Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)


 
  • În succesul campioanei României, Farul Constanța, din Giulești, în primul meci din play-off, Ionuț Cojocaru a pasat decisiv la golul doi al „marinarilor“, printre altele.
 
Tânărul atacant de la Farul Constanța Ionuț Cojocaru (20 de ani) a susținut, în partida de debut în play-off a „marinarilor“, în deplasare cu Rapid București, primul său meci ca titular la campioana României în prima ligă.
 
Pe aceeași arenă din Giulești, dar în Cupa României, Cojocaru debutase la seniori, în 2022! Iar în cele două întâlniri Farul a câștigat de fiecare dată. Giuleștiul îi priește și îi poartă noroc vârfului de pe litoral, două momente importante din cariera sa, debutul la seniori într-un meci oficial, iar apoi primul meci ca titular în Superligă, consumându-se în fieful Rapidului. Mai mult, cele două meciuri s-au încheiat cu victorii pentru Farul: 2-0 în Cupa României (în noiembrie 2022) și 2-1 în campionat (în această lună)!
 
„Va veni și golul“
 
În cea de-a doua partidă, Ionuț a pasat la golul doi al Farului, dar a fost aproape și el să marcheze, în cele 76 de minute cât a jucat! „Sunt foarte bucuros pentru reușita noastră colectivă și pentru a mea și sper să o ținem tot așa în meciurile viitoare. M-am simțit foarte bine ca titular în Giulești, Mister a avut încredere în mine și îi mulțumesc pe această cale. Va veni și golul meu, cu multă muncă și încredere. A fost un meci greu, Rapidul e o echipă bună, dar noi am fost mai buni și s-a văzut pe teren. Vom pregăti foarte bine și meciurile următoare. Ne putem bate la podium. Luăm fiecare meci în parte, vom da totul pe teren, îl vom asculta pe Mister și cu siguranță vom câștiga și celelalte partide“, a declarat Ionuț Cojocaru, la Farul TV, după partida din Giulești. Tânărul fotbalist debutase în prima ligă (tot într-un meci încheiat cu victorie) în februarie 2023, la 19 ani, în partida Farul - Universitatea Craiova 2-1.

11 tineri în lotul din Giulești
 
Hotărât să dea credit multor jucători tineri, din Academie, în turneul play-off al Superligii 2023/2024, Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, continuă astfel procesul de „revenire la origini“, început din finele sezonului regular. În fieful Rapidului, echipă care era în mare formă, venind după o victorie impresionantă, 4-0 contra liderului detașat al Superligii, FCSB, Hagi l-a titularizat în premieră pe Ionuț Cojocaru, care a jucat din primul minut alături de alți fotbaliști tineri, precum Louis Munteanu (21 de ani), Constantin Grameni (21 de ani), dar și Gustavo Marins (22 de ani). Iar pe parcursul partidei au intrat și Gabriel Dănuleasă (20 de ani), Alexandru Stoian (16 ani) și Luca Andronache (20 de ani). Nu în ultimul rând, pe banca de rezerve au fost și Ștefan Mușat (23 de ani), Darius Grosu (21 de ani), Luca Banu (19 ani) și Nicolas Popescu (21 de ani). În total, 11 tineri în lotul din Giulești! Curajul lui Gică Hagi a fost răsplătit de o victorie mare a Farului, cu un joc excelent al elevilor săi și cu Louis Munteanu marcator al celor două goluri, din pasele măiastre ale lui Grameni, respectiv Cojocaru!
 
În Giulești, Farul a mizat pe: Buzbuchi - Boli, M. Popescu, Gustavo (90 Stoian), Cr. Ganea - Vînă, Queiros, Grameni (89 Dănuleasă) – R. Deaconu (69 Kiki), L. Munteanu (76 Rivaldinho), I. Cojocaru (76 Andronache). Rezerve: Mușat - Grosu, Casap, Budescu, Banu, N. Popescu.
 

Adrian Mazilu, debut cu gol
 
În noiembrie 2022, meciul Farului din Giulești, cu Rapidul, din grupa C a Cupei României, le-a adus „marinarilor“ nu doar o importantă victorie (2-0), ci și bucuria unui succes obținut cu mulți jucători tineri în teren. Astfel, gândindu-se și la meciul de campionat contra Chindiei Târgoviște, programat la trei zile după Cupă, echipa de pe litoral a utilizat o serie de jucători care prinseseră mai puține minute până atunci, printre care și tineri.

 
Astfel, Farul a avut în lotul pentru partida din capitală un jucător născut în 2006 (Enes Sali), doi în 2005 (Andrei Borza și Adrian Mazilu), trei în 2003 (Dan Sîrbu, Ionuț Cojocaru și Luca Andronache), în timp ce Denis Alibec, Ionuț Larie, Alexi Pitu și Gabriel Torje nu s-au aflat nici măcar în lot. În plus, Dragoș Nedelcu, Romario Benzar și Louis Munteanu au lipsit și ei, dar din motive medicale. În Giulești, Sîrbu, Borza, Sali și Andronache au fost titulari, iar Mazilu și Cojocaru au intrat pe parcurs, debutând cu această ocazia în echipa de seniori a Farului într-un meci oficial. Iar Mazilu a făcut-o și cu gol, el închizând tabela, în prelungiri! 
 
Farul (manager tehnic, Gheorghe Hagi) a jucat atunci cu: Buzbuchi - Sîrbu (58 Mboko), Corinus, M. Popescu, Borza (58 Kiki) - Doukoure, Artean, Casap (cpt.) - Andronache (46 Mazilu), Moldoveanu (67 R. Ion), Sali (58 Cojocaru). Rezerve: Aioani - Grameni, Băluță, Morar. Golurile au fost înscrise de Carlo Casap (45+4, din penalty) și Adrian Mazilu (90+7).
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:

Farul Constanța
Hagi, decizie luată în privința căpitanului de echipă. „Identitatea noastră înseamnă academia. Revenim la origini“ (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța. Luca Andronache a spart gheața „Încercăm să jucăm cât mai bine pentru fani și pentru toată Constanța“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Apr 2024 557

Farul Constanța a primit licență pentru participarea la competițiile de club UEFA și UEFA WCL, sezonul 2024 / 2025

26 Apr 2024 625

Superliga 2023/2024 Cu un egal contra Farul Constanța, FCSB iese campioană. „Marinarii“ sunt pregătiți însă pentru un nou meci mare

26 Apr 2024 1116

CS Farul Constanța Halterofilii au urcat pe podium la Naționalele de juniori 2 (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 358

Superliga 2023/2024 Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Apr 2024 1051

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 675

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 441

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 3161

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1856

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 678

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1362

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 873

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 937

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 793

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1488