După egalul cu Daco-Getica, SSC Farul speră să dea lovitura cu Luceafărul Petre Grigoraş - „Orice punct este important“

SSC Farul Constanţa nu a reuşit să învingă pe teren propriu Daco-Getica Bucureşti, în etapa a 35-a a Ligii a 2-a, însă egalul înregistrat, 0-0, a urcat formaţie de pe litoral o poziţie în clasament, de pe 13 pe 12, iar, cu trei etape înainte de finele campionatului, „marinarii“ au cinci puncte în plus (43 - 38) faţă de echipa care ocupă ultimul loc care duce în Liga a 3-a.
 
În meciul cu Daco-Getica, SSC Farul a jucat slab în prima repriză. După pauză însă, lucrurile s-au schimbat, gazdele au deţinut controlul partidei, au avut şi ocazii (printre care şi o bară), dar nu au reuşit să marcheze. „Este clar că rezultatul şi jocul din prima repriză, unul anost, fără ritm, nu ne mulţumesc. După pauză, a fost cu totul şi cu totul altceva. Am dominat, am pus presiune pe adversar şi am avut câteva ocazii clare: bara lui Celestino; Moldovan şi Păun singuri cu portarul advers; Neciu pe final, când putea să împingă mingea în poartă. N-am putut să marcăm însă. În repriza a doua, nu am ce să le reproşez jucătorilor, dar prima parte a fost modestă, una dintre cele mai slabe ale noastre. Ne-am dorit foarte mult victoria şi eram extrem de mulţumiţi dacă o reuşeam. Am întâlnit un adversar care nu pierduse decât un meci din ultimele patru. Ştiam că va fi un joc fizic. De aceea am şi alcătuit echipa în aşa fel încât pe final să am doi jucători proaspeţi, Păun şi Moise. N-a fost să fie, îmi pare rău, dar acesta e fotbalul. Mai sunt trei etape şi e clar că încă nu suntem scăpaţi de griji, dar avem o opţiune foarte importantă de a evita retrogradarea. Ne-am fi dorit mai mult, câ ne făceam alte planuri“, a declarat Petre Grigoraş, antrenorul principal al SSC Farul.
 

„Mă aşteptam ca în ultimele 10 - 15 minute să câştigăm“

 
Având în vedere cum decurgea meciul în partea secundă, cu SSC Farul clar la timonă, iar presiunea ei intensificându-se odată cu scurgerea timpului, tehnicianul constănţean se aştepta ca, pe final, echipa sa să reuşească să înscrie. „Oricum, orice punct este important. Întotdeauna, ne-am dorit victoria, iar acest egal e primul al nostru de 0-0 din sezonul de faţă. Nu prea am făcut remize de când am venit aici, nu sunt specialitatea mea şi a noastră. Însă nu întotdeauna reuşeşti să câştigi şi să realizezi ce-ţi propui. Nu le pot reproşa jucătorilor, mai ales după pauză, că n-au vrut, că n-au avut potenţă fizică şi că nu s-au dăruit ori că n-au făcut tot posibilul să câştige. Normal că au fost şi unele greşeli de execuţie şi de concepţie poate în alcătuirea atacurilor şi a contraatacurilor pe care le-am avut, dar s-a văzut altă atitudine în partea secundă şi chiar mă aşteptam ca în ultimele 10 - 15 minute să câştigăm. Întrucât am văzut că aveam potenţă, suntem peste ei şi apăreau situaţiile de gol. N-am însă avut acel feeling de a trimite balonul în poartă. Mergem mai departe, iar la Oradea încercăm să recuperăm punctele pierdute şi vom vedea ce se va întâmpla pe viitor“, a spus Petre Grigoraş.
 

Evoluţii şi rezultate bune în deplasare

 
SSC Farul va juca la Oradea sâmbătă, 18 mai, de la ora 13.00, iar apoi, în ultimele două etape, „marinarii“ vor întâlni ultima clasată, Dacia Unirea Brăila (tot în deplasare) şi Ripensia Timişoara (la Constanţa). „Ne gândim acum la meciul de la Oradea, care poate însemna linişte mare pentru noi. În ultimul timp, Luceafărul e pe val, iar deplasarea până acolo e lungă. Dar asta nu contează, e diferenţă de trei zile între cele două meciuri. Sperăm să ne refacem fizic până la meci. Vom încerca să câştigăm. Am avut evoluţii şi rezultate bune în deplasare în ultima vreme. Şi de ce nu am spera să fie la fel şi la Oradea. Echipa are potenţă şi s-a văzut acest lucru şi în repriza a doua cu Daco-Getica, când am fost peste adversar. Cu puţină şansă, am fi putut câştiga, iar acum vorbeam de pe alte poziţii“, a precizat antrenorul SSC Farul.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
UPDATE. Imagini de la eveniment SSC Farul nu a reușit să învingă la Constanța Daco-Getica București (galerie foto)

 
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța. Luca Andronache a spart gheața „Încercăm să jucăm cât mai bine pentru fani și pentru toată Constanța“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Apr 2024 302

Farul Constanța a primit licență pentru participarea la competițiile de club UEFA și UEFA WCL, sezonul 2024 / 2025

26 Apr 2024 390

Superliga 2023/2024 Cu un egal contra Farul Constanța, FCSB iese campioană. „Marinarii“ sunt pregătiți însă pentru un nou meci mare

26 Apr 2024 913

CS Farul Constanța Halterofilii au urcat pe podium la Naționalele de juniori 2 (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 349

Superliga 2023/2024 Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Apr 2024 1030

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 656

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 428

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 3049

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1830

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 658

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1358

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 861

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 929

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 786

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1484