Farul Constanța a reunit „perechea magică“ Hagi - „Echipa nu e doar Alibec și Budescu, dar cu ei vom fi mai puternici“

 
 
  • Constantin Budescu și Denis Alibec s-au înțeles de minune pe teren, atât la Astra Giurgiu (cu care au ieșit campionii României), cât și la FCSB, conlucrând la multe goluri și faze spectaculoase.
 
Constantin Budescu (34 de ani), fotbalist român dăruit cu mult talent, a ajuns la Farul Constanța, sub comanda lui Gheorghe Hagi, un antrenor care, de-a lungul anilor, nu și-a ascuns admirația pentru acest jucător, un decar pe placul managerului tehnic al campioanei României.
 
Staff-ul tehnic al Farului lucrează să-l ducă pe Budescu la un nivel înalt de pregătire, iar, ajutat de echipă, acesta să contribuie la succesele „marinarilor“. „Am ales momentul, situația o știți toți. Nu cred că trebuie să mai vorbim de Budi ca jucător, ce calitate are. Important e să-l aducem la nivelul cel mai bun al ritmului și intensității unui joc, să se exprime în condiții foarte bune. E nevoie de răbdare. Nu, dacă a venit el acum, gata, s-au reglat lucrurile la Farul. Nu depinde de el, în spate trebuie să aibă o echipă foarte bună, care să-l pună în situații de joc foarte bune și să-l avantajeze foarte mult. Iar el să fie pregătit foarte bine mental și fizic, să arate bine, pentru că la Constanța pretențiile au crescut. În vestiarul nostru, exigențele sunt foarte mari. Vrem să câștigăm și să încercăm să fim cei mai buni, așa cum am făcut-o în sezonul trecut. E un mediu bun, sperăm să-l facem să se simtă bine cu noi, iar el să ne dea randament. Poate să ne ajute foarte mult. Dar nu depinde de el totul, jocul de fotbal e colectiv, trebuie să ai echipă foarte bună. Calitatea lui e extraordinară, sperăm să-l ducem acolo unde ne dorim și unde visăm cu toții“, a declarat Gheorghe Hagi.
 
„Am luat un decar complet“
 
Acesta a precizat că Farul a fost prima echipă care l-a ofertat pe Budescu după despărțirea de Petrolul Ploiești. „În presă au apărut multe, că l-au ofertat toți, dar adevărul e că noi am fost primii. Dar când se duce la altul, e Budescu ăla cel mai bun. Când vine la noi, apar lucrurile negative. Când l-a semnat Farul, apar numai lucruri negative. Din păcate, așa e. Nu vă zic când, dar l-am sunat primul. Eu știu că presa a spus că Budescu e cel mai bun din România, un jucător extraordinar, iar noi vrem să-l aducem acolo. După aceea, restul pentru mine nu mai contează. E o situație de moment. În viață, sunt situații și situații, momente și momente, oportunități și oportunități. E clar că în acest moment nu e într-o formă foarte bună. Dar noi credem că am luat un decar complet, pe care încercăm să-l facem să se exprime la nivelul cel mai bun al lui, să fie varianta lui cea mai bună. L-am simțit că e motivat să fie la acest nivel“, a menționat Hagi.
 
Când va debuta la Farul
 
Noul jucător al Farului nu a fost oprit în lot pentru meciul cu Petrolul Ploiești. „Nu știu când va începe să joace la Farul, să-l vedem cu noi. Am decis să nu fie în lotul pentru meciul cu Petrolul, i-am zis că nu e bine, a plecat de la echipa lui pe care o iubește, a crescut acolo și nu era bine să apară așa, la cald, ca adversar. Va apărea probabil de la meciurile următoare, în funcție de ce vom vedea și de cum îl vom simți“, a punctat Gheorghe Hagi.
 
Băluță, cel mai bun mijlocaș
 

Achiziționarea lui Budescu reface la Farul „perechea magică“ cu Denis Alibec, cei doi jucători înțelegându-se de minune pe teren atât la Astra Giurgiu (cu care au ieșit campionii României, la finele sezonului 2015/2016), cât și la FCSB, conlucrând la multe goluri și faze spectaculoase.
 
„Echipa Farul nu e doar Alibec și Budescu. Însă, cu ei împreună, cu siguranță vom fi mai puternici. Am încredere în ce fac. Farul e campioana României, are portari foarte buni, jucători în apărare foarte buni. Fotbalist ca Larie e greu de găsit. Am văzut că unii au început să mă critice pentru că vorbesc de un fundaș. Da, dar un fundaș care a marcat patru goluri în aceste etape. Ce contează vârsta lui, când el pentru noi e un jucător fundamental, la fel ca ceilalți apărători, de care am vorbit. Avem printre cei mai buni mijlocași din România, iar Băluță cred că e cel mai bun mijlocaș din țară. Cel mai în formă, și anul trecut, și acum, pentru că a marcat foarte multe goluri. Joacă pe un post nou, dar știam că poate să o facă, întrucât e foarte creativ. Și în Europa, și în campionat a demonstrat că e cel mai bun. Din atac a plecat Louis Munteanu, am adus altceva și, alături de ceilalți băieți, încercăm să fim competitivi. Farul a fost cea mai bună pentru că, în fiecare compartiment, a avut cei mai buni jucători din România. Altfel nu putea câștiga campionatul. Antrenorul face tactica, dar, dacă nu ai jucătorii care să facă diferența în teren, nu ai cum să-ți atingi idealurile. Eu am atins obiectivul vestiarului, acela de a fi cei mai buni. Ce va fi în acest an e o altă călătorie și vom vedea ce va fi pe drum. Trebuie să fim atenți, motivați, conectați și să muncim foarte bine, ca anul trecut. Eu am încredere că vom face iar o treabă foarte bună“, a mai spus Gheorghe Hagi.

 
Grameni era strigat „Budescu“
 
Venirea lui Constantin Budescu la Farul îl bucură și pe tânărul mijlocaș Constantin Grameni. „E un jucător pe care îl admiram de când eram copil, mă uitam la el și când era la Astra, și la FCSB. Era un idol de-al meu, iar multă lume mă striga și pe mine ca pe el. Sunt bucuros că a venit. Îl știu din Liga 1, mă cunosc personal cu el și abia aștept să jucăm împreună. El o să ne lanseze provocări acum, îl punem să ne învețe și pe noi execuțiile sale. Este unul dimtre jucătorii români cu cea mai bună lovire a mingii, și el, și Denis. Avem numai de învățat de la el“, a menționat Grameni.
 
Ginerele lui Rivaldo. „Avem nevoie de acest tip de jucător“
 
O altă achiziție a Farului este mijlocașul ofensiv brazilian Gustavo Nascimento da Costa (28 de ani), care e ginerele celebrului Rivaldo. „E un jucător pe care îl cunoaștem de peste un an. Ne-a tot fost propus. E un decar, nu cred că un mijlocaș care să ne ajute pe ambele faze. Un jucător creativ, care are un fotbal bun. Bineînțeles că nu sunt eu acela care, când semnez jucătorii, îmi ies toți. Am decis să-l luăm pentru că avem nevoie de acest tip de jucător. E mai mult stângaci și a jucat și în liga a doua din Portugalia. Am luat și noi un jucător care credem că va fi bun.  Dar vom vedea pe teren, dacă va merita va juca, dacă nu - nu“, a arătat Hagi.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Este oficial
Constantin Budescu a semnat cu Farul Constanța. Primul interviu ca „marinar“ (VIDEO)

 
Farul Constanța l-a transferat pe ginerele lui Rivaldo! Meciul cu UTA, reprogramat (VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fotbalistul Constantin Budescu, de la Farul Constanța, la butoane! „DJ Budi! Hai că sună bine de tot numele ăsta de scenă“ (VIDEO)

09 Apr 2024 1050

O nouă apariție inedită! Fotbalistul Constantin Budescu, de la Farul Constanța, cântând „Habar n-ai tu cât te iubesc”

04 Apr 2024 1734

Farul Constanța Look nou pentru fotbalistul Constantin Budescu! (VIDEO)

15 Mar 2024 1318

Farul Constanța Dorința împlinită! Micuța Miruna, suporter înfocat, a primit tricoul lui Constantin Budescu (GALERIE FOTO)

05 Mar 2024 1246

Farul Constanța „Miruna mea frumoasă, cea mai înfocată suporteriță!“. La trei ani și jumătate, e nelipsită de la meciurile campionilor (GALERIE FOTO + VIDEO)

04 Mar 2024 1998

Superliga 2023/2024 Farul Constanța a remizat cu Oțelul Galați. Budescu a marcat pentru „marinari”

25 Feb 2024 697

Sondaje de opinie Golgeterul de la Farul Constanța în sezonul 2023/2024. Un jucător, indicat de 46% dintre respondenți

18 Feb 2024 1150

Superliga 2023/2024. FCSB - Farul Constanța Hagi - „Trebuie să credem în ce facem și să avem curaj“ (VIDEO)

03 Feb 2024 2800

Constantin Budescu, fotbalistul de la Farul Constanța, și-a etalat talentul muzical în seara de Revelion

03 Jan 2024 1278

Farul Constanța. Fundașul Ionuț Larie, golgeterul echipei „Mai important era să nu primim gol decât să marchez eu“ (GALERIE FOTO)

13 Dec 2023 1181

Farul Constanța a învins Petrolul Ploiești și a urcat pe loc de play-off în Superligă

10 Dec 2023 1923

„Responsabil cu spectacolul!“ Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa ideală a etapei a 18-a

05 Dec 2023 1012

Farul Constanța Cătălin Anghel - „Această victorie e un punct de plecare. Sperăm să ne dea elan și încredere“ (GALERIE FOTO)

03 Dec 2023 1209

Succes cu emoții la Iași, după 3-0 la pauză! Farul Constanța, din nou victorie în Superligă, după șase etape

01 Dec 2023 1647

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - FC Botoșani Hagi - „E momentul să vină victoria pe care ne-o dorim cu toții“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

04 Nov 2023 2166