Farul Constanța Convocat la Națională, Louis Munteanu împlinește 21 de ani în ziua în care tricolorii întâlnesc Kosovo


 
  • În sezonul trecut, tânărul atacant a fost împrumutat de clubul italian Fiorentina la Farul, iar campioana României și-a exprimat oficial intenția de a prelungi împrumutul și pentru stagiunea următoare.
 
Campioana României, Farul Constanța, are patru jucători convocați la echipa națională a României pentru meciurile cu Kosovo și Elveția, din preliminariile Campionatului European din 2024.
 
Tricolorii susțin ambele partide în deplasare, vineri, 16 iunie, cu Kosovo, și luni, 19 iunie, cu Elveția, meciuriule începând de fiecare data la ora 21.45. Reprezentanții Farului sunt portarul Marian Aioani (care a avut cele mai multe partide în ultimul sezon din Superligă fără gol primit - 13), mijlocașul Tudor Băluță (cu șase goluri și cinci pase decisive în stagiunea recent încheiată) și atacanții Denis Alibec (golgeterul Farului, cu 14 goluri, dar și cu opt pase decisive) și Louis Munteanu (cel mai bun jucător U-21 din campionat, cu zece goluri și șase pase decisive). Dintre aceștia, Marian Aioani și Louis Munteanu încă nu au debutat la Naționala mare, în vreme ce Denis Alibec are 29 de selecții și trei goluri sub tricolor, iar Tudor Băluță a susținut până acum 11 partide, fără a înscrie. 
 
Cel mai frumos cadou
 
Meciul din Kosovo se joacă în ziua în care Louis Munteanu împlinește 21 de ani, astfel că o victorie a României și un eventual debut la Națională al tânărului atacant ar fi cel mai frumos cadou pentru acesta. „Dorința noastră de performanță e foarte mare, e un grup unit, sperăm să luăm cât mai multe puncte, pentru că avem mare nevoie de ele. Meciul cu Kosovo e foarte important, trebuie să jucăm foarte bine. Trebuie să fim concentrați și să câștigăm ambele partide, ceea ce ar fi extraordinar pentru noi. Visul meu de mic e să debutez la echipa națională. Dacă aș intra, mi-aș da viața pe teren și cu siguranță voi face o figură frumoasă. Ar fi extraordinară o victorie, de ziua mea. E important să-l am alături și la Națională pe colegul meu de la Farul Denis Alibec. Are un caracter foarte frumos, este un jucător excelent și s-a văzut și în sezonul recent încheiat că am avut evoluții deosebite împreună. M-a ajutat mult pe teren. Cred că vom obține șase puncte din dubla cu Kosovo și Elveția. Avem o echipă foarte bună, obiectivul și mentalitatea noastră e să câștigăm ambele partide“, a declarat Louis Munteanu, la frf.ro. 
 
Votat tricolorul lunii mai
 
În sezonul trecut, vârful de 20 de ani a fost împrumutat de clubul italian Fiorentina la Farul, iar campioana României și-a exprimat oficial intenția de a prelungi împrumutul și pentru stagiunea următoare. Se pare însă că, în urma sezonului reușit în Superligă al atacantului, Fiorentina ar miza pentru Louis la prima echipă, astfel că acesta ar urma să se întoarcă în Italia pentru noua stagiune din Serie A.  
 
Louis Munteanu a fost votat tricolorul lunii mai în Peluza Tricoloră, în aplicația Fan Arena by FRF: „Este o mândrie pentru mine și sper și la Națională să am evoluții cât mai bune, dacă voi fi folosit. Mă bucur că am înscris de zece ori la Farul. Acesta a fost obiectivul meu, când m-am întors, și să câștig campionatul“, a mai spus jucătorul, potrivit sursei citate.  
 

Șase puncte după primele două meciuri
 
După două etape scurse din preliminarii, clasamentul din grupa României este următorul: 1. Elveția - 6p, 2. România - 6p, 3. Kosovo - 2p, 4. Andorra - 1p, 5. Israel - 1p, 6. Belarus - 0p. În cele două runde din această lună se joacă partidele: 16 iunie - Kosovo - România, Belarus - Israel, Andorra - Elveția (21.45); 19 iunie: Elveția - România, Belarus - Kosovo, Israel - Andorra (21.45). La turneul final se califică primele două clasate în fiecare dintre cele zece grupe preliminare, urmând ca ultimele trei locuri să fie stabilite în luna martie a anului viitor, în urma play-off-ului Nations League.

 
Șapte convocați
 
La acțiunile din această perioadă ale echipelor naționale de seniori și tineret ale României, Farul Constanța are nu mai puțin de șapte jucători convocați. La selecționata Under-21, care pregătește participarea la Campionatul European din această vară (21 iunie - 8 iulie, în România și Georgia), au fost convocați mijlocașul Constantin Grameni (șase goluri și patru pase decisive în ultimul sezon), fundașul stânga Andrei Borza (17 ani, trei goluri și trei pase decisive în ultimul sezon) și atacantul Adrian Mazilu (17 ani, 7 goluri și o pasă decisivă în ultimul sezon).
 
Reunirea e pe 15 iunie
 
Lotul „marinarilor“ se va reuni în vederea demarării pregătirii pentru noul sezon pe 15 iunie, când va avea loc și vizita medicală, urmând ca, în aceeași zi, să fie programată și plecarea în primul cantonament din această vară, la Poiana Brașov, până la 23 iunie. În acest prim stagiu, vor avea loc și două jocuri de verificare, împotriva unor adversari momentan nedesemnați.
 
În perioada 26 iunie - 3 iulie, Farul va efectua un cantonament în Polonia, la Opalenica. Fariștii vor fi cantonați la hotel Remes, locul unde au fost cazat și lotul Portugaliei pentru Campionatul European din 2012.
 
În Polonia, echipa constănțeană va susține patru meciuri amicale:
 
- pe 29 iunie, la ora 11.00 (Remes): adversar momentan nestabilit
- pe 29 iunie, la ora 18.00 (Remes): Farul - Pogon Szczecin (Polonia)
- pe 2 iulie, la ora 11.00 (Remes): Farul - Banik Ostrava (Cehia)
- pe 2 iulie, la ora 18.00 (Poznan): Farul - Warta Poznan (Polonia).
 
Primul meci oficial al campioanei României va avea loc sâmbătă, 8 iulie, în Supercupa României, pe stadionul „Ilie Oană“ din Ploiești, cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (câștigătoarea Cupei). 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: frf.ro
 
Citește și:
 
Editorial
Farul Constanța. Un exercițiu de imaginație. „Cum va fi?“

 
Gheorghe Hagi, antrenorul sezonului 2022/2023 în Superligă. Farul Constanța are cinci jucători în echipa ideală a stagiunii

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța. Luca Andronache a spart gheața „Încercăm să jucăm cât mai bine pentru fani și pentru toată Constanța“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Apr 2024 517

Superliga 2023/2024 Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Apr 2024 1043

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 676

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 934

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1487

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 703

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1833

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1092

Egal între Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și Farul Constanța, după un meci cu multe ocazii de gol

05 Apr 2024 878

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - FCSB Hagi - „Pentru noi, doar victoria contează. Încercăm să facem un meci complet“ (VIDEO)

30 Mar 2024 1160

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 922

Farul Constanța Hagi, decizie luată în privința căpitanului de echipă. „Identitatea noastră înseamnă academia. Revenim la origini“ (GALERIE FOTO)

17 Mar 2024 1604

Patru fotbaliști de la Farul Constanța, convocați la loturile naționale Under-20 și Under-21 ale României (GALERIE FOTO)

16 Mar 2024 984

Hagi, după Rapid - Farul Constanța 1-2 „Am făcut probabil unul dintre cele mai bune meciuri în deplasare din acest campionat“

15 Mar 2024 1841

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 Farul Constanța, victorie uriașă cu Rapid în deplasare, la debutul în play-off. Louis Munteanu, dublă de senzație! (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 Mar 2024 1037