Gheorghe Hagi, o nouă conferință manifest „La mine e Meșterul Manole. Tot ce construiesc cade și o iau de la zero“. Referiri la un eventual înlocuitor la Farul! (VIDEO)

 

La conferința de presă premergătoare meciului FCSB - Farul Constanța, Gheorghe Hagi, managerul tehnic al echipei de pe litoral, s-a referit din nou, într-o intervenție manifest, care a durat 51 de minute, la sprijinul pe care trebuie să îl primească din partea investitorilor campioana României.
 
Hagi a menționat că a dus clubul la un anumit nivel de performanță, dar singur nu poate mai mult, așa că e nevoie de oameni cu bani care să se implice.
 
În situația în care lucrurile vor rămâne așa, managerul tehnic al Farului ia în calcul și ca altcineva să-l înlocuiască ca antrenor la echipa de pe litoral.    
 

Încă trăim din a vinde jucători. Avem o limită salarială foarte clară, 7.000 – 8.000 de euro maximum. N-avem ce face. Pentru a alcătui un buget, ai nevoie de bani. Lucrăm cu un deficit de buget, pe care Hagi îl aprobă. Noi în afară că producem și vindem jucători, am și produs performanță. Înseamnă că facem o muncă foarte bună. Clubul trece printr-o dezvoltare foarte bună și la Academie, mărim numărul de terenuri, iar în două - trei luni ne vom muta în noua clădire. S-a construit ceva modern, de nivel foarte mare. Așa că e clar că avem nevoie de susținere. De aceea eu, ca acționar majoritar, caut și îmi doresc noi parteneri. Oamenii cu bani să vină să investească în Farul și să creaadă în el. Așa cum am crezut eu sau Rivaldo, un străin.

 

Fotbalul are nevoie de bani. Farul e cea mai rentabilă echipă, pentru că nu are datorii, a produs performanță, iar Constanța e un oraș foarte bun. Va veni și stadionul, iar Farul va fi un club foarte interesant pentru cei care au bani. E construit ca un business. În ultimii șase ani, suntem cel mai bun club la Federație, arătăm cel mai bine. Prioritatea mea e ca acești acționari să vină. Eu cât am putut am făcut. Mai mult de atât nu se va întâmpla. Să nu credeți că, în aceste condiții, Farul va face mare performanță în Europa. Eu trebuie să dau imediat jucătorul cel mai bun, fie tânăr, fie experimentat, și să găsesc altul, ceea ce necesită timp. N-am cum să clădesc mai mult de atât. La mine e Meșterul Manole, tot ce construiesc în șase luni, un an, la anul cade tot și o iau de la capăt, de la zero. Asta înseamnă că nu am cum să progresez.

 

Nu știu dacă am făcut imposibilul, minunea în România, pentru că totul a fost construit, planificat. Dacă Dobrogea își dorește mai mult, trebuie să schimbăm lucrurile sus. Vreau ca eu mai mult de 10% acțiuni să nu mai am. Fac tot ce e bine pentru club, ca lucrurile să meargă bine. Eu singur nu pot ține clubul la un nivel foarte înalt. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, nu voi mai putea sta toată ziua să muncesc, am muncit 14 ani pe gratis sau pe 500 de euro. În ultimii doi ani am luat bonusuri. Nu poate să meargă înainte așa, nu are cum. Și eu vreau să aduc pe altcineva, și eu vreau să fie altcineva în acest post, că nu mereu pot da randament, nu sunt perfect, sunt om ca toți oamenii. Vreau să găsesc pe altcineva să vină în locul meu, dacă lucrurile nu vor evolua în privința bugetului clubului.

 

Pe plan administrativ, prioritatea numărul 1 a Farului e să găsească acționari, să poată deveni mai mult decât eu, să se poată dezvolta. Așa e construit clubul. Dacă nu se va întâmpla așa, să nu fie surprize și să reducem lucrurile. În fiecare an, lucrăm cu deficit de buget. Nu pot merge așa la infinit. Una e să ai 40 de și ceva de ani, alta cât am eu, mă duc spre o vârstă. Ușor-ușor, trebuie să las loc să vină și alții, nu e ușor să manageriezi presiunea rezultatelor și a obiectivelor și să produci. Dar meseria mi-o voi face, a spus printre altele Gheorghe Hagi.
 

Sursa foto: Farul Constanța                 
 
Citește și:

 
Superliga 2023/2024. FCSB - Farul Constanța
Hagi - „Trebuie să credem în ce facem și să avem curaj“ (VIDEO)


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

mishu

03 Feb, 2024 16:15

da' cine-l obliga sa se "sacrifice"...!?! haida de...! traieste din salariul de 500 euro...

Articole asemanatoare

Superliga 2023/2024 Cu un egal contra Farul Constanța, FCSB iese campioană. „Marinarii“ sunt pregătiți însă pentru un nou meci mare

26 Apr 2024 1107

Superliga 2023/2024 Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Apr 2024 1049

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 440

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 3156

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1855

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 677

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 937

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1488

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1163

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 989

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 705

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 1270

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1833

Farul Constanța și-a mărit flota de autocare moderne. Campioana României se alătură cluburilor de fotbal importante (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1195

Farul Constanța Hagi - „Victorie mare la Craiova, care ne crește încrederea. Sperăm să învingem și CFR Cluj“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 772