Pe 20 iulie, va fi nașă la o nuntă româno-portugheză Cea mai bună sportivă constănțeană a plecat în Las Vegas

Jucătoarea de tenis de masă Eliza Samara, cea mai bună sportivă a Constanței din ultimii doi ani, a plecat în SUA pentru a participa la un concurs în Las Vegas, US Open, întrecere din seria Pro Tour. Eliza este însoțită de antrenorul ei, Viorel Filimon, iar în competiția feminină va evolua și o altă constănțeancă, Iulia Necula, ambele sportive reprezentând cluburi din străinătate, Feberbahce Spor Kulubu (Turcia) - Samara, respectiv UCAM Cartagena (Spania) - Necula. Aflată pe locul 19 în clasamentul mondial, Eliza a fost desemnată cap de serie numărul unu la US Open, favoritele doi și trei fiind Georgina Pota (Ungaria, numărul 57 în ierarhia mondială) și Petrissa Solja (Germania, nr. 59). Iulia Necula va începe întrecerea de simplu din calificări, făcând parte din grupa cinci preliminară, alături de Shirley Fu (Canada) și Svetlana Danilovich (Rusia). În întrecerea masculină evoluează și constănțeanul Andrei Filimon (numărul 185 mondial și cap de serie numărul șapte), după cum s-a înscris și Constantin Cioti. Mini-grupul constănțean a ajuns ieri în Las Vegas.
 
În vizită la New York și la Miami
 
După încheierea competiției americane, Eliza Samara va rămâne în SUA, pentru un sejur de zece zile. Cea mai bună sportivă a Constanței va vizita mai multe orașe, dintre care nu vor lipsi New York și Miami. De curând, după încheierea Campionatului European de dublu mixt, de la Buzău, unde, alături de Andrei Filimon, a cucerit medalia de bronz, Eliza a mai fost într-o scurtă vacanță, în Spania, la Marbella. Din SUA, constănțeanca va veni direct la Arad, unde, pe 20 iulie, este nașă de cununie la nunta bunei sale prietenă Dana Dodean (partenera tradițională de la dublu feminin), care își va uni destinele cu portughezul Joao Monteiro (și el jucător de tenis de masă). Primul ceremonial va avea loc însă în Portugalia, la Lisabona, pe 13 iulie. „La Arad vom merge toată familia să o susținem pe nașă”, a declarat Mariana Samara, mama Elizei.
 
Trei jucători de la LPS, la Balcaniadă
 
În perioada următoare, trei reprezentanți ai Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, Cristian Pletea, Mihaela Plăeașu și Sedan Orazali, vor participa la Campionatul Balcanic de juniori și cadeți, de la Kikinda (Serbia), întrecere care se va desfășura între 4 și 7 iulie. După toate probabilitățile, cei trei vor fi însoțiți la competiție de antrenorul de la LPS Stelian Hașoti.

Sursa foto 1 - Gazeta Sporturilor

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 602

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 841

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 859

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 595

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 755

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 642

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 853

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1480

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 701

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 512

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 748

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1285

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 456

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 1071

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1091