FC Farul, în coborâre în play-out. Ianis Zicu, supărat „Trebuie să jucăm cu inimă, pentru că altfel nu se poate”

  • Metaloglobus Bucureşti a învins FC Farul Constanţa în etapa a doua a seriei A din play-out.
  • În primele două partide, „marinarii” au un egal şi o înfrângere.
  • În etapa a treia, echipa de pe litoral are liber, următoarul meci, în runda a patra, fiind la Constanţa cu Fotbal Comuna Recea.
 
Înfrângerea din partida cu Metaloglobus Bucureşti (0-1 în capitală) a coborât-o pe FC Farul Constanţa de pe locul unu pe doi în turneul play-out al Ligii a 2-a. Metaloglobus i-a egalat la puncte pe „marinari”, 33, şi a urcat pe prima poziţie graţie golaverajului superior.
 
După două meciuri disputate în play-out, FC Farul are un egal şi o înfrângere, iar eşecul cu Metaloglobus a fost primul înregistrat de echipa de pe litoral în 2021. Ianis Zicu, antrenorul Farului, a subliniat că formaţia constănţeană a avut o posesie superioară, dar a suferit la capitolul finalizare. „O partidă pe care o pierdem după o singură situație pe care le-am oferit-o. O minge respinsă care nu trebuia să o sară și am primit un gol, după care nu am mai putut să revenim. Până în acel moment, am încercat să jucăm, dar jocul a fost un pic haotic după golul primit și acesta a fost rezultatul. Din păcate, continuăm să ne chinuim, nu reușim să marcăm, să ne creăm situații clare, chiar dacă jocul îl controlăm și avem posesia. În ultimii 30 de metri, nu suntem lucizi, nu jucăm fazele așa cum trebuie și nu suntem periculoși în fața porții”, a spus Ianis Zicu.
 

La şapte puncte de baraj

 
La finalul turneului play-out, din cele două serii de câte şapte echipe, vor retrograda direct în Liga a 3-a locurile 6 și 7, iar cele două formații de pe locul 5 în cele două grupe vor juca un baraj, tur-retur, pentru menținerea în Liga a 2-a. În acest moment, obiectivul FC Farul este să obţină cât mai repede salvarea matematică, primele două oportunităţi fiind ratate. În urma înfrângerii cu Metaloglobus, distanţa dintre „marinari” şi locul de baraj s-a micşorat la şapte puncte, clasamentul arătând astfel: 1. Metaloglobus - 33p (un meci jucat, golaveraj 1-0), 2. Farul - 33p (2m, 1-2), 3. U Cluj - 32p (1m, 4-2), 4. Fotbal Comuna Recea - 26p (2m, 6-2), 5. Ripensia Timişoara - 26p (2m, 3-2), 6. CSM Slatina - 18p (2m, 5-6), 7. Pandurii Lignitul Tg. Jiu (echipă retrogradată matematic în Liga a 3-a) - 13p (2m, 2-8). În etapa a treia, programată miercuri, 14 aprilie, FC Farul are liber, urmând a susţine următoarea partidă în play-out sâmbătă, 17 aprilie, la Constanţa, cu Fotbal Comuna Recea.       
 

„Dacă tratăm fotbalul pe vârfuri, nu e OK”   

      
„Lucrurile s-au mai complicat, dar avem meciul cu Recea de acasă, pe care, dacă-l câștigăm, suntem matematic salvați de orice grijă. Trebuie să câștigăm meciul direct, un meci de şase puncte. Avem o săptămână pe care trebuie să o traversăm așa cum trebuie și să ne reglăm din nou mintea pentru intensitatea și importanța fiecărei mingii. Trebuie să jucăm cu inimă, pentru că altfel nu se poate. Dacă tratăm fotbalul pe vârfuri și avem impresia că o să câștigăm doar pentru că am fost aproape de play-off și să stăm cu gândul la play-off, lucrurile nu sunt ok. După partida cu Recea, vom vedea ce trebuie schimbat”, a menţionat Ianis Zicu.
 

Acuză tot felul de gânduri şi regrete

 
Ca şi la prima confruntare din play-out, 1-1 pe teren propriu cu Ripensia Timişoara, principalul Farului a precizat că este supărat din cauza unor probleme de atitudine ale jucătorilor săi.
  
„Cu ei am făcut punctele, cu ei am muncit toată perioada asta. Sunt supărat pentru că nu-mi plac niște lucruri care țin de modul de a aborda fiecare meci, indiferent de situația în care te afli. În sport, lucrurile nu se pot schimba, ceea ce ai făcut greșit ieri, nu mai poți să repari, trebuie doar să fii pregătit ca săptămâna următoare să faci lucrurile așa cum trebuie, ca să nu mai ai regrete. Noi acum suntem încă într-o stare în care acuzăm tot felul de gânduri și regrete, iar lucrurile nu funcționează așa. Trebuie ca ei să înțeleagă că, în primul rând, trebuie să joace cu inima și cu dăruire pentru ei, nu pentru altcineva pentru că sunt jucători tineri. Trebuie să aibă în cap tot timpul mentalitatea de învingător, nu se poate să se gândească la alt rezultat. Doar așa se poate forma o echipă puternică și jucători care să ajute fotbalul românesc. Până la urmă, toți acești jucători care fac parte din fotbalul românesc, fie că este Liga 1, fie Liga a 2-a, trebuie să ofere ceva. Nu poți doar să aștepți, trebuie să și oferi”, a spus Zicu.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (FC Farul Constanţa)
 
Citeşte şi:

 
FC Farul Constanţa, învinsă de Metaloglobus Bucureşti
 


 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Antrenorul Ianis Zicu şi-a anunţat despărţirea de FC Farul Constanţa

01 May 2021 4242

Universitatea Cluj a învins FC Farul la Constanţa. Oaspeţii au condus cu 2-0 după jumătate de oră

01 May 2021 3211

Sâmbătă, Farul Constanţa întâlneşte U Cluj După pasa de gol, Vlad Rusu speră să reuşească şi primul gol ca „marinar”

01 May 2021 2911

FC Farul, a doua victorie la rând. Urmează meciul cu U Cluj Ianis Zicu - „Vrem să încheiem sezonul cu fruntea sus”

26 Apr 2021 2502

FC Farul întâlneşte CSM Slatina. Arbitraj contestat la ultimul meci Marius Leca - „Ne dorim și mai mult să câștigăm”

24 Apr 2021 2098

FC Farul Constanţa Ianis Zicu - „Toată lumea s-a grăbit să vorbească foarte multe lucruri care m-au deranjat”

19 Apr 2021 3337

FC Farul a învins Fotbal Comuna Recea. Prima victorie în play-out a „marinarilor”

17 Apr 2021 2543

Duel la Constanţa cu Fotbal Comuna Recea FC Farul vrea să obţină prima victorie din play-out. Meci de şase puncte!

17 Apr 2021 2360

FC Farul Constanţa, învinsă de Metaloglobus Bucureşti

10 Apr 2021 2425

FC Farul, al doilea meci în play-out Cosmin Dur-Bozoancă - „Am fost foarte dezamăgiți, dar a trebuit să o luăm de la zero”

10 Apr 2021 2476

FC Farul Constanţa George Galamaz, team managerul echipei, a schimbat prefixul

05 Apr 2021 1463

Farul Constanţa. „Lucrurile nu pot continua așa” Ianis Zicu vrea o altă atitudine din partea jucătorilor

05 Apr 2021 2587

FC Farul, debut în play-out Ianis Zicu - „Aceasta este situația. Trebuie să o acceptăm, să fim bărbați”

03 Apr 2021 2411

FC Farul Constanţa, primul meci din play-out Ianis Zicu - „Sperăm să continuăm seria noastră fără înfrângere”

02 Apr 2021 2235

FC Farul Constanţa Tiberiu Curt - „Suntem convinși că, în aceeași formulă, vom ajunge acolo unde ne este locul”

31 Mar 2021 2970