Merg la turnee şi prin ţară Comunitatea pasionaţilor de tenis de masă, jucători amatori, e bine reprezentată şi la Constanţa (galerie foto)

Comunitatea pasionaţilor de tenis de masă din Constanţa, jucători amatori, este una puternică, în jur de 100 de persoane antrenându-se şi participând la diferite turnee sub egida AmaTur.
 
„Mergem la întreceri şi prin ţară. Avem un nivel bunişor, jucăm des şi ne informăm, fiind autodidacţi. Nu am avut profesori sau nu am făcut tenis de masă, cu câteva excepţii, cum ar fi Mircea Neagu sau Lucian Rusu, foşti jucători, care au făcut o pauză, iar apoi au revenit, la amatori. În funcţie de valoare şi de un anumit punctaj, amatorii joacă pe mai multe categorii“, a declarat George Lică, unul dintre pasionaţii constănţeni de tenis de masă.
 
Recent, la Eden Club din Constanţa a fost amenajată o sală de tenis de masă cu mese profesionale, iar la inaugurare au participat atât amatori veterani (bărbaţi, dar şi o femeie), cât şi copii din grupa formată la Mangalia de antrenorul Viorel Sterea. Sala va găzdui turnee de amatori, este destinată şi deprinderii de către copii a tainelor tenisului de masă, dar va putea fi şi închiriată.
 
„Antrenorul Viorel Sterea este colaborator al acestui proiect. Pregăteşte copii la Mangalia şi a zis că, trei zile pe săptămână, ar veni şi aici să creeze o grupă de copii. Pe lângă Viorel Sterea, şi Fănel Tudora şi-a exprimat dorinţa, ar veni şi el să dea o mână de ajutor şi mai este o surpriză, un antrenor din garda veche. Se va căuta să se organizeze turnee cât mai des, la sfârşit de săptămână, atât de casă, cât şi sub egida Amatur. E un proiect şi pentru publicul larg, şi pentru cei care vor să se iniţieze, iar apoi să facă performanţă“, a mai spus George Lică.
 
Turneele din circuitul AmaTur se organizează peste tot în ţară, la Constanţa, dar şi la Giurgiu, Galaţi, Fălticeni, Oradea, Ploieşti, Vatra Dornei, Bucureşti, Piatra Neamţ, Botoşani, Brăila, Tulcea, Bistriţa, Dej, Rm. Vâlcea, Sf. Gheorghe, Timişoara, Braşov sau Suceava. La turneul de la Constanţa, de pe 30 iunie a.c., pe podium s-au clasat: la categoria începători / avansaţi - 1. Giani Căpuş (Galaţi), 2. Eusebiu Lovin (Comăneşti), 3-4. Mihai Chis, Adrian Dumitrescu (ambii, din Constanţa); la categoria Open / Elite - 1. Alexandru Enciu (Slobozia), 2. Mircea Neagu (Constanţa), 3-4. Alexandru Nicolae (Constanţa), Costin Corcoz (Focşani).
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Eveniment istoric!“ Adus de Eden Lică din SUA. Pickleball va fi lansat sâmbătă, la Constanţa, pentru prima dată în România

20 Dec 2018 2770

Ioan Gheorghică - „Am creat un grup puternic“ Întâlnire de final de an pentru arbitrii de fotbal din Constanţa (galerie foto)

17 Dec 2018 3742

Primăria municipiului Constanţa dotează mai multe spaţii cu filtre de apă. Ce alte măsuri s-au mai luat

03 Aug 2017 1623

Pregătiri la Constanţa pentru codul portocaliu

30 Jun 2017 2694

Fanii SSC Farul vor merge pe jos, în coloană, la meciul cu CS Năvodari„Am arătat de cât devotament suntem în stare”

26 Oct 2016 8064

„Toţi iubim Farul! Acum trebuie să ne unim eforturile!” Clubul fanilor, SSC Farul, va fi organizat după modelul socios

02 Sep 2016 5279

La Constanţa începe Cupa Crăciunului la fotbal-tenis

28 Nov 2014 2120

Antrenorul de tenis al VIP-urilor Eden Lică, din Constanţa, o pregăteşte, în SUA, pe celebra actriţă Brooke Shields (galerie foto)

29 Aug 2014 6048

Fostul şef al Farului era să facă infarct Băiatul lui Marcel Lică l-a bătut la tenis pe Rafael Nadal (galerie foto)

11 Feb 2014 7251