Voleibalistele de la CS Medgidia, în primele patru şi în Europa Florin Voinea - „Au avut permanent o provocare”

  • CS Medgidia va evolua în faza următoare a Diviziei A1 alături de cele mai bune echipe din campionat.
  • CS Medgidia speră să facă o figură frumoasă şi în cupele europene.
  • Echipa din Medgidia îi are ca antrenori pe Florin Voinea şi pe Radu Began.
 

Echipa feminină de volei CS Medgidia a pătruns în careul de aşi al Diviziei A1, performanţă care îi permite să joace şi în cupele europene. Acestea sunt cele mai importante realizări ale formaţiei în cei patru ani de la înfiinţare.

În prima fază a Diviziei A1, CS Medgidia (antrenori, Florin Voinea şi Radu Began) s-a clasat pe locul patru, cu 41 de puncte, având în 22 de meciuri jucate 14 victorii (opt cu 3-0, patru cu 3-1, două cu 3-2) şi opt eşecuri (unul cu 2-3, cinci cu 1-3, două cu 0-3). În continuare, în etapa următoare a campionatului, pentru CS Medgidia vor urma meciuri de foc cu CSM Târgoviște (locul 1, cu 62 de puncte), CSM Volei Alba Blaj (locul 2, cu 61 de puncte) și CS Dinamo București (locul 3, cu 48 de puncte).
 

Întrecere cu cele mai bune

„Ne bucurăm că vom avea adversari atât de puternici, pentru acest lucru am creat această echipă. Vrem să ne întrecem cu cei mai buni, ceea ce ne ne poate face decât să ne crească nivelul de joc, colectiv, dar şi individual. Mă bucur pentru fete că vom juca în turneu împotriva celor mai bune jucătoare din campionat”, a declarat Florin Voinea. „Va fi interesant şi frumos, în continuare nu mai avem presiune. Am avut în cap şi ca obiectiv să intrăm în primele patru. Ne dorim, de ce nu, şi o medalie”, a spus şi Radu Began.
 

Nucleul de jucătoare, păstrat de la an la an

Reuşitele CS Medgidia sunt cu atât mai importante cu cât, pentru retur, s-a mers cu acelaşi lot de jucătoare, nu s-au făcut noi transferuri.

„Dacă ne uităm în prima jumătate a clasamentului, vedem multe jucătoare străine. E îmbucurător că e un nivel foarte bun în România, fetele noastre au avut permanent o provocare şi au vrut să demonstreze că şi ele pot fi o soluţie pentru voleiul de performanţă. De la an la an, ne-am păstrat un nucleu de jucătoare. Încercăm să ne menţinem acest grup, pe care ne-am bazat în ultimii ani. Sperăm ca prin aducerea unei jucătoare - două să fim o echipă şi mai competitivă şi să avem gânduri şi mai măreţe. Oricum, primul pas a fost făcut aşa cum trebuie”, a precizat principalul CS Medgidia.
 

„Se vede bine Europa”

Celălalt fost mare voleibalist din corpul tehnic al echipei, Radu Began, a arătat că CS Medgidia îşi doreşte să facă o figură frumoasă şi în cupele europene. „Cred că se va vedea bine Europa, asta ne dorim, asta îşi doresc fetele, să scoatem capul şi afară, să vedem cum se joacă voleiul de înaltă calitate. Toţi îşi doresc să participe în competiţii tari. Nu spunem că Divizia A1 nu e puternică, dar altceva e când eşti văzut pe plan internaţional”, a punctat Radu Began.

Sursa foto: Facebook (CS Medgidia)


Citeşte şi:

CS Medgidia, victorie preţioasă cu FC Argeş
„Povestea noastră frumoasă continuă în Europa!”


CS Medgidia nu a reuşit să treacă de CSM Târgovişte, liderul clasamentului

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1246

Volei După trei victorii cu Știința Bacău, CSM Constanța și-a asigurat prezența în Divizia A1 și pentru sezonul viitor

14 Apr 2024 595

Volei Fetele de la CSM Constanța au învins cu 3-0 Știința Bacău și în al doilea meci (GALERIE FOTO)

24 Mar 2024 785

CSM Constanța Voleibalistele, pas cu dreptul în play-out (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Mar 2024 742

CSM Constanța Voleibalistele, înfrângere pe terenul CSM Târgoviște

16 Mar 2024 865

CSM Constanța Voleibalistele au trecut de FC Argeș în minimum de seturi (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Mar 2024 913

UPDATE. Volei CSM Constanța a condus la seturi campioana României, Volei Alba Blaj, care s-a impus, în cele din urmă (GALERIE FOTO + VIDEO)

17 Feb 2024 1288

Miercuri, 14 februarie 2024 Voleibalistele de la CSM Constanța, meci cu Rapid București (VIDEO)

14 Feb 2024 859

Volei CSM Constanța a pierdut meciul cu CSM Lugoj (GALERIE FOTO)

12 Feb 2024 751

Volei CSM Constanța se duelează cu CSM Lugoj, câștigătoarea Cupei României. „Cu Dinamo, nu a fost ziua noastră“

09 Feb 2024 820

Calendar săptămânal CSM Constanța Handbaliștii, repetiție cu CSM Vaslui pentru duelul cu Füchse Berlin, din EHF European League

09 Feb 2024 868

Voleibalistele de la CSM Constanța, înfrângere cu CS Dinamo București (GALERIE FOTO)

07 Feb 2024 750

Volei Cadetele CSM Constanța, pe primul loc în Seria Elită, cu victorii pe linie. Ultimele două - la Lugoj! (GALERIE FOTO)

05 Feb 2024 1051

CSM Constanța Voleibalistele au învins în minimum de seturi Știința Bacău. Băieții au condus în deplasare campioana Arcada Galați (GALERIE FOTO)

03 Feb 2024 1051

Calendar săptămânal CSM Constanța Meciuri de volei și baschet de primă ligă în Sala Sporturilor „Simona Amânar“.„Haideți să umplem tribunele!“

03 Feb 2024 968