Un elicopter a aterizat pe stadionul „Farul“. Ce spun clubul de fotbal şi DJST ConstanţaArbitrul de rugby Robert Diaconescu, şeful „cavalerilor“ constănţeni, a trimis pe adresa redacţiei ZIUA de Constanţa un mesaj în care se arată împotriva aterizării, miercuri, pe gazonul stadionului „Farul“, a unui elicopter, ca şi împotriva prezenţei, cu aceeaşi ocazie, a unui microbuz de transport persoane în incinta arenei.

„Se întâmplă în Constanţa! Autorităţile locale, ne sesizam şi noi puţin? Înţeleg că nu avem fonduri, bani de la buget pentru întreţinerea bazelor sportive! Dar cu acordul cui a aterizat acest elicopter pe stadionul Farul? Cu acordul cui a intrat pe pistă acel microbuz? Atenţie, pe pistă, unde poate unul dintre cei prezenţi la Rio îşi rupe oasele zi de zi. Poate va merge acel microbuz de pe culoarul 1! Aşteptăm răspunsuri!”, a fost mesajul pe care ni l-a trimis arbitrul, la care a ataşat şi un filmuleţ de la acel moment.

„Am aprobare de la conducerea stadionului Farul. Mi s-a confimat că pot ateriza. Aprobarea este semnată de preşedintele Consiliului de Administraţie. Maşina nu a intrat pe pistă, era la intrare, din câte am văzut eu când am fost acolo“, a adus lămuriri George Paţa, reprezentantul unei firme care se ocupă cu transport aerian de persoane şi cu lucru aerian.

Claudiu Teliceanu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, a declarat că FC Farul nu a cerut aprobare de la DJST şi nici de la Ministerul Tineretului şi Sportului cu privire la o activitate de aterizare pe stadion, însă Cosmin Şişcu, directorul sportiv al FC Farul, a arătat că gruparea constănţeană nu trebuia să ceară o asemenea aprobare.

„Stadionul este în proprietatea statului român, prin Ministerul Tineretului şi Sportului. În 2001, printr-o hotărâre de Guvern, a fost dat în folosinţă gratuită FC Farul. Clubul trebuie să-l administreze şi să nu-i schimbe destinaţia, asta e cert. Există obligaţie prevăzută în hotărârea de Guvern şi în protocolul de predare - primire. DJTS Constanţa nu a primit şi cu siguranţă nici ministerul nu a primit niciun fel de solicitare cu privire la vreun acord cu privire la desfăşurarea unei astfel de activităţi sau de altă natură decât cea sportivă. O singură solicitare am primit, la un moment dat, prin care ni se solicita acordul de subînchiriere a unor terenuri de acolo, moment în care le-am indicat ordinul 511/2013 al MTS, care stabileşte procedura clară de închiriere a terenurilor, a spaţiilor aflate în administrarea ministerului. Prin urmare, nu am dat vreun acord şi sunt convins că nici Ministerul, nici pentru activitatea aceasta cu elicopterul, nici pentru o alta în afare celei sportive“, a detaliat Claudiu Teliceanu.

„Atâta timp cât stadionul Farul este dat în locaţie de gestiune clubului FC Farul, nu trebuie să cerem aprobare de la DJST Constanţa pentru acest lucru. Ne-a fost solicitată aprobare de aterizare şi am fost de acord. Nu e primul elicopter care aterizează pe stadionul Farul, sunt cam trei pe an. Am aprobat toate cererile care au solicitat până acum aterizare pe stadion“, a punctat Cosmin Şişcu.   

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Andrei Cristian Diaconescu, de la CS Năvodari, campion la șah, la Cupa DN1 Value Center, de la Balotești (GALERIE FOTO)

14 May 2022 825

Rugby Steaua București s-a impus la scor în meciul din deplasare cu CS Năvodari

07 May 2022 2106

Unul dintre militarii care și-au pierdut viața în accidentul aviatic din județul Constanța era și arbitru de rugby (GALERIE FOTO)

03 Mar 2022 3562

Editorial Nu contează pe cine ai în față, important e cine îți e alături. Toți pentru unul și unul pentru toți!

17 Feb 2022 2585

CS Năvodari şi selecţionata Barbarians au jucat pentru ajutorarea antrenorului Gică Văcaru (GALERIE FOTO)

31 Jan 2022 1961

Lumea rugby-ului românesc, alături de Gică Văcaru. Meciuri caritabile la Năvodari și București, tricouri scoase la licitație

29 Jan 2022 2111

„Nea Gică, alături de tine!“ La Năvodari, va avea loc un eveniment caritabil, în sprijinul antrenorului de rugby Gică Văcaru

20 Jan 2022 2652

Curs de arbitraj Level 1 în formatul World Rugby la Năvodari

12 Jan 2022 1692

Campion și la claviatură Micul rugbyst Andrei Cristian Diaconescu va participa la concursul național „Barca Talentelor“

17 Jun 2021 3291

Rugbyştii de la Tomitanii joacă la Constanţa contra campioanei en-titre a României

22 May 2021 3040

Debutul arbitrului Robert Diaconescu la centru, în prima ligă. Acum 14 ani! „Copile, ești pe drumul cel bun, ține-te de treabă!“ (galerie foto)

01 May 2020 4156

Micul rugbyst Andrei Cristian Diaconescu Deși a împlinit doar opt ani, „Țuțu“ e unul dintre veteranii echipei CS Năvodari! (galerie foto)

15 Apr 2020 3713

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa s-au clasat pe locul opt în SuperLigă, după ce încheiaseră pe cinci sezonul regulat

27 May 2019 2144

Rugby în familie Robert Andrei Diaconescu, şeful arbitrilor, i-a transmis balonul oval fiului său. Andrei Cristian e polisportiv! (galerie foto)

19 Mar 2019 3134

La Năvodari, vine campioana Arbitrul Robert Diaconescu, din Constanţa, conduce derby-ul Steaua - Dinamo

01 Apr 2017 5003