Federația Română de Tenis, raport pe anii 2019 și 2020. Referiri și la Constanța

 

 
  • În 2019, activitatea juniorilor în România a fost completată de organizarea a patru faze de calificări a Campionatelor pe echipe, una dintre ele fiind la Constanța.
  • La capitolul „Rezultate extraordinareׅ“, se menționează triumful Simonei Halep.
  • În Fed Cup, anul 2019 a fost cel mai bun din istoria tenisului feminin românesc la nivel de echipă națională,
 
Federația Română de Tenis a publicat rapoartele de activitate pe anii 2019 și 2020, iar în documente se fac mai multe referiri la Constanța sau la sportivi constănțeni.
 
Astfel, în 2019, activitatea juniorilor în România a fost completată de organizarea a patru faze de calificări a Campionatelor pe echipe, una dintre ele fiind la Constanța (Summer Cup băieți 16 ani).  La capitolul „Rezultate extraordinareׅ“, se menționează triumful Simonei Halep: „Scrie istorie în Marea Britanie, devenind prima jucătoare de tenis din istoria României care câștigă titlul de campioană la Wimbledon. Tot în acest an, Simona se califică, din nou, la Turneul Campioanelor, printre cele mai bune opt jucătoare din lume, și continuă să se mențină, de mai bine de cinci ani, în Top 10 WTA“.
 
La Campionatul Național individual de iarnă Under-12, de la București, la care au participat 40 de sportive și 40 de sportive, la simplu băieți campion a fost Luca Preda, de la CS Samtronic Constanța, care a cucerit aurul și la dublu masculin, alături de Teodor Știrbu (TC București). La aceeași întrecere, dar la categoria de vârstă U-16, de la București, la simplu băieți s-a impus Dragoș Cazacu (Tenis Club Bright Constanța). La Campionatele Naționale de vară U-12, desfășurate la Brașov, la fete a devenit campioană Iris Zbranca (LPS Constanța). La Naționalele de vară U-10, Said Murtaza, de la CS Mamaia Idu, a luat aurul la dublu băieți, alături de Eric Niță. De asemenea, Campionatele Naționale individuale de vară U-14 s-au desfășurat la Constanța, cu participarea a 56 de sportive și a 56 de sportivi. La concursul U-16, de la Cluj-Napoca, campion la băieți a ieșit Matei Palcău (Știința Constanța). La Campionatele Naționale intercluburi pe echipe de dublu U-12, clubul campion a fost LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, iar la U-16 pe prima poziție a încheiat CS Știința Constanța. Ambele întreceri au avut loc la București.
 
În Fed Cup, anul 2019 a fost cel mai bun din istoria tenisului feminin românesc la nivel de echipă națională, România reușind o calificare istorică în semifinalele întrecerii. Echipa tricoloră care a jucat semifinala cu Franța (2-3 la Rouen) a avut-o ca lider pe Simona Halep.
 
Noua conducere a FRT, după alegeri, a inițiat discuții și a trimis adrese autorităților locale pentru implementarea centrelor regionale de pregătire ale federației. A fost vorba de patru - cinci centre, în care să se pregătească cei mai buni copii, iar două orașe, Cluj-Napoca și Constanța, au trimis confirmări.
 
În 2020, Diana Soare (Tenis Club Bright Constanța) a ieșit campioană națională la individual, la U-12, iar Sebastian Gima (foto), de la același club, a devenit campion național de seniori.
 
Începând cu luna septembrie, când s-a decis reluarea competițiilor internaționale, FRT a obținut licențele de organizare și a contribuit la organizarea a peste 20 de turnee ITF, ATP și TE, unele dintre ele fiind la Constanța: Tennis Europe U-14, septembrie, categoria 2; ITF World Tour Juniors U-18, august, grad 5 / octombrie, grad 3.      

      
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Performanțe constănțene, în raportul Federației Române de Tenis. Simona Halep, cea mai bună jucătoare a anului

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 558

Simona Halep, convocată pentru meciul din Billie Jean King Cup cu Ucraina. Pe site-ul competiției, apare pe locul 58 în lume!

15 Mar 2024 589

Simona Halep a plecat în SUA, pentru turneul de la Miami. „Mă bucur mult că am șansa de a mă întoarce pe teren“

11 Mar 2024 753

Tribunalul Constanța, termen azi în dosarul în care se cere insolvența SNH Gold Imperial SRL, controlată de Stere Halep, tatăl Simonei Halep

10 Mar 2024 801

Simona Halep - „Proba mea de sânge a stat peste două ore la o temperatură greșită!“. Ce spune Laboratorul de control doping

08 Mar 2024 594

Simona Halep va reveni în circuitul WTA! Anunțul sportivei de la malul mării

07 Mar 2024 619

Simona Halep a revenit în țară „Mă bucur că s-a judecat corect și că pot juca tenis din nou“

07 Mar 2024 646

Editorial. Simona Halep se poate întoarce pe teren „Binele și adevărul înving mereu” - sintagma de basm transpusă în realitate

06 Mar 2024 657

Simona Halep, victorie uriașă la TAS Gheorghe Hagi - „S-a dovedit încă o dată că binele bate răul“ (VIDEO)

06 Mar 2024 707

Simona Halep revine în România joi, 7 martie 2024. Stere Halep - „Fericirea este imensă, nu se poate exprima în cuvinte“ (VIDEO)

06 Mar 2024 901

Constanța. Orhidee aduse acasă la Simona Halep „Am primit vestea cu cea mai mare bucurie“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

06 Mar 2024 1480

Farul Constanța și Gheorghe Hagi, felicitări pentru Simona Halep, în urma „meciului“ câștigat la TAS

05 Mar 2024 889

Prima reacție oficială a ANAD, după anunțul reducerii suspendării Simonei Halep

05 Mar 2024 802

Simona Halep, înapoi pe teren! „Mi-au fost aduse acuzații scandaloase, dar adevărul a ieșit la iveală“. Reacția oficială a ITIA

05 Mar 2024 888

Tatăl Simonei, Stere Halep „Eu știam de prima dată că așa se va întâmpla, Dumnezeu are grijă și rezolvă problema” (VIDEO)

05 Mar 2024 1892