Doliu în sportul constănțean S-a stins din viață Dumitru Micu. „Tată, îți urăm să ai ape line, vânt puternic și vele bune pentru ultima expediție din această viață!“

 
Sportul constantan este din nou în doliu, după ce s-a stins din viață Dumitru Micu, fost sportiv, profesor și antrenor, dedicându-și viața yachtingului, disciplină la care a fost multiplu campion national, iar apoi un pasionat antrenor.  
 

Azi ne luăm rămas bun de la tatăl meu, Micu Dumitru, care și-a început călătoria spre nemurire de pe data de 15 februarie 2023, la ora 8:35 în Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” din Constanța.
 
Tată iubitor și soț devotat a împărțit echilibrat toate resursele disponibile între familie și bărcile cu vele care au reprezentat prima lui iubire.
 
Și-a început cariera în sport la haltere unde a obținut la începutul anilor `70 un binemeritat loc pe podiumul Daciadei ca mai apoi să facă pasul către yachting alături de Alexandru ION, cu care a reușit să câștige patru titluri consecutive de Campion Național la Clasa FD (Olandezul Zburător) sub culorile clubului Știința Constanța.
 
Ulterior a devenit profesor de Educație Fizică și Sport și antrenor de Yachting în urma cursurilor de profil din cadrul Institutului Pedagogic de trei ani, actuala Universitate Ovidius.
 
Pe parcursul carierei de antrenor a pregătit sute de sportivi în cadrul cluburilor Electrica Constanța și Știința Constanța, conducând în anii `80 și `90 activitatea loturilor naționale ca antrenor federal din cadrul Federației Române de Yachting.
 
Ca profesor de Educație Fizică și Sport a predat în Palazu, Pecineaga și mai apoi în Constanța la școala generală nr.27, școala nr.6 și Liceul cu Program Sportiv. A reușit după multe eforturi să introducă în curricula gimnazială yachtingul, înființând prima clasă cu program sportiv de yachting din România în cadrul școlii 27 unde a fost și director pentru aproape 10 ani.
 
A organizat mai multe expediții în Delta Dunării care au reprezentat atât oaza lui de liniște cât și modul unic de a-și pregăti sportivii pentru a deveni campioni de yachting și pentru a-i pregăti să înfrunte furtunile vieții.
 


După cum am spus viața întreagă și-a dedicat-o sportului cu vele din România trăind până în ultimele clipe pentru a-și proteja familia și pentru a susține yachtingul românesc. Chiar în seara de 14 februarie înainte să ne luăm rămas bun mi-a spus: ”Alexandru să ai grijă să nu se răstoarne copiii!”.
 
În realitate era deja jumătate pe patul de spital și jumătate pe apă alături de sportivii lui.

 
Tată, azi, îți urăm să ai ape line, vânt puternic și vele bune pentru ultima expediție din această viață spre prietenii noștri din Liga Navală Română și Yacht Clubul Regal Român. Salută-i pe prietenii noștri dragi: Cornel Cristescu, Ilie Ștefan, Petre George, Valerie Timofei, Victor Geles... Te mai rog să-i îmbrățișezi pe bunicii mei preferați Petre Zanfir și Dan Deleanu.
 
Nu îți spun adio ci îți spun la revedere pentru că vei rămâne întotdeauna în amintirea noastră și ne vom revedea în vise.
 
Îți mulțumesc pentru tot ce m-ai învățat! Cu iubire,
 
Fiul tău,
Alex, este mesajul postat pe Facebook de fiul său, Alexandru Micu, căruia i-a predat ștafeta în yachting, acesta devenind președintele Federației Române de Yachting.

Sursa foto: Facebook (Alex Micu)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ARSVOM bagă în reparații remorcherul Hercules. Iată cui i-a fost atribuit contractul! (DOCUMENT)

23 Oct 2023 946

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 24 septembrie 2020

25 Sep 2020 2356

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 28 februarie 2020

02 Mar 2020 1995

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 17 septembrie 2019

18 Sep 2019 3333

‎Inaugurare în satul Poiana, oraşul Ovidiu Primarul George Scupra - „Noua şcoală este dotată la standarde moderne“ (galerie foto)

10 Sep 2019 3245

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 06 septembrie 2019

09 Sep 2019 2129

A încetat din viaţa istoricul şi criticul literar Dumitru Micu

17 Jun 2018 2383

Primii colindători au ajuns la Prefectura Constanţa

11 Dec 2017 2309

A atacat decizia în instanţă Nicolae Anghel, demis din funcţia de primar prin ordin al prefectului, nu se resemnează

05 Dec 2015 2847

Nicolae Anghel, de la Castelu, al patrulea primar din Constanţa lăsat fără mandat de prefectul Ion Constantin

17 Nov 2015 7604

Primarii fără mandat, cu jalba-n proţap la instanţă Prefectul Ion Constantin a sesizat organul de cercetare penală în cazul primarului de la Castelu (documente)

01 Oct 2015 3405

„Este vorba despre influenţa cuiva“ Primarii demişi prin ordinul prefectului nu se resemnează. Au atacat decizia în instanţă

23 Sep 2015 2724

Trei primari din judeţul Constanţa şi-au pierdut mandatele Situaţie inedită la Tuzla - viceprimarul, reţinut, aseară, de DNA

16 Sep 2015 4176

Acţionari, cifră de afaceri şi legături cu alte firme Totul despre grădiniţa „Micul Regat“

05 Jun 2014 6178