Sala Sporturilor va gazdui in premiera un meci de Champions League

Organizatorii au de furca

Prevederile internationale sunt deosebit de riguroase, iar nerespectarea lor atrage sanctiuni pecuniare cuprinse intre 7.000 si 30.000 de euro * Potrivit EHF, la masa presei din Sala Sporturilor ar trebui sa existe cate un laptop pentru fiecare jurnalist sportiv

Campioana en-titre a Romaniei la handbal masculin va disputa sambata aceasta primul meci pe teren propriu din cadrul grupelor Champions League, adversara sa urmand sa fie vice-campioana Spaniei, FC Barcelona. Este pentru prima data in istoria orasului Constanta cand gazduieste un meci de handbal de o asemenea importanta si din acest motiv emotiile organizatorilor (in principal Directia Judeteana pentru Sport) sunt foarte mari. Desi HCM a mai jucat sezoanele trecute in cupele europene, Champions League este o intrecere pentru care European Handball Federation (EHF) a emis reguli speciale, care trebuie respectate de catre partile implicate. Modul de organizare a acestui meci a fost principala tema a unei conferinte de presa desfasurate ieri dimineata la restaurantul "Sport" din Constanta. La intalnirea cu reprezentantii mass-media a fost prezent si un reprezentant al FRH, presedintele Colegiului Arbitrilor, Jean Mateescu. Acesta a fost delegat de catre presedintele FRH, Cristian Gatu sa sprijine Directia pentru Sport a Judetului Constanta la organizarea partidei de sambata, asigurand astfel respectarea prevederilor EHF. Directorul DSJ a declarat ca din Comisia de Organizare fac parte reprezentanti ai Politiei, Jandarmeriei, Serviciului de Ambulanta (parteneri) etc, care vor avea grija sa contribuie la desfasurarea fara incidente majore a acestui eveniment. Acesti parteneri vor intocmi in limba engleza cate un raport care va cuprinde planurile de actiune ale fortelor desfasurate in teren. Acestea vor fi inmanate reprezentantilor EHF, care le vor analiza cu atentie. Regulamentul EHF privind organizarea meciurilor de Champions League este unul riguros, iar nerespectarea sa de catre organizatori poate atrage sanctiuni pecuniare. Valoarea amenzilor poate varia de la 7.000 euro la 30.000 euro. De asemenea, daca o echipa calificata in grupe nu se prezinta la meciuri, ea poate primi o amenda de pana la 200.000 euro. Un singur exemplu in ceea ce priveste standardul acestor conditii este graitor: la masa presei, fiecare jurnalist sportiv trebuie sa beneficieze de un laptop si de alte mijloace de transmitere in timp util a informatiilor de la fata locului. Din nefericire, este greu de crezut ca aceasta conditie va putea fi indeplinita. Exista insa alte conditii cerute de EHF pe care organizatorii constanteni spera sa le rezolve pana la ora partidei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 660

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 560

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 717

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 975

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1291

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1567

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 971

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 763

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 607

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 816

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 684

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 587

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 1009

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 614

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 742