Jan 2024 1320

5 ianuarie 2024 Denis Alibec, la 33 de ani. „Ziua în care te-ai născut a fost cea mai fericită din viața mea!“

05 Jan 2024 2093

Editorial Când dragostea pentru Farul Constanța e neprețuită

20 Dec 2023 1443

Denis Alibec, înapoi la Farul Constanța? Iată ce a declarat Gheorghe Hagi

11 Dec 2023 2090

Revenirea la Farul Constanța, una dintre variantele lui Denis Alibec!

02 Dec 2023 3945

Cine transmite meciul Israel - România, care le poate aduce tricolorilor calificarea la Euro 2024

18 Nov 2023 1371

UPDATE. Farul Constanța Andrei Artean, convocat în premieră la echipa națională, pentru meciurile cu Israel și Elveția

11 Nov 2023 1218

România a învins Kosovo și se menține în cursa pentru calificarea la Euro 2024. Partida, întreruptă aproape o oră, din pricina fanilor

13 Sep 2023 1053

Calificări pentru Campionatul European 2024 Denis Alibec, marcator pentru România în egalul cu Israel

10 Sep 2023 1308

Farul Constanța Hagi - „Eu nu plâng după nimeni, pentru că avem lot, avem jucători“

19 Aug 2023 1883

Fotbaliștii de la Farul Constanța, la plimbare prin capitala Estoniei, înainte de meciul cu Flora Tallinn (GALERIE FOTO)

16 Aug 2023 1164

Denis Alibec, mesaj emoționant după plecarea de la Farul Constanța „A fost un an incredibil, cel mai frumos capitol din viața mea!“

16 Aug 2023 1786

S-a despărțit de Farul Constanța Denis Alibec, prezentat la noua sa echipă, Muaither SC, din Qatar

16 Aug 2023 2110