Premieră în circuitul mondial profesionist de baschet 3x3! FIBA 3x3 World Tour, ajunge la Constanța (GALERIE FOTO)

Sursa foto: CSM ConstanțaCompetiția supremă din baschetul 3x3 mondial oprește la Constanța, unde românii se luptă cu giganții din FIBA 3x3 World Tour la City Park Mall. 

Potrivit unui comunicat al CSM Constanța, pentru prima oară în istorie circuitul mondial profesionist de baschet 3x3, FIBA 3x3 World Tour, va ajunge în România. Constanța Masters are loc în zilele de 9 și 10 septembrie, la City Park Mall. Evenimentul organizat de CSM Constanța și Federația Română de Baschet este susținut de Primăria Muncipiului Constanța.

„Sezonul 2023 din FIBA 3x3 World Tour cuprinde 18 etape, un record al competiției care a depășit în acest an granița de 5 milioane de dolari, premii în bani oferite de-a lungul întregului an. Fondul total de premii pentru Constanța Masters depășește 150.000 de dolari.

Constanța a intrat în acest an într-un top select al gazdelor de turnee Masters, alături de orașe precum Praga, Lausanne, Amsterdam, Macau, Manila, Hong Kong, Edmonton sau Abu Dhabi. Un line-up impresionant de echipe va fi prezent la evenimentul de la City Park Mall, cu patru formații din Top 10 Mondial și șase dintre primele 20 de echipe. Antwerp (3), Amsterdam (4), Liman (6) și Vienna (7) sunt principalii capi de serie ai turneului în care va accede, pe tabloul principal și Constanța Arrow Sea, echipa clubului CSM Constanța.

CSM a devenit anul trecut prima echipă profesionistă din România care a ajuns pe tabloul principal al unui turneu Masters, la Utrecht, după ce a trecut prin două meciuri de calificare. De această dată favoriții locali vor fi prezenți direct pe tabloul principal. Ultima echipă din România care a depășit faza grupelor într-un turneu Masters a fost Team Bucharest, în 2014, care a ajuns până la turneul final, pe care l-a încheiat pe locul patru“ - au transmis reprezentanții CSM Constanța.


Evenimentul găzduit de City Park Mall și susținut de către Primăria Municipiului Constanța continuă tradiția evenimentelor internaționale de baschet 3×3 organizate la malul mării. În ultimii cinci ani, Constanța a organizat turnee de calificare pentru campionatele europene, etape din circuitul mondial feminin iar anul trecut, tot la City Park Mall, au fost organizate turneele finale ale FIBA 3×3 Nations League și FIBA 3x3 Women’s Series.

„Pe lângă meciurile de baschet, FIBA 3×3 World Tour va programa un spectaculos concurs de slam-dunk cu atleți care fac parte din trupa Dunk Elite, concursul de aruncări de la 2 puncte, precum și multe momente de entertainment – dans sportiv, street dance, majorete sau momente de circ.

Fanii vor avea la dispoziție o zonă dedicată, unde se vor organiza concursuri cu premii și vor avea loc diverse activități cu tematică baschet și vor putea pleca de la evenimente cu o amintire foto digitală sau imprimată.

FIBA 3x3 World Tour – Constanta Masters 2023 este organizat de către CSM Constanța și Federația Română de Baschet și susținut de Primăria Municipiului Constanța. Partenerii evenimentului sunt: City Park Mall, Mastercard, Nike, Arrow Sea Trading, Celco, Catena, Curățenie Profi și Horizon. Partenerii globali ai FIBA 3x3 World Tour sunt: Wilson, Maurice Lacroix și ChooksToGo“ - au mai precizat reprezentanții CSM Constanța.

Citește și: 

BaschetFIBA 3x3 World Tour va avea loc în premieră în România, la Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Surpriză uriașă“ Debutanta Hangzhou, câștigătoare la FIBA 3x3 World Tour - Constanta Masters 2023 (GALERIE FOTO)

11 Sep 2023 893

UPDATE Start în FIBA 3x3 World Tour - Constanta Masters 2023, evenimentul care scrie istorie în România (GALERIE FOTO + VIDEO)

09 Sep 2023 1360

FIBA 3x3 World Tour - Constanta Masters 2023 Show la City Park Mall! Circuitul mondial profesionist de baschet 3x3, în premieră în România

08 Sep 2023 1172

Calendar săptămânal CSM Constanța Mondial de lupte pe plajă, European de șah și baschet 3X3 din circuitul mondial, pe litoral!

07 Sep 2023 891

Baschet FIBA 3x3 World Tour va avea loc în premieră în România, la Constanța

30 Aug 2023 906

CSM Constanța, reprezentat în loturile României pentru Cupa Mondială FIBA 3x3 Under-23

02 Oct 2022 1294

CSM Constanța - CSU Neptun Constanta a avansat pe tabloul principal la FIBA 3x3 World Tour Utrecht (GALERIE FOTO)

25 Sep 2022 1350

Show CRBL - demonstraţie de kendama Startul noului sezon de baschet 3 la 3 din România se dă la Constanţa

24 Aug 2017 2917