Fotbalistele de la Farul, din derby în derby „Au curaj să se dueleze cu oricine. Când ești puternică, nu ți-e frică de nimeni“ (GALERIE FOTO)

          
 Ultimele două achiziții ale Farului, Enez Mango și Michelle Ghouansi Tchuisse, au jucat din primul minut în meciul cu Licenii Topolog
 
  • În runda a șaptea a Ligii a 2-a, seria întâi, Farul a învins cu 4-1 Liceenii Topolog, iar echipa de pe litoral a devenit lider solitar în urma acestui succes.
  • La Farul au debutat, jucând titulare în apărare, ultimele două achiziții, Enez Mango și Michelle Ghouansi Tchuisse. 
  • Următoarea adversară, Chindia Târgoviște, ocupă locul trei în clasament, cu 18 puncte (șase victorii din șase), dar cu un meci în minus.
 
După disputa cu Liceenii Topolog, fotbalistele de la Farul Constanța dispută un nou meci contra unei contracandidate la promovarea în Liga 1, întâlnind, tot pe teren propriu, în etapa imediat următoare, Chindia Târgoviște.
 
În runda a șaptea a Ligii a 2-a, seria întâi, Farul a învins cu 4-1 Liceenii Topolog, iar echipa de pe litoral a devenit lider solitar în urma acestui succes, cu trei puncte avans (21-18) în fața celei de-a doua clasate, Licenii. Chindia ocupă locul trei în clasament, cu 18 puncte (șase victorii din șase), dar cu un meci în minus. Meciul Farul - Chindia se joacă duminică, 6 noiembrie, de la ora 11.00.  
 
În disputa contra formației Liceenii, formația constănțeană a deschis scorul în minutul 5, apoi a fost egalată în minutul 23. La pauză a fost însă 3-1, după alte două goluri ale gazdelor (în minutele 28 și 30), iar scorul final a fost stabilit în urma reușitei din minutul 57. Au înscris Andreea Laiu (5, 28, 57) și Maria Popa (30), respectiv Tabiță Croitoru (23).
 
„Nu trebuie să le demoralizeze nimic“
 
„Am câștigat a șaptea finală dintre cele 18 pe care le avem. Am întâlnit o echipă cu jucătoare bune, dar încă o dată s-a văzut munca pe care am început-o la Farul. Fetele s-au mobilizat, iar victoria a fost o simplă formalitate. Le felicit pe jucătoare, au învins meritat o contracandidată la promovare, să-i zicem. Au fost egalate, dar le-am zis să aibă încredere pe toată durata partidei, pentru că sunt puternice din toate punctele de vedere: fizic, tactic, mental. Nu trebuie să le demoralizeze nimic. Au simțit și ele în teren că se poate. Am ratat mai multe ocazii, dar scorul reflectă valoarea din teren. Felicitări tuturor, inclusiv conducerii, care a reușit să legitimeze cele două jucătoare străine, staff-ului, care a recuperat-o pe Popa. Este meritul tuturor celor care contribuie la performanțele echipei feminine Farul. La cât mai multe victorii în continuare!“, a declarat Ionuț Florea, antrenorul principal al Farului, conform Farul TV. Din staff-ul lui Ionuț Florea mai fac parte Marius Cojocaru (antrenor secund) și Cristina Bujin (preparator fizic).
 
Enez Mango și Michelle Ghouansi Tchuisse, un câștig
 
În meciul contra echipei Licenii Topolog la Farul au debutat, jucând titulare în apărare, ultimele două achiziții, kenyana Enez Mango (29 de ani, fundaș stânga) și cameruneza Michelle Ghouansi Tchuisse (20 de ani, fundaș central). 

 
„Sunt un câștig clar, s-a și văzut aceasta, numai că mai au foarte mult de lucrat, au venit pe parcursul campionatului. Dar, ușor-ușor, se vor pune și ele la punct cu dorințele noastre și cu conceptul Farului. Sunt un plus pentru echipă. Cu ele și cu celelalte jucătoare avem o siguranță deosebită. Toată lumea a jucat perfect, dar mai avem de muncă. Nu am reușit nimic, doar o victorie, ne bucurăm acum, iar apoi pregătim meciul cu Târgoviște. Avem timp din iarnă să tragem linie“, a mai spus Ionuț Florea, potrivit sursei citate.
 

Încrezător
 
Principalul Farului este optimist și pentru partida contra Chindiei. „Nu le cunoaștem, avem în vedere doar poziția din clasament, care arată că ar fi o contracandidată. Sunt foarte încrezător însă în fetele mele, așa cum îmi place să le spun. Au curaj să se dueleze cu oricine. Când ești puternică, nu ți-e frică de nimeni“, a precizat antrenorul. 
 
„Acesta a fost obiectivul de la început“
 
„Sunt bucuroasă că am luat cele trei puncte. A fost un meci dificil, dar, cu mult antrenament tactic și cu forță fizică, le-am bătut. Acesta a fost obiectivul de la început. Vrem să închegăm o echipă cât mai unită și să ne luptăm pentru promovare. Mă bucur foarte mult că am contribuit și la această victorie, sunt o jucătoare care poate să activeze pe mai multe posturi. E un beneficiu și un avantaj pentru noi că jucăm acasă aceste meciuri importante și sperăm să continuăm pe aceeași linie a victoriilor și cu Târgoviște“, a menționat Andreea Laiu.
 
„Pe primul loc stă faptul că a câștigat echipa“
 
„Ne bucurăm foarte mult că am reușit să câștigăm. A fost un meci greu, dar am luptat până la final. Am satisfacția că am reușit să și marchez, dar pe primul loc stă faptul că a câștigat echipa. Și echipa din Târgoviște va fi cel puțin la fel de bună ca aceasta, dar, dacă ne vom antrena ca și până acum, vom câștiga din nou“, a arătat și Maria Popa.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: 1 - captură Farul TV, galerie - Farul Constanța
 
Citește și:
 
Fotbalistele de la Farul Constanța, succes important în derby-ul cu Liceenii Topolog (GALERIE FOTO)
 
Echipa feminină a Farului Constanța le-a transferat pe Enez Mango și Michelle Ghouansi Tchuisse

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța. Luca Andronache a spart gheața „Încercăm să jucăm cât mai bine pentru fani și pentru toată Constanța“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Apr 2024 331

Farul Constanța a primit licență pentru participarea la competițiile de club UEFA și UEFA WCL, sezonul 2024 / 2025

26 Apr 2024 422

Superliga 2023/2024 Cu un egal contra Farul Constanța, FCSB iese campioană. „Marinarii“ sunt pregătiți însă pentru un nou meci mare

26 Apr 2024 930

CS Farul Constanța Halterofilii au urcat pe podium la Naționalele de juniori 2 (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 349

Superliga 2023/2024 Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Apr 2024 1032

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 657

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 432

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 3058

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1831

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 658

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1360

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 862

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 929

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 787

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1486