Planurile lui Hagi „Farul vrea să aspire la mai mult. Sperăm să devenim puternici și să spunem cu voce tare că vrem să luăm campionatul“ (GALERIE FOTO)



 
  • După șapte etape din turneul play-off, „marinarii“ ocupă locul cinci, ultimul meci, în deplasare contra campioanei CFR Cluj, fiind pierdut cu 0-1.
  • În lipsa lui Ionuț Larie, căpitanul Farului la Cluj a fost portarul Marian Aioani.
  • În aceeași partidă cu CFR, Hagi i-a oferit debutul în Liga 1 unui nou jucător din academia proprie, fundașul stânga Andrei Borza (16 ani), pe care l-a și titularizat.
 
În primul sezon de după unirea dintre FC Viitorul și Farul Constanța, echipa de pe litoral s-a calificat în play-off și speră că va prinde un loc de Conference League. Gheorghe Hagi, managerul tehnic al echipei de pe litoral, speră ca, în viitor, Farul să devină una dintre forțele campionatului, iar la Constanța să vină un nou titlu de campionă.
 
Deocamdată, după șapte etape din turneul play-off, „marinarii“ ocupă locul cinci, ultimul meci, în deplasare contra campioanei CFR Cluj, fiind pierdut cu 0-1, la capătul unei serii de trei eșecuri la rând (în partidele cu primele trei clasate). „Știam că vom întâlni o echipă puternică, experimentată și pragmatică, CFR, campioana României. Ne-am ridicat la nivelul lor, am încercat să jucăm cât mai bine, cât puteam de bine cu jucătorii pe care i-am avut. Am avut curaj și încredere. În multe momente, am făcut lucruri bune, dar până la urmă am pierdut. Când pierzi, eu nu pot fi fericit, există o dezamăgire, dar acesta e fotbalul. Însă și înfrângerea durează o zi, învățăm din ea cu toții. Aceasta nu exclude însă tot ce am făcut în acest prim an de când suntem împreună. După un an de pauză, am preluat echipa cu o nouă identitate. Farul vrea să aspire la mai mult, vrea să facă multe. Dobrogea și Constanța trebuie să facă o echipă puternică, care să se bată, să fie în primele trei, să lupte pentru a câștiga, pentru că acesta e spiritul meu. Obiectivul meu, gândul meu, care sper să se întâmple. Dacă nu, cu siguranță n-o să mă vedeți foarte mult timp pe locul acesta“, a spus Gică Hagi.
 
„În momentul de față, e foarte greu“
 
Obiectivul acestuia e clar: „Vrem să construim o echipă competitivă, care să bată toate echipele și să câștige campionatul. Dacă se dorește aceasta la Constanța. Dacă nu, asta e, nicio problemă, vom vedea ce vom face, dar ideea mea și a celorlalți cam aceasta e. Sperăm ca într-o bună zi să fim puternici și să vorbim de lupta pentru a câștiga campionatul, să spunem cu voce tare că vrem să luăm campionatul. În momentul de față, e foarte greu“.
 
Este nevoie de bani mulți
 
Întrebat de ce mai are nevoie Farul pentru a fi în topul campionatului, „Regele“ a menționat: „De bani foarte mulți, de oameni cu bani. Prima dată - conducere puternică, bani, iar apoi tehnic, aici mai discutăm, poate eu sunt bun sau nu, mai ne schimbă, mai vine altul. Fotbalul românesc are nevoie de bani, de oameni puternici, care să susțină sportul, nu uitați primul aspect, cel mai important, cel social. În al doilea rând, fiecare club își propune să câștige. Fiecare club are ca obiectiv să-i descopere pe cei mai buni din România care să joace pentru România. Practic, România trebuie să investească în sport, cultură și sănătate, cele trei segmente sociale. Am spus-o de multe ori, o zic iar, dar vorbesc singur, cred, nu prea sunt ascultat. Noi, cei care am reprezentat cu cinste România la nivel mondial, avem o singură dorință, ca România să revină unde a fost, să le dăm acestor copii un mediu propice, sănătos. Să joace, să arate, iar care-i mai bun să reprezinte România la nivelul cel mai înalt, să facă performanță și să ne scoată în stradă. Orice român își dorește acest lucru. Iar apoi fiecare club cu interesul lui, cu o strategie a lui, concurența... Când vrei să ai jucători, trebuie să ai și bani să-i cumperi sau să-i plătești“.
 
Golaveraj 0-8

 
În campionat, Farul a pierdut ultimele trei meciuri fără a marca, golaveraj 0-8: 0-3 cu CSU Craiova, 0-4 cu FCSB (meciuri pe teren propriu) și 0-1 cu CFR Cluj (în deplasare). „După trei înfrângeri, care să fie atmosfera? N-ați auzit nici muzică, nu mai avem muzică. În fotbal, singura motivație a fiecărui jucător e să câștige. A câștiga înseamnă fericire. Dacă nu câștigi, eu știu că ai o dezamăgire. Trebuie să te lupți în viață pentru a câștiga. Acesta e drumul meu, caut victoria, caut să câștig. Nu câștig, nu sunt fericit. Iar când îi bați pe adversari, atunci te mai și respectă. Acestea sunt valorile pe care mergem în viață și încercăm să le imprimăm și la acești copii, în zona noastră. La academie cred că totul e pe un drum bun, la echipa mare suntem departe și trebuie să muncim foarte mult, să reflectăm foarte mult și să vedem cum putem face să ne luptăm cu granzii. Ne gândim la acest sfârșit de an și la ce va urma. Trebuie să plănuim lucrurile pentru sezonul viitor“, a menționat Gică Hagi.  
 

Marian Aioani, căpitan la Cluj
 
În lipsa lui Ionuț Larie, căpitanul Farului la Cluj a fost portarul Marian Aioani. Confruntându-se cu absențele a patru jucători de bază (Jefte Berancor, Adrian Petre, Ionuț Larie și Bradley de Nooijer), Hagi i-a oferit debutul în Liga 1, în partida de la poalele Feleacului, unui nou jucător din academia proprie, fundașul stânga Andrei Borza (16 ani), pe care l-a ți titularizat. De asemenea, a apelat în continuare și la alți tineri, precum Eduard Radaslavescu, Constantin Grameni, Alexi Pitu (titulari), Enes Sali și Nicolas Popescu. „Nu contează vârsta, ci să fii bun. Când intri pe teren, trebuie să ai o mentalitate care să te ducă la câștig, să fii cel mai bun, cel mai iute, să faci ambele faze. Ce contează vârsta când trebuie să joci? Ne cunoaștem, avem automatisme, relații de joc. Avem o academie foarte bună, iar tinerii jucători ne obligă să-i folosim. Păcat că am avut ocazii și n-am câștigat“, a mai spus Hagi.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța 
 
Citește și:
 
Farul Constanța, înfrângere la limită în fieful campioanei CFR Cluj

Farul Constanța
Andrei Borza a debutat în Liga 1 la 16 ani, cinci luni și 19 zile

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Superliga 2023/2024 Cu un egal contra Farul Constanța, FCSB iese campioană. „Marinarii“ sunt pregătiți însă pentru un nou meci mare

26 Apr 2024 1003

Superliga 2023/2024 Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Apr 2024 1040

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 437

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 3099

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1842

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 669

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 933

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1487

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1161

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 984

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 702

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 1269

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1833

Farul Constanța și-a mărit flota de autocare moderne. Campioana României se alătură cluburilor de fotbal importante (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1194

Farul Constanța Hagi - „Victorie mare la Craiova, care ne crește încrederea. Sperăm să învingem și CFR Cluj“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 772