Sport

FC Farul. Prima victorie din cariera de antrenor, la seniori, a lui Ianis Zicu „Îi voi ţine minte toată viaţa şi îi voi respecta!“ (galerie foto)

FC Farul a obţinut prima victorie din ediţia 2019/2020 a Ligii a 2-a, învingând pe teren propriu, cu 1-0, Dunărea Călăraşi, formaţie care, în sezonul trecut, a jucat în Liga 1. Succesul a fost totodată primul din cariera de antrenor, la seniori, al lui Ianis Zicu, cel care, înainte de Farul, pregătise doar juniori!
Astfel că meciul şi victoria de sâmbătă îi vor rămâne mereu în inimă tehnicianului constănţean.
 
„Le-am spus băieţilor că, indiferent ce se va întâmpla în viitor, aceasta este prima mea victorie ca antrenor, iar pe aceşti jucători, care au realizat-o, îi voi ţine minte toată viaţa şi îi voi respecta“, a declarat Ianis după meciul cu echipa din Călăraşi.
 

„Noi trebuie să câştigăm fiecare meci“

 
FC Farul este neînvinsă în primele două etape de campionat, în care a strâns patru puncte din confruntările cu echipe grele ale Ligii a 2-a, Rapid şi Dunărea Călăraşi. „Eu mă gândeam la şase puncte, dar nimeni nu cred că se gândea la patru. Am obţinut patru, iar această echipă merită felicitată, iar jucătorii trebuie respectaţi“, a menţionat antrenorul. Visează „marinarii“ frumos, spre o promovare în Liga 1? „Nu visăm, noi trebuie să câştigăm fiecare meci. La mine este clar: încep partida cu gândul de a câştiga. Până la urmă, fiecare este liber să viseze, dar la noi primează doar munca. Noi ştim munca pe care o depunem în fiecare zi, băieţii se antrenează exemplar. Doar munca poate duce la rezultate foarte bune. Talentul fără muncă nu poate reuşi sub nicio formă“, a spus Zicu.
 
După pauză, au jucat puţin mai jos
 
Principalul Farului este de părere că echipa sa a arătat foarte bine în confruntarea cu Dunărea Călăraşi. „A fost o partidă foarte grea, dar mă aşteptam. Dunărea a jucat în Liga 1 sezonul trecut şi e normal să fie mai pregătită mental să facă faţă unui duel de Liga a 2-a decât Farul. Noi ne-am format şi ne organizăm de puţin timp. Suntem împreună de o lună. În prima repriză, am controlat jocul, am reuşit să punem sub presiune adversarul şi am şi marcat. Partea secundă a fost diametral opusă. Am jucat puţin mai jos, chiar dacă la pauză le-am spus să construim, să punem probleme în continuare şi să câştigăm şi a doua repriză.
 
Pe de altă parte, le-am spus băieţilor şi că, dacă repriza se va încheia 0-0, nu va fi niciun fel de problemă. Logic, că aveam 1-0 din prima parte. Ei au înţeles probabil să fie atenţi, să nu lase spaţii, au jucat mai joc, n-au avut curaj să construiască de pe linia de fund. Dar, per total, eu zic că echipa a arătat foarte bine, ca un grup unit, agresiv, cu jucători care-şi dau sufletul pe teren, iar acest lucru trebuie să fie apreciat de oamenii din tribună“, a menţionat Ianis.
 

Cartonaş roşu în ambele meciuri!

 
Pe final, FC Farul a jucat în inferioritate, după eliminarea din minutul 84 a lui Dan Panait. „Am discutat cu jucătorii după meci. Aceste lucruri nu trebuie să se mai repete. Este al doilea meci la rând în care primim roşu (n.r. în etapa trecută, la 0-0 în deplasare cu Rapid, a fost eliminat Antonio Cruceru, în minutul 83). Rar se întâmplă ca o echipă să rămână de două ori la rând fără un om, în momentele în care ai nevoie de un jucător în plus, să alerge şi să-şi ajute echipa, când rezultatul e pozitiv pentru noi. Dar, până la urmă, contează victoria, iar jucătorii care au rămas pe teren au dat dovadă de caracter, s-au apărat foarte bine şi au făcut uitată eliminarea. Până la urmă, acesta este spiritul de grup, munca pe care o depunem în fiecare zi, ca toţi jucătorii să fie pregătiţi şi să lupte pentru interesul comun“, a punctat Zicu.
 

„Oamenii trebuie să se bucure de fotbal”

 
Antrenorul Farului a subliniat că publicul trebuie să fie alături de echipă în orice moment. „Vor fi şi momente când vom fi conduşi. Toate echipele din lume sunt sub presiune, primesc goluri. Nu cred că vom fi noi cei care nu vom trece prin astfel de momente. Oamenii trebuie să se bucure de fotbal. Până la urmă, sunt două echipe care joacă şi va câştiga una singură. Nu trebuie să pună presiune pe jucători, care trebuie să fie concentraţi numai la meci“, a precizat tehnicianul constănţean.
 

Tudor Moldovan va lipsi o perioadă lungă

 
Echipa de pe litoral se confruntă în acest start de sezon cu o problemă serioasă de lot, Tudor Moldovan, care va lipsi o perioadă lungă de pe gazon. „Mai căutăm jucători. Trebuie să mai aducem probabil doi, întrucât mai avem o problemă de lot, cu Moldovan, accidentat. Situaţia e destul de gravă. Probabil va avea nevoie de operaţie şi de o pauză de cinci - şase luni. Un jucător pe care nu ne mai putem baza o perioadă lungă. Rămânem din start mai puţini. Era şi jucător Under-20, dar din fericire avem şase - şapte jucători de acest gen şi suntem cât de cât acoperiţi în zona aceasta“, a spus Zicu.
 
Sursa foto: 1 - ZIUA de Constanţa; 2 - Facebook (FC Farul Constanţa)
 
Citeşte şi:
 
UPDATE. Imagini de la eveniment FC Farul a învins la Constanța Dunărea Călărași. "Marinarii", patru puncte în primele două etape (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un fost mare rugbyst de la Farul Constanţa s-a stins din viaţă

22 Aug 2019 1138

Ciprian Marica, dezamăgit după înfrângerea FC Farul „Aşa nu se poate! Atitudinea şi ambiţia le-au lipsit cu desăvârşire!“

20 Aug 2019 859

UPDATE. Rezultate și clasament. FC Farul întâlnește Concordia Chiajna Ianis Zicu - „Ca de fiecare dată, nu ne gândim decât la victorie“ (video)

16 Aug 2019 1259

UPDATE FC Farul Constanţa începe evoluţiile din Campionatul Naţional Under-17 şi Under-19

14 Aug 2019 1048

Brand şi simboluri Numerele de pe tricourile de joc ale FC Farul Constanţa, sub forma unui element marinăresc (galerie foto)

13 Aug 2019 3236

Digul și farul din Constanța (1928)

12 Aug 2019 393

Sondaj de opinie Peste 60% dintre respondenţi cred că FC Farul Constanţa va ajunge să se lupte la promovare

12 Aug 2019 833

Editorial Echipe ca Farul şi Rapid îi lipsesc enorm Ligii 1. Indiferent de divizie şi stadion, spiritul nu moare!

10 Aug 2019 1103

Constănţeanul supărat „Terenurile de sport sunt oglinda stării de spirit a locuitorilor. Vegetaţia face ca tribunele să pară una cu terenul!“

10 Aug 2019 901

Sâmbătă, FC Farul susţine primul meci pe teren propriu din noul sezon. „Marinarii“ mizează pe sprijinul publicului

10 Aug 2019 1019

Sâmbătă, se joacă FC Farul - Dunărea Călăraşi Ianis Zicu - „Adversarul vine la Constanţa rănit. Va fi greu, dar putem câştiga“

09 Aug 2019 1207

Un an de la de la trecerea în nefiinţă a Elenei Buhaiev, fostă sportivă şi antrenoare de scrimă

09 Aug 2019 569

Un fost fotbalist de la Steaua, Rapid, dar și de la FC Farul, antrenor la Axiopolis Cernavodă

08 Aug 2019 1902

Au jucat pe Arena Naţională Grupa 2010 de la Farul Constanţa, pe podium la Festivalul Sportului pentru Toţi (galerie foto)

08 Aug 2019 1339

Constănţeanca Elena Zaharia, noua stea a tenisului de masă european!

07 Aug 2019 996