Sport

Discuţii pe marginea preluării de către Consiliul Local Municipal Constanţa a stadionului de rugby „Mihai Naca“

În Comisia 2 de Urbanism a Consiliului Local Municipal Constanţa, de ieri, s-a discutat un proiect de hotărâre privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri „pentru transmiterea imobilului situat în municipiul Constanța, str. Primăverii nr. 2 (n.r. stadionul de rugby Mihai Naca) din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului în domeniul public al municipiului Constanţa“.
 
Rolul Comisiei 2 de Urbanism este de a da un acord consultativ asupra proiectului de hotărâre care va intra în dezbatere în şedinţa de Consiliu Local de luna aceasta. Baza sportivă aflată în strada Primăverii nr. 2 are o suprafaţă de teren de 16.412,45 metri pătraţi, din care suprafaţă construită - 480 metri pătraţi şi suprafaţă anexe - 145,62 metri pătraţi. Pe lângă trecerea stadionului în domeniul public al municipiului Constanţa, în proiectul de hotărâre, se va solicita şi declararea arenei din bun de interes public naţional în bun de interes public local.
 
Potrivit documentului, scopul transmiterii bazei sportive la municipalitate îl va reprezenta „dezvoltarea activităţilor de tineret şi sport în municipiul Constanţa, în condiţiile legii“. Consiliul Local se obligă să menţină destinaţia actuală a imobilului şi să asigure gratuitatea desfăşurării activităţilor specifice MTS, precum şi a unităţilor / instituţiilor din subordinea sau coordonarea acestuia. Ministerul va verifica şi controla periodic, prin DJST Constanţa, modul de folosire a imobilului transmis Consiliului Local în conformitate cu destinaţia acestuia. În situaţia în care, în urma controlului, se constată că imobilul transmis nu este folosit în conformitate cu destinaţia, acesta revine de drept în domeniul public al statului şi în administrarea ministerului, prin DJST Constanţa. Consiliul Local al municipiului Constanţa se obligă să întreţină şi să modernizeze imobilul transmis şi să-l menţină la standardele de calitate privind desfăşurarea activităţilor specifice.
 
În cazul adoptării hotărârii de CLM şi a acceptului MTS, predarea - preluarea bazei se vor face pe bază de protocol încheiat între părţile interesate, la valoarea de inventar, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului de transmitere. La transmitere, se vor preda mijloacele fixe şi obiectele de inventar din dotare. Preluarea imobilului se va face cu respectarea situaţiei juridice existente la data transmiterii dreptului de administrare. Odată cu predarea imobilului, se vor preda - prelua activul şi pasivul, conform situaţiei contabile şi juridice la data predării. Odată cu predarea imobilului, CLM Constanţa va proceda, în condiţiile legii, la actualizarea valorii de inventar a imobilului preluat, la înscrierea în cartea funciară a dreptului de proprietate publică în favoarea municipiului Constanţa şi a dreptului de administrare în favoarea CLM Constanţa, în condiţiile legii.
 
În termen de 30 de zile de la preluarea imobilului, se va proceda la înscrierea în cartea funciară a dreptului de proprietate publică în favoarea municipiului Constanţa şi a dreptului de administrare în favoarea CLM Constanţa, în condiţiile legii.
 
Stadionul de rugby „Mihai Naca“ se află în imediata vecinătate a stadionului de fotbal „Gheorghe Hagi“, care a fost transmis din domeniul public al statului şi administrarea DJST Constanţa în domeniul public al municipiului Constanţa prin HG nr. 574/24.07.2018. Urmare a hotărârii, a fost semnat protocolul nr. 148665/2018 pentru preluarea bazei sportive în inventariat în domeniul public al municipiului prin HCL nr. 421/2018.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imagini de la eveniment Învinsă la Constanța de Universitatea Cluj, Tomitanii va juca pentru locurile 7-8 în SuperLigă (galerie foto+video)

18 May 2019 1107

Rugbyştii de la Tomitanii, meci capital cu Gloria Buzău, la Constanţa. CS Năvodari susţine acasă semifinala DNS

11 May 2019 686

În weekend, meciuri pentru echipe din Constanţa şi judeţ Campioana României joacă pe stadionul „Mihai Naca“ din Constanţa

04 May 2019 619

Rugbyştii de la Tomitanii întâlnesc la Constanţa campioana României

03 May 2019 967

S-a avansat propunerea fuziunii cluburilor de rugby din Constanţa Tomitanii şi Cleopatra (document)

26 Apr 2019 1933

UPDATE Imagini de la eveniment Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au învins Universitatea Cluj și au urcat în clasament (galerie foto+video)

25 Apr 2019 1190

Rugbyştii de la Tomitanii vizează a treia victorie în Superligă, astăzi, la Constanţa, cu Universitatea Cluj

25 Apr 2019 1023

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa, acţiune de igienizare şi pe stadionul „Mihai Naca“ (galerie foto)

17 Apr 2019 1259

Rugby Tomitanii primesc vizita liderului CSM Bucureşti. La Năvodari, se întâlnesc primele două clasate

13 Apr 2019 746

Rugby Tomitanii Constanţa şi CS Năvodari, primele meciuri oficiale din noul an. Ambele echipe joacă acasă

30 Mar 2019 778

Sâmbătă, meci la Constanţa cu Ştiinţa Baia Mare Tomitanii încep returul. Au transferat 13 jucători. Nouă sunt străini (galerie foto)

29 Mar 2019 1734

Spectatorii au intrare gratuită Tomitanii - Dinamo, ce încleștare la Constanța! Gazdele vor prima victorie din SuperLigă (galerie foto)

29 Sep 2018 2184

Joacă sâmbătă la Constanţa, în Cupa Regelui La primul meci oficial ca echipă de Superligă, Tomitanii înfruntă vicecampioana României

11 Aug 2018 1298

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa se reunesc astăzi. Pe 11 august, vor juca în Cupa Regelui

16 Jul 2018 2092

Iustin Doicaru, cel mai bun jucător la faza de zonă Juniorii E de la Academia Farul Constanța s-au calificat la turneul semifinal

27 May 2018 1909