Hagi vrea 15.000 de abonați la Farul Constanța. Și să vină oamenii cu bani, pentru a se atinge alt nivel. „Clubul e al vostru, al tuturor“ (VIDEO)



Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului Constața, campioana României, a lansat un apel pentru un sprijin puternic de care să se bucure clubul, iar, grație unui buget solid, acesta să urce pe scara performanței.

Hagi a vorbit despre aceste aspecte la conferința de presă de astăzi, 26 iulie 2023, în care a fost prefațat meciul Farul Constanța - Urartu, din preliminariile Conference League. 

Fiecare trebui să susțină Farul, cu cât poate el, cât îl ține buzunarul. Să fie parte din această echipă, care nu e a lui Hagi, clubul e al orașului, al Dobrogei. Hagi e doar un investitor, un acționar. Clubul e al vostru, al tuturor, așa trebuie să rămână pe veci. Trebuie venit lângă acest club, care a demonstrat că se pot face anumite lucruri. Dar, ca să fii mare - mare, trebuie bugete, bani buni. Până nu vin oamenii cu bani, eu nu cred că noi putem ieși de unde suntem și să aspirăm la mai mult. N-ai cum. Trebuie să cauți jucători care o pot duce, a spus Hagi.


Managerul tehnic al Farului și acționarul principal al grupării de pe litoral caută partereri care să devină acționari la clubul alb-albastru.

În acest moment, Farul, pentru a fi cât de cât competitiv, lucrează cu deficit de buget la începutul anului, pe care și-l asumă acționarul majoritar. Subsemnatul trebuie să aprobe, nu? 3 milioane deficit de buget. În fiecare an. Și trebuie să-l produc, că eu și muncesc. Și muncesc și gratis. Dacă nu, trebuie să aduc bani de acasă, că trebuie să plătim salariile. Așa am ieșit campioni, Și eu cu cinci sute de euro salariu. Și mi-am luat bonusurile pe care mi le-am avut în contract. Să vedem clubul dacă are bani să mi-i dea. Dacă nu, depășim bugetul. Dar noi știm ce facem pe următorii cinci ani. Vânzarea de acțiuni trebuie să se întâmple la Farul. Nu va fi așa, vom vedea, vom reacționa la ce va fi. De aceea de trei ani îmi caut parteneri și vorbesc de ei. Dar văd că în România e greu să se facă acest lucru. Mergem și cu acest deficit, cât putem. Dacă nu putem, va trebui să reducem. Dacă orașul își dorește să fim cei mai buni din România, trebuie să te duci la nivelul de peste 10 milioane. Cum le faci și de unde le faci? Dacă vrem performanță, a menționat Gheorghe Hagi.             

 
Acesta este de părere că ridicarea de stadioane noi în România ține de normalitate, nu de minuni.
 

Trebuie să facem lucrurile de la simplu la complicat, iar în România lucrurile sunt foarte complicate. Pentru unul e ceva, pentru altul e altceva. Pentru unul e finanțare într-un fel, pentru altul în alt fel. O lege unitară dată pentru toți nu e. Afară sunt niște reguli, niște principii. Când spui niște lucruri, doare. Să nu-mi spuneți mie că în 30 de ani o Primărie sau un Consiliu Județean nu poate să facă un stadion, când e obligația lui să facă acest lucru. Sunt singurele care se pot împrumuta 30 de ani, așa am auzit. Iar până în 17 sau 19 milioane de euro poți să faci intern, fără să ceri acordul de la București. Așa a făcut Petrolul stadion. O știu de la Vivi Răchită. Ce, nu e frumos stadionul lor? 17 milioane a costat. De ce reședințele de județ, orașele acestea mari nu au putut renova în 30 de ani două stadioane? Să stăm că, mama-mia ce facem, ce minuni, când facem câte un stadion? Noi stăm cu minunea. Nu, e normalitate!, a punctat Hagi.  

 
Acesta își dorește un număr de 15.000 de abonați la Farul, acesta fiind obiectivul pentru noul stadion din Constanța.
 

Domnilor, România a fost o țară de tradiție în Europa. Singuri trebuie să ne ridicăm, nu vor veni ei să ne ajute. Eu nu înțeleg, înseamnă că nu vrem, că ceva, cineva în spate nu vrea. Nu-mi pot explica. România e o țară foarte provocatoare și interesantă pentru cei de afară, că altfel nu cred că eram în comunitatea europeană. De ce nu vin oamenii mari, pentru că în sport se investește, mult. La noi totul se oprește. Ca afară, suporterul trebuie să fie parte din echipă, să vină la stadion, care să fie plin, abonamente... Ne lăudăm cu 2.000 de abonamente! Cluburile mari se laudă în România că au 2.000 - 3.000 de abonamente. Eu îmi doresc 15.000 de abonați, dacă oamenii își doresc și țin la Farul. În doi ani asta trebuie să facem. În Turcia, echipele mari vând 40.000 într-o săptămână. Suporterul trebui să te sprijine an de an în idealurile și obiectivele pe care le ai. El îți aduce, dar trebuie să-i dai stadion, să-l aduci să petreacă șase ore la stadion, să-i dai calitate. Nu stadioane de 30 de ani nerenovate! Nu putem sta atât, n-avem cum! Rămânem în urmă!, a mai spus Gheorghe Hagi.


Sursa foto: ZIUA de Constanța 

Citește și:

Farul Constanța, duel european cu Urartu, campioana Armeniei
Hagi - „Nimic nu e imposibil. Încercăm să fim noi și să ne calificăm“ (VIDEO)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gheorghe Hagi, după FCSB - Farul Constanța 2-1 „Puteam face mult mai mult“ (VIDEO)

27 Apr 2024 1366

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 Farul Constanța, înfrângere cu FCSB, care a cucerit titlul de campioană! (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 1269

Superliga 2023/2024 Cu un egal contra Farul Constanța, FCSB iese campioană. „Marinarii“ sunt pregătiți însă pentru un nou meci mare

26 Apr 2024 1204

Superliga 2023/2024 Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Apr 2024 1086

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 466

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 3237

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1890

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 712

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 945

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1502

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1178

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 999

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 713

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 1287

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1842