Un fost fotbalist al Farului e piesa de rezistenţă a echipei din Liga a IV-a La Recolta Nicolae Bălcescu, finul centrează şi naşul marchează (galerie foto)

În sânul formaţiei clasate pe locul opt în play-out-ul Ligii a IV-a constănţene de fotbal domneşte armonia. Jucătorii sunt o familie, iar asta la propriu, nu la figurat

Nou-promovată, Recolta Nicolae Bălcescu are ca obiectiv în acest sezon menţinerea în campionat şi formarea unui nucleu de jucători care să aducă rezultate şi mai bune la anul. Sprijinită de primarul Viorel Bălan şi de celelalte autorităţi locale, echipa se bazează în majoritate pe jucători din comună, dar are şi patru fotbalişti din Medgidia, printre care fostul fundaş al FC Farul Cosmin Mocanu, ajuns la 36 de ani.

Impactul cu Liga a IV-a a fost destul de dur la Recolta Nicolae Bălcescu. Formaţia a urcat în acest an din Liga a V-a, iar în momentul de faţă, după încheierea sezonului regulat, joacă în play-out şi ocupă poziţia a opta (din zece echipe), cu 17 puncte. „Nu suntem chiar foarte mulţumiţi de evoluţia formaţiei. Anul trecut, am jucat mai bine, însă e normal, diferenţa valorică dintre cele două eşaloane se cunoaşte. Ne-a fost cam greu, în condiţiile în care nici nu avem un lot numeros. De aceea, ne-am propus în acest an să nu retrogradăm, în paralel cu sudarea unei echipe care să fie mai competitivă la anul”, arată Emil Nedelcu, cel care la echipă este preşedinte, antrenor, delegat şi jucător. Recolta susţine meciurile de acasă la Nicolae Bălcescu, beneficiind de condiţii bune pentru acest nivel. În plus, aspect deloc de neglijat, se bucură de sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local. „Dispunem de o bază sportivă cu toate cele necesare, vestiare, apă caldă... Iar terenul are o suprafaţă de joc printre cele mai bune din serie. Primăria şi Consiliul Local ne susţin cu tot ce avem nevoie. Şi-au făcut şi îşi fac datoria în continuare. Primarului Viorel Bălan îi place fotbalul şi sportul în general, iar când are timp este nelipsit de la meciurile noastre. Se interesează permanent de viaţa echipei. Ştie tot ce se întâmplă la Recolta”, mai spune Emil Nedelcu.     

Veteranii au 42 de ani, Prâslea - 16 ani

Grosul jucătorilor formaţiei este dat de Nicolae Bălcescu şi satul aparţinător, Dorobanţu. Au fost făcute însă şi patru implanturi reuşite, de la Medgidia, oraş de unde este inclusiv Emil Nedelcu. „Din păcate, lotul este destul de subţire. Din acest motiv, din când în când joc şi eu, la 42 de ani. Poate vom reuşi să promovăm câţiva copii şi de la juniori şi să ne întărim, astfel încât la anul să nu mai avem emoţii”, precizează Nedelcu. Jocul echipei gravitează în jurul celor două piese de rezistenţă Cosmin Mocanu (36 de ani) şi Gheorghe Toma (42 de ani), alţi doi jucători din Medgidia, mijlocaşii centrali ai echipei. Fost jucător de Liga 1, la FC Farul, Cosmin Mocanu este de doi ani la Nicolae Bălcescu şi a contribuit decisiv la campania de promovare din sezonul trecut. Anii i s-au mai adăugat în buletin, dar jocul i-a rămas acelaşi. Are multă experienţă şi ţine echipa în jurul lui. Faţă de Farul, unde juca stoper şi fundaş stânga, aici evoluează mijlocaş în faţa apărării. De o vârstă cu Gheorghe Toma (cei doi au fost colegi la juniori), Nedelcu joacă mijlocaş sau fundaş. Junioratul şi l-a făcut la IMUM, dar a jucat şi la CFR Constanţa. Căpitanul echipei este fundaşul central Marius Manole (35 de ani), iar cele mai multe goluri (11) le-a înscris vârful de 27 de ani Lucian Calcan. Acesta este secondat cu brio în atac (cu nouă reuşite) de un alt atacant, Constantin Oborogeanu (din Dorobanţu). Mijlocaşul dreapta Florin Ştefan este un tânăr de perspectivă, iar Nedelcu se bazează şi pe fratele acestuia, Ciprian Ştefan (17 an). Fundaşul dreapta Adrian Manolache nu arată pic de frică în faţa atacanţilor adverşi, deşi este crud, are doar 16 ani, vârstă la care a ajuns şi Gabriel Petrea. Ionuţ Creţu (fundaş stânga, 24 de ani) şi Marian Ciobanu (fundaş central, 28 de ani), ambii din Nicolae Bălcescu, îşi pun şi ei amprenta pe jocul Recoltei.

„Suntem puţini, dar uniţi”

Atmosfera deosebită din sânul echipei este dată de gradele de rudenie care există între mulţi dintre jucători. Cosmin Mocanu l-a cununat pe Emil Nedelcu, iar la fel a procedat Gheorghe Toma cu Marius Manole. La rândul său, Manole i-a botezat copilul lui Ionuţ Creţu. În echipă sunt şi fraţii Ştefan, iar Gheorghe Toma îl are alături pe fiul său, Daniel Lucian, de 18 ani, un mijlocaş dreapta care provine de la CSS Medgidia. De multe ori, tatăl şi fiul joacă în acelaşi timp în formaţie. „Suntem o echipă de prieteni, lucru care contează cel mai mult. Asta am încercat de la început să facem, să nu existe bisericuţe şi să ne avem pe teren ca fraţii. Suntem puţini, dar uniţi”, mai spune Emil Nedelcu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 602

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 841

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 859

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 594

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 755

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 642

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 853

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1480

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 701

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 512

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 748

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1285

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 456

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 1071

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1091