Tricouri de campioni realizate de Cătălin Botezatu Jucătorii echipei Frontiera Tomis Constanţa s-au prins în horă cu Alteţa Sa Regală Principele Nicolae (galerie foto)

Campioana României la oină, Frontiera Tomis Constanţa, a câştigat prima ediţie a „Cupei Regelui”, întrecere care s-a desfăşurat pe Stadionul Naţional de Rugby „Arcul de Triumf”, cu participarea celor mai bune trei echipe din sezonul trecut. Alături de Frontiera Tomis au mai evoluat Straja Bucureşti (câştigătoarea Cupei Federaţiei) şi Biruinţa Gherăeşti (câştigătoarea Cupei Satelor). Toate formaţiile au acumulat câte patru puncte, Frontiera Tomis impunându-se graţie punctajului superior. Rezultatele au fost: Biruinţa - Straja 16-18 (4-8), Biruinţa - Frontiera Tomis 17-16 (5-10), Frontiera Tomis - Straja 15-9 (9-0). Clasament final: 1. Frontiera Tomis - 4p (31-26), 2. Biruinţa - 4p (32-33), 3. Straja - 4p (27-31).

„Evenimentul a fost un adevărat regal de oină pentru publicul bucureştean, prezent în număr foarte mare în tribune. Toate cele trei echipe au practicat un joc spectaculos, la cel mai înalt nivel. Competiţia a fost o adevărată demonstraţie de oină, toţi jucătorii contribuind din plin la acest lucru. Cei prezenţi în tribune au primit materiale ce au prezentat regulile jocului de oină. În plus, evenimentul a fost însoţit de comentarii în direct realizate cu sprijinul specialiştilor în acest sport, astfel că spectatorii au putut să se familiarizeze şi să înţeleagă mai uşor regulile şi modul de desfăşurare a partidelor de oină”, a declarat constănţeanul Nicolae Dobre, preşedintele Federaţiei Române de Oină.

Acest for se află de curând sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Regele Mihai I. Supercupa României (Cupa Regelui) a fost primul eveniment desfăşurat sub aceste auspicii. Totodată, întrecerea a fost inclusă în calendarul evenimentelor ce au marcat ziua de 10 Mai - Ziua Regalităţii. Competiţia din acest an a avut loc la 114 ani de la desfăşurarea primului Campionat Naţional de oină, la Bucureşti, pe 9 mai 1899. Printre invitaţii de onoare ai „Cupei Regelui” s-a numărat şi Alteţa Sa Regală Principele Nicolae. După prezentarea echipelor şi intonarea Imnului Naţional al României şi a Imnului Casei Regale, Alteţa Sa a dat startul oficial al competiţiei. La final, Principele Nicolae a semnat tricourile de campioni, realizate special pentru acest eveniment de designerul Cătălin Botezatu, şi a oficiat împreuna cu Nicolae Dobre festivitatea de premiere. După înmânarea cupei de campioni, Alteţa Sa Regală Principele Nicolae a participat, la invitaţia jucătorilor echipei Frontiera Tomis Constanţa, la hora bucuriei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT Ședință ordinară a Consiliului Local Municipal Constanța! Mai multe proiecte, pe ordinea de zi (DOCUMENTE+VIDEO)

26 Apr 2024 384

Ședința CLM Constanța Aprobarea PUZ-ului pentru teritoriul delimitat de bd. Alexandru Lăpuşneanu, str. Farului și str. Salcâmilor. pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Apr 2024 487

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 425

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 317

Cum să te relaxezi și să-ți încarci bateriile online după o zi lungă la muncă

24 Apr 2024 340

Aplicațiile Temu și Shein - metoda prin care păcălesc utilizatorii. ANPC atenționează

23 Apr 2024 711

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 452

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 406

Ședință CLM Constanța Organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

23 Apr 2024 388

Ședință CL Consilierii locali analizează casarea și valorificarea unor mijloace fixe ce aparțin municipiului Constanța (DOCUMENT)

22 Apr 2024 471

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 464

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 513

Un imobil din zona Complex Perla din Mamaia va trece în domeniul public al municipiului Constanța? Consilierii locali decid în ședința de CL (DOCUMENT)

22 Apr 2024 510

Consiliul Local Constanța votează PUZ-ul pentru construirea parcării supraetajate de la Casa de Cultură (DOCUMENT)

22 Apr 2024 713

Ședință CLM Constanța Protocol pentru organizarea Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Mamaia” şi a Festivalului Naţional al Cantecului şi Dansului Popular „Mamaia”

22 Apr 2024 356