Farul Constanța „Credeți că nu vă vrea cineva în play-off?“. Ce a răspuns Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

 

 
  • Managerul tehnic al campioanei României, Farul Constanța, a vorbit, printre altele, de decizii de arbitraj defavorabile formației de pe litoral. 
 
În meciul din deplasare cu UTA, din etapa a 20-a a Superligii, încheiat la egalitate, 0-0, Ionuț Larie, căpitanul Farului Constanța, a primit un cartonaș galben care îi aduce suspendarea pentru disputa cu Rapid, din etapa viitoare, ultima din 2023.
 
Avertismentul primit de fundașul „marinarilor“ a fost contestat de tabăra faristă, iar, la conferința de presă de după meci, Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, a vorbit despre această decizie de arbitraj, dar și despre altele, din alte partide, anterioare, care au dezavantajat campioana României.
 
„L-a eliminat pe Hagi, mamă, ce bine!“
 
„Am înțeles că, de la VAR, i s-a transmis arbitrului să-i dea cartonaș galben lui Larie, care câștigă un duel la mijlocul terenului, dă cu capul. Care VAR nu a dat penalty (n.r. la la o fază la Louis Munteanu). În urma acestui galben, Larie nu va juca cu Rapid. Cum a primit galben și Mihai Popescu la Constanța și a fost suspendat acum. Și vă mai zic una: s-a vorbit o săptămână de golul lui Coman (n.r. din meciul CFR Cluj - FCSB 1-1, reușită anulată). Mie mi s-a dat roșu (n.r. în meciul Farul – FC Hermannstadt 1-1) , când m-am dus să-i zic arbitrului că a fost fault la Borgnino, iar apoi Baba ne-a dat gol. «Te rog frumos, revino, că-i fault. De ce nu revii?», l-am întrebat. Am primit două echipe de suspendare. Dar, când e vorba de FCSB și de echipele mari, se vorbește mult. Ei au dreptate, să se revină. Dar la noi nu. La Hagi nu. Și vorbeau toți. «Domne, ce zice Hagi ăsta, cum ne spune nouă că trebuie să revii?». Păi cum să nu revii? Câte goluri nu s-au anulat așa, că a fost fault înainte. Era logic, că de aceea e VAR, să te întorci. Și nu s-a întors! Iar Hagi a luat roșu. Nu ar fi trebuit să iau cartonașul, care mi-a adus suspendarea la următoarele două meciuri. De ce? Că i-am pus și eu o întrebare arbitrului, la sfârșitul meciului. L-a eliminat pe Hagi, mamă, ce bine! Dar nu e problemă, eu spun doar, ca să vedeți cum se fac lucrurile. Mici detalii, mereu în fotbal contează acestea. Chestii mici, galben lui Larie, penalty, gol, nu știu dacă a fost valabil, iar lucrurile se duc așa. Popescu, galben acasă la fel. Două faulturi la mijlocul terenului, galben. E lista, se știe cine e cu cartonașe galbene“, a spus Hagi.
 
„Sunt unele mici detalii evidente și se văd“
 
Pe marginea acestui discurs, managerul tehnic al campioanei României a fost întrebat de un ziarist, la conferința de presă de după partida cu UTA, meci jucat la Sibiu: „Credeți că nu vă vrea cineva în play-off?“. „Eu vorbesc de ce a fost, nu știu de partea cealaltă... Dacă mă vrea, nu mă vrea... Dacă e să se întâmple, se face, dacă nu, nu. Dacă vom fi buni, vom fi acolo, dacă nu, nu. Regii din acestea... Chiar dacă ele pot exista. Dacă merită, echipa mea va fi în play-off. Noi o vom face. Dar sunt unele mici detalii evidente și se văd. Dacă faultul lui Larie e de cartonaș galben... La jumătatea terenului, clar a câștigat duelul la cap... Și dacă îmi spuneți că și VAR-ul... Iar la mine, la golul din meciul cu Hermannstadt, ce s-a mai vorbit la televiziuni... «Ce zice, domne, Hagi? Nu e posibil!». Cum să nu fie posibil? Dacă vezi că înainte a fost fault, tu nu revii? Ba da, că e aceeași fază“, a răspuns Hagi.
 
„Speram și am venit să câștigăm“

 
Referitor la egalul cu UTA, Gheorghe Hagi a vorbit despre cele două aspecte ale partidei. „Încep cu partea bună, până la urmă am luat un punct, contra unei echipe bune, care, și la Constanța, ne-a pus probleme. A fost un meci greu, echilibrat, Mircea Rednic a format o echipă bună pe duel, puternică, știe să joace, a câștigat cu echipe foarte bune. Se vede că știe fotbal, e bine organizată. Speram și am venit să câștigăm, eram într-o formă bună, așa cum arătase echipa în ultimele două meciuri, cu un moral foarte bun. Pe partea negativă, era foarte greu să câștigăm atâta timp cât echipa nu a fost proaspătă, nu am accelerat, nu am avut viteză în față, nu am primit mingi între linii, nu am avut profunzime și nu am dat ultima pasă. Ca să marcăm, trebuia să atacăm, așa cum am făcut la ultimele două meciuri. Am schimbat sistemul, să jucăm cu doi atacanți, dar aceștia au venit numai la primit, nu s-au atacat spațiile. A fost o singură fază periculoasă, în care s-a marcat. A fost gol, nu a fost? A fost ofsaid, nu a fost? Dar cred că la Louis Munteanu a fost penalty“, a punctat Hagi, care a mai spus că nu a fost surprins de abordarea tactică a echipei arădene. „Ofensiv, joc ce vreau, ce antrenez, defensiv - mă adaptez la adversar. Ați citit cartea pe care am scos-o? Nu. Atunci... Nu m-a surprins Rednic cu ceva, și cu Petrolul am jucat la fel. Ne știm, e tactică“, a arătat managerul tehnic al formației de la malul mării.
 

„În atac, trebuie să ai viteză“
 
În meciul cu UTA, Farul a făcut trei schimbări, toate în minutul 68, fiind înlocuiți cei trei oameni de atac, Louis Munteanu, Rivaldinho și Budescu, cu Grigoryan, Mazilu și Queiros. „În atac se fac cele mai multe schimbări. În atac, trebuie să ai viteză. Când vezi că vineva nu e proaspăt, indiferent cum îl cheamă și ce număr are, trebuie să aduci o schimbare, altceva, dacă tu crezi în cei pe care îi ai pe bancă, care și ei pot fi la nivel. Iar Mazilu cred că poate înlocui pe oricine. Narek a jucat contra noastră, l-am văzut, știm cum joacă. De asemenea, am găsit soluția cu Vînă, care, cât a jucat, a făcut-o foarte bine. Cel puțin acolo sus, nu jos, mult mai bine“, a explicat Gheorghe Hagi.
      
După egalul de la Arad, Farul a urcat pe ultima poziție de play-off, șase (de pe șapte), cu 29 de puncte, iar, în ultimul meci al anului, „marinarii“ întâlnesc la Ovidiu Rapid București (locul 4, cu 32 de puncte), miercuri, 20 decembrie, de la ora 20.30.   
        
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: 1 - ZIUA de Constanța: galerie foto - Facebook (Farul Constanța)
 
Citește și:
 
Meciul UTA - Farul Constanța, încheiat la egalitate

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Superliga 2023/2024 Oțelul Galați - FC Hermannstadt, duel tare la vârful clasamentului din play-out

27 Apr 2024 298

Farul Constanța. Luca Andronache a spart gheața „Încercăm să jucăm cât mai bine pentru fani și pentru toată Constanța“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Apr 2024 663

Farul Constanța a primit licență pentru participarea la competițiile de club UEFA și UEFA WCL, sezonul 2024 / 2025

26 Apr 2024 686

Superliga 2023/2024 Cu un egal contra Farul Constanța, FCSB iese campioană. „Marinarii“ sunt pregătiți însă pentru un nou meci mare

26 Apr 2024 1140

CS Farul Constanța Halterofilii au urcat pe podium la Naționalele de juniori 2 (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 360

Superliga 2023/2024 Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Apr 2024 1057

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 677

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 456

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 3190

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1873

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 697

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1369

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 879

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 939

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 802