Super Rally Trofeul Mangalia readuce spectacolul motorsport în sudul litoralului. La start, piloți celebri, români și străini (GALERIE FOTO)

Imagine de la ediția 2022 a Trofeului Mangalia. Sursa foto: Facebook (Stana Mihai)
 
  • Printre cei care și-au anunțat participarea se numără multiplul campion de box și campion național de raliu Mihai Leu, dar și Daniel Grămadă, Costel Cășuneanu și Vali Porcișteanu, localnicul Emil Ghinea sau piloți străini, precum francezul Jerome France și belgianul Didier Balcaen.
 
Cea mai spectaculoasă competiție motorsport din județul Constanţa, Trofeul Mangalia Super Rally, va avea loc, și în acest an, la Mangalia.
 
Proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Mangalia și organizat de ACS AMC Racing - AMC Curse, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, cu sprijinul mai multor sponsori, întrecerea se desfășoară în acest weekend și reprezintă prima etapă a ediției 2023 a Campionatului Național de Super Rally Powered By Superbet, o competiție cu potențial ridicat pentru spectacol. La start sunt așteptați 20 de concurenți, piloți din diferite discipline motorsport, atât din România, cât și din străinătate.
 
„Organizat de AMC Racing și Primăria Municipiului Mangalia, Trofeul Mangalia Super Rally este o competiție ce se desfășoară pe circuitul stradal din zona Portului Turistic Mangalia. Concurenții vor lua startul Sâmbătă la ora 09:00 în manșele de recunoașteri și antrenamente cronometrate, urmând ca apoi în manșele de concurs să lupte pentru cel mai bun timp. Traseul de concurs este prevăzut cu diferite obstacole pe care piloții vor trebui să le ocolească, atingerea acestora aducând penalizări în timp“, se arată într-un comunicat de presă postat pe pagina de Facebook „Campionatul Național de Super Rally - Powered by Superbet“.
 
Potrivit sursei citate, și-au confirmat prezența diferiți piloți, printre care și multiplul campion de box și campion național de raliu Mihai Leu, dar și Daniel Grămadă, Costel Cășuneanu și Vali Porcișteanu, localnicul Emil Ghinea sau piloți străini, precum francezul Jerome France și belgianul Didier Balcaen. Vineri seară, mașinile de concurs au fost pregătite pentru startul festiv, în zona Portului Turistic. Ziua de sâmbătă va începe cu două manșe de recunoașteri, de la ora 9.00, manșele de antrenament având startul programat la ora 10.00. Manșele de concurs sunt programate la ora 12.45, premierea câștigătorilor având loc aproximativ la ora 15.00, la Hotel Laguna.
 
Pe perioada desfășurării Trofeului, circulația va fi restricționată astfel:

1. Vineri, 12 mai, ora 12.00, până sâmbătă, 13 mai, ora 19.00 Zonă: Parcarea de pe Str. Portului, vis-a-vis de Parcul Balnear.
Activitate: Amenajare Parc Service pentru mașini de concurs.
 
2. Vineri, 12 mai, ora 19.00, până sâmbătă, 13 mai, ora 19.00

Zonă: Străzi închise traficului auto:
- Str. Ștefan cel Mare, între străzile Oituz și B-dul 1 Decembrie 1918
- Aleea dintre intersecția străzii Ștefan cel Mare cu str. 1 Decembrie 1918 și Str. Portului

- Str. Portului cuprinsă între Faleza Mangalia și Aleea care vine de la intersecția străzilor 1 Decembrie 1918 și Str. Ștefan cel Mare
- Str. Vânători între Str. Portului și Teilor
- Str. Teilor între Str. Vânători și Str. Oituz
- Str. Oituz între Str. Teilor și Str. Ștefan cel Mare

Activitate:

Amenajare traseu de concurs: Montare garduri, montarea baloturilor de paie, cauciucuri, separatoare beton, bannere, semnalizare locuri interzise publicului, amenajare posturi arbitraj.
Traficul se deschide Sâmbătă, 13 mai, la ora 21.00.
Vor fi amplasate șicane pentru reducerea vitezei: Pe str. Ștefan cel Mare, Strada Portului, Strada Teilor, Strada Oituz.
 
Se permite intrarea și ieșirea riveranilor din perimetrul circuitului controlat și dirijat de către directorul de concurs, astfel:
- Str. Ion. C Brătianu - Str. Oituz - Str. Ștefan cel Mare spre Șoseaua Constanței
sau în sens invers:
- de pe str. Ștefan cel Mare pe str. Oituz - str. Ion C. Brătianu.
 
Alte activități:
 
Parcul de Service pentru mașinile de concurs va fi amenajat în parcarea de pe str. Portului (vis-a-vis de parcul Balnear).
Programul parcului de service va fi:
Vineri, 12 mai, ora 12.00, până sâmbătă, 13 mai, ora 21.00.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto galerie: Facebook („Campionatul Național de Super Rally - Powered by Superbet“) 

 
Citește și:
 
De la veverița buclucașă, la pisica neagră pe traseu! Emil Ghinea, pilotul campion din Mangalia, momente inedite în curse

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mangalia. În 2023, pilotul Emil Ghinea a participat în premieră la trei campionate diferite „Un an solicitant, dar cu rezultate remarcabile“ (GALERIE FOTO)

08 Nov 2023 1069

Mangalia Copiii, în vizită la pilotul campion Emil Ghinea. „M-am bucurat să le povestesc despre sport și motorsport“ (GALERIE FOTO)

14 Oct 2023 960

Viteză în coastă Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, victorie impresionantă la Cupa Mediașului. „Evoluție de zile mari“ (GALERIE FOTO)

27 May 2023 1850

Super Rally Show pe circuitul stradal din Mangalia. Jerome France, din nou cel mai rapid (GALERIE FOTO)

14 May 2023 2036

Mureș Mihai Leu a derapat cu bolidul în timpul unei curse, rănind doi copii

02 Jul 2022 1114

De la veverița buclucașă, la pisica neagră pe traseu! Emil Ghinea, pilotul campion din Mangalia, momente inedite în curse

19 May 2022 3173

Super Rally Jerome France, câștigătorul Trofeului Mangalia 2022 (GALERIE FOTO)

14 May 2022 3372

Exclusiv Auto, partener de mobilitate Super Rally Mangalia

13 May 2022 1276

Show automobilistic Trofeul Mangalia deschide ediția 2022 a Campionatului Național de Super Rally. Piloți celebri la start

12 May 2022 4757

„Povestea continuă. Și continuă frumos!“ Pilotul Emil Ghinea a mai urcat o treaptă în carieră, la Campionatul Național de Viteză în Coastă (GALERIE FOTO)

08 Apr 2022 4739

Pilotul campion din Mangalia Emil Ghinea a urcat în premieră pe podium la open în Campionatul Național de Super Rally (galerie foto)

17 Aug 2021 3879

A concurat şi la Mangalia Povestea impresionantă a lui Ciprian Lupu, singurul pilot de curse în scaun rulant din Europa de Est

24 May 2021 4693

Mangalia Jerome France a câştigat prima etapă din Campionatul Naţional de Super Rally

23 May 2021 4011

Dani Oţil şi-a lovit maşina la competiţia Super Rally de la Mangalia

22 May 2021 7661

Prima etapă a Campionatului Naţional de Super Rally se desfăşoară la Mangalia

21 May 2021 4254