Farul Constanța e lider în Superligă Adrian Petre, inclus în echipa etapei. „Pot deveni golgeterul campionatului, de ce nu?“ (GALERIE FOTO)


 
  • Succesul „marinarilor“ cu CS Mioveni a fost adus de golurile lui Adrian Petre, fotbalist intrat pe teren la pauză în acea partidă.
  • Atacantul a fost declarat jucătorul meciului, dar a fost și inclus în echipa etapei.
  • În momentul de față, în fruntea clasamentului golgeterilor Superligii, la egalitate, cu câte două goluri, se află șapte jucători, printre care și vârful Farului.
 
După primele două etape ale Superligii, ediția 2022/2023, liderul clasamentului este Farul Constanța, care a câștigat ambele meciuri jucate până acum, 2-1 cu FCU Craiova 1948 pe teren propriu și 2-0 în deplasare cu CS Mioveni. În a doua confruntare, succesul „marinarilor“ a fost adus de golurile lui Adrian Petre.
 
Doar două echipe au punctaj maxim după primele două runde, Farul Constanța și FC Botoșani, clasate în această ordine pe primele două trepte ale podiumului, echipa de pe litoral având avantajul golaverajului (4-1 față de 4-2). Autor a ambelor goluri ale „marinarilor“ la Mioveni (de fiecare dată din penalty), atacantul Adrian Petre (24 de ani) a fost declarat jucătorul meciului, dar a fost și inclus în echipa etapei. „Introdus la pauză, a contribuit decisiv la victoria dobrogenilor cu o dublă“, se arată pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal, cea care, la finalul fiecărei runde, prezintă cel mai bun „11“. Cel din etapa a doua arată astfel: H. Moldovan (Rapid) - J. Morais (Rapid), V. Dican (FC Botoșani), Mitrea (Sepsi), A. Dumitrescu (Sepsi) - Miculescu (UTA), C. Matei (Sepsi), I. Filip (U Cluj), Van Durmen (FCU Craiova 1948) - Dugandzic (Rapid), Ad. Petre (Farul). Antrenor, Mihai Teja (FC Botoșani).     
 
„N-am niciodată emoții când execut penalty-uri“
 
„Am început foarte bine acest sezon, cum ne-am și propus de altfel, cu victorii. Sunt bucuros că echipa a reușit să câștige și că mi-am adus și eu aportul. Sper să fie doar începutul și să continuăm tot așa. N-am niciodată emoții când execut penalty-uri, pentru că le repet la antrenament și știu unde să bat. Sunt fericit că am reușit să marchez, chiar dacă unii spun că am făcut-o doar din penalty. Însă, până la urmă, aceasta face parte din fotbal și eu zic că mi-am făcut treaba bine. A fost o inspirație de moment, am bătut în același loc, iar portarul a plecat de fiecare dată în cealaltă parte. Nu contează cum am executat și cine a executat, ci contează că am câștigat și am început sezonul cu dreptul“, a declarat Adrian Petre, pentru Farul TV.
 
În acest moment, în fruntea clasamentului golgeterilor Superligii, la egalitate, cu câte două goluri, se află Van Durmen (FCU Craiova 1948), Adrian Petre (Farul), Sebastian Mailat (FC Botoșani), Bertrand (FC Argeș), Gustavo (CSU Craiova), Baba Alhassan (FC Heremannstadt) și David Miculescu (UTA).
 
„Nu contează cine începe meciul“
 
În meciul cu CS Mioveni, Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, a început în atac cu tripleta Torje - Vl. Morar - A. Pitu, jucători care, din minutul 46, le-au lăsat locul lui R. Moldoveanu - Ad. Petre - R. Ion. „Mister a făcut o echipă compactă, omogenă. Suntem mulți jucători în atac și ne completăm bine. Nu contează cine începe meciul, contează victoria echipei. Și ei, în prima repriză, și noi, după pauză, ne-am făcut treaba și toți am contribuit la această victorie“, a arătat Adrian Petre, conform sursei citate. În etapa viitoare, Farul va juca pe teren propriu contra Chindiei Târgoviște (locul 13, cu un punct), vineri, 29 iulie, de la ora 21.30. „Un meci complicat, cu o formație pe care, anul trecut, nu am reușit să o învingem, dar sper ca în acest sezon să putem. Jucăm acasă, venim după două victorii. Cred că vom fi apți 100%, concentrați și să continuăm cu încă un succes“, a punctat Adrian Petre. 
 

„Îmi place să am concurență“
 
Acesta a răspuns, la Farul TV, și mai multor întrebări puse de suporterii Farului.

 
  • Câte goluri crezi că vei marca în actualul sezon?
Cu siguranță, mai multe decât în sezonul trecut. Așa mi-am propus. Nu-mi stabilesc niciodată un anumit număîr de goluri, pentru că așa m-aș limita la acel număr. Tot timpul sper să fiu mai bun ca înainte. În sezonul trecut, am punctat de nouă ori, în această stagiune sigur voi înscrie mai mult. 
  • Sunteți foarte mulți jucători în ofensivă. Concurența cu jucători precum Denis Alibec și Vlad Morar te motivează?
Bineînțeles. Și anul trecut am avut concurență destul de bună și i-am făcut față cu brio. Mie îmi place să am concurență, să învăț de la ceilalți și cred că, fiind jucători buni în ofensivă, echipa va avea doar de câștigat.
  • Cât de mult crezi că poți ajuta Farul să prindă un loc de Conference League în actualul sezon?
Sper să contribui cât mai mult la victorii, cu goluri, cu evoluții bune. Sunt conștient de ce pot și de faptul că pot ajuta echipa. Acum rămâne doar să mă pregătesc bine și să muncesc pentru grup.
 
Zlatan Ibrahimovic, fotbalistul preferat
 
  • Care este fotbalistul tău preferat?
Zlatan Ibrahimovici. Știu că acum nu prea mai joacă, dar înainte, când eram mic, mă uitam la el și cred că a fost unul dintre cei mari atacanți din istoria fotbalului.
  • Ți-ai dori să evoluezi și la 40 de ani, așa cum o făcea el?
Cred că oricine și-ar dori să joace la anii lui și la nivelul la care evoluează el. Zlatan e un fotbalist unicat, o legendă a fotbalului, de aceea e unul dintre cei mai buni. Nu pot decât să-l admir și să mă bucur de el câ tmai joacă.
  • Dintre alți doi jucători importanți de atac, Halland și Mbappe, pe cine ai alege?
Pe stilul meu, ar fi mai potrivit Halland. E un marcator, iar Mbappe – un fotbalist complex. Mi-e greu să aleg între ei, sunt foarte buni, la un nivel extrem de ridicat. Totuși, aș opta pentru Mbappe, cu toate că și Halland îmi place foarte mult.
  • Care a fost cel mai greu moment din cariera ta de până acum?
Au fost destule momente mai dificile, dar probabil că pe locul întâi lipsa de formă pe care am avut-o după Campionatul European. Să-mi regăsesc forma, încrederea și motivația a fost cel mai greu. Dar, cu oamenii potriviți lângă mine, am reușit să-mi revin, iar acum cred că sunt pe drumul cel bun. 
 
I-ar plăcea să joace în Germania
 
  • Ai vreun regret în privința deciziilor tale luate până acum?
Nu, am învățat din fiecare experiență, pozitivă sau negativă. Sper ca pe viitor să nu mai fac greșelile pe care le-am făcut. Nu am niciun regret, viața e făcută și din greșeli, și din lucruri bune.
  • Cât de mult poți progresa la Farul și cât poate progresa Farul în actualul sezon?
Foarte mult, avem o marjă foarte mare de progres. Cu domnuil Hagi pe bancă, eu cred că putem progresa și mai mult, atât individual, cât și ca echipă. Mai am muolte de învățat de la dânsul și sper să ajut Farul cât mai bine.
  • Unde te-ai vedea evoluând în străinătate?
Deocamdată, mă gândesc să prind cât mai multe minute la Farul, să joc cât mai bine și să marchez cât mai mult. Apoi vom vedea ce va urma. Îmi place campionatul din Germania și aș înclina spre un transfer acolo, dar mai am mult de muncă până atunci.
  • Crezi că poți deveni golgeterul României la finalul actualului sezon?
Da, de ce nu? Având în vedere că am început stagiunea cu două goluri. Dacă voi continua pe aceeași linie, voi putea fi unul dintre principalii marcatorii ai Superligii și poate golgeterul campionatului. Asta este meseria mea, n-am altceva de făcut decât să marchez.    
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța, punctaj maxim după primele două etape
Gică Hagi - „Suntem pe un drum bun, dar e doar un început“ (GALERIE FOTO)

 
Cât costă biletele de intrare la meciul Farul Constanța - Chindia Târgoviște
 
Când se joacă meciul FC Botoșani - Farul Constanța, din etapa a patra a Superligii

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța. Luca Andronache a spart gheața „Încercăm să jucăm cât mai bine pentru fani și pentru toată Constanța“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Apr 2024 344

Farul Constanța a primit licență pentru participarea la competițiile de club UEFA și UEFA WCL, sezonul 2024 / 2025

26 Apr 2024 436

Superliga 2023/2024 Cu un egal contra Farul Constanța, FCSB iese campioană. „Marinarii“ sunt pregătiți însă pentru un nou meci mare

26 Apr 2024 939

CS Farul Constanța Halterofilii au urcat pe podium la Naționalele de juniori 2 (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 349

Superliga 2023/2024 Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Apr 2024 1032

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 657

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 433

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 3061

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1833

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 658

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1360

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 862

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 929

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 787

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1486