Sport

După egalul cu Daco-Getica, SSC Farul speră să dea lovitura cu Luceafărul Petre Grigoraş - „Orice punct este important“

SSC Farul Constanţa nu a reuşit să învingă pe teren propriu Daco-Getica Bucureşti, în etapa a 35-a a Ligii a 2-a, însă egalul înregistrat, 0-0, a urcat formaţie de pe litoral o poziţie în clasament, de pe 13 pe 12, iar, cu trei etape înainte de finele campionatului, „marinarii“ au cinci puncte în plus (43 - 38) faţă de echipa care ocupă ultimul loc care duce în Liga a 3-a.
 
În meciul cu Daco-Getica, SSC Farul a jucat slab în prima repriză. După pauză însă, lucrurile s-au schimbat, gazdele au deţinut controlul partidei, au avut şi ocazii (printre care şi o bară), dar nu au reuşit să marcheze. „Este clar că rezultatul şi jocul din prima repriză, unul anost, fără ritm, nu ne mulţumesc. După pauză, a fost cu totul şi cu totul altceva. Am dominat, am pus presiune pe adversar şi am avut câteva ocazii clare: bara lui Celestino; Moldovan şi Păun singuri cu portarul advers; Neciu pe final, când putea să împingă mingea în poartă. N-am putut să marcăm însă. În repriza a doua, nu am ce să le reproşez jucătorilor, dar prima parte a fost modestă, una dintre cele mai slabe ale noastre. Ne-am dorit foarte mult victoria şi eram extrem de mulţumiţi dacă o reuşeam. Am întâlnit un adversar care nu pierduse decât un meci din ultimele patru. Ştiam că va fi un joc fizic. De aceea am şi alcătuit echipa în aşa fel încât pe final să am doi jucători proaspeţi, Păun şi Moise. N-a fost să fie, îmi pare rău, dar acesta e fotbalul. Mai sunt trei etape şi e clar că încă nu suntem scăpaţi de griji, dar avem o opţiune foarte importantă de a evita retrogradarea. Ne-am fi dorit mai mult, câ ne făceam alte planuri“, a declarat Petre Grigoraş, antrenorul principal al SSC Farul.
 

„Mă aşteptam ca în ultimele 10 - 15 minute să câştigăm“

 
Având în vedere cum decurgea meciul în partea secundă, cu SSC Farul clar la timonă, iar presiunea ei intensificându-se odată cu scurgerea timpului, tehnicianul constănţean se aştepta ca, pe final, echipa sa să reuşească să înscrie. „Oricum, orice punct este important. Întotdeauna, ne-am dorit victoria, iar acest egal e primul al nostru de 0-0 din sezonul de faţă. Nu prea am făcut remize de când am venit aici, nu sunt specialitatea mea şi a noastră. Însă nu întotdeauna reuşeşti să câştigi şi să realizezi ce-ţi propui. Nu le pot reproşa jucătorilor, mai ales după pauză, că n-au vrut, că n-au avut potenţă fizică şi că nu s-au dăruit ori că n-au făcut tot posibilul să câştige. Normal că au fost şi unele greşeli de execuţie şi de concepţie poate în alcătuirea atacurilor şi a contraatacurilor pe care le-am avut, dar s-a văzut altă atitudine în partea secundă şi chiar mă aşteptam ca în ultimele 10 - 15 minute să câştigăm. Întrucât am văzut că aveam potenţă, suntem peste ei şi apăreau situaţiile de gol. N-am însă avut acel feeling de a trimite balonul în poartă. Mergem mai departe, iar la Oradea încercăm să recuperăm punctele pierdute şi vom vedea ce se va întâmpla pe viitor“, a spus Petre Grigoraş.
 

Evoluţii şi rezultate bune în deplasare

 
SSC Farul va juca la Oradea sâmbătă, 18 mai, de la ora 13.00, iar apoi, în ultimele două etape, „marinarii“ vor întâlni ultima clasată, Dacia Unirea Brăila (tot în deplasare) şi Ripensia Timişoara (la Constanţa). „Ne gândim acum la meciul de la Oradea, care poate însemna linişte mare pentru noi. În ultimul timp, Luceafărul e pe val, iar deplasarea până acolo e lungă. Dar asta nu contează, e diferenţă de trei zile între cele două meciuri. Sperăm să ne refacem fizic până la meci. Vom încerca să câştigăm. Am avut evoluţii şi rezultate bune în deplasare în ultima vreme. Şi de ce nu am spera să fie la fel şi la Oradea. Echipa are potenţă şi s-a văzut acest lucru şi în repriza a doua cu Daco-Getica, când am fost peste adversar. Cu puţină şansă, am fi putut câştiga, iar acum vorbeam de pe alte poziţii“, a precizat antrenorul SSC Farul.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
UPDATE. Imagini de la eveniment SSC Farul nu a reușit să învingă la Constanța Daco-Getica București (galerie foto)

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

S-a încheiat prima parte a Cupei FC Farul. Metalul Constanţa, Academia Hagi şi Farul Constanţa, pe podium (galerie foto)

19 Jun 2019 1584

„Să vă trăiască îngeraşul! Multe bucurii şi fericire!“ Ion Barbu, delegatul SSC Farul Constanţa, naş de botez în judeţul Olt (galerie foto)

19 Jun 2019 1568

Conferință de presă cu subiectul SSC Farul Constanța. Participă Decebal Făgădău, Horia Țuțuianu, Ciprian Marica și Lorand Balint

18 Jun 2019 1713

Atletul Florin Vișan, campion național de tineret. Mai multe locuri pe podium pentru Constanța, la întrecerea de la Pitești (galerie foto)

16 Jun 2019 935

Spectacol în Sala Sporturilor Aur și argint pentru Constanța la Campionatul Național de gimnastică pe echipe (galerie foto + document)

15 Jun 2019 1864

Ciprian Marica, finanţatorul SSC Farul Constanţa „Ne aflăm în faţa unui moment decisiv pentru viitorul clubului“

14 Jun 2019 1496

Farul, Academia Hagi şi Sporting Mangalia s-au întrecut la patrulaterul de la Constanţa. Copiii Academiei, pe primul loc (galerie foto+video)

14 Jun 2019 2171

Ce aşteaptă Ciprian Marica în această săptămână „Nu fiţi îngrijoraţi, Farul Constanţa nu va dispărea!“

12 Jun 2019 2921

Tenis de masă Elena Zaharia şi Camelia Mitrofan, de la CS Farul Constanţa, pe primele două locuri la Top 12

11 Jun 2019 650

Simona Amânar, în doliu. S-a stins din viaţă mama marii campioane a Constanţei

10 Jun 2019 1229

Meci la Eforie Nord Veterani ai FC Farul şi prieteni ai lor, un nou episod din lungul serial al amicalelor cu braşovenii

10 Jun 2019 1659

Constanţa. Botezul fiicei lui Claudiu Moraru. Sportivi, oficiali şi antrenori cunoscuţi, prezenţi „Să fie sănătoasă şi cu mult noroc în viaţă!“ (galerie foto)

04 Jun 2019 4042

Farul Constanţa. Temeri că s-ar putea trage iar obloanele! „Se închide un capitol frumos. Las în urmă amintiri deosebite, dar plec cu un gust amar“

03 Jun 2019 3014

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele din etapa a 34-a a Ligii a 4-a (juniori + seniori - galerie foto)

02 Jun 2019 1213

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele din etapa a 33-a a Ligii a 4-a

26 May 2019 853