Stiripesurse.ro Municipiul Ploieşti se va constitui parte civilă în dosarul lui Ghiţă

 
Municipiul Ploieşti se va constitui parte civilă în dosarul instrumentat de DNA în care deputatul Sebastian Ghiţă şi fostul primar Iulian Bădescu sunt urmăriţi penal pentru fapte care au legătură cu obţinerea unei finanţări ilegale de la bugetul local de către CSU Asesoft Ploieşti, potrivit stiripesurse.ro.

Consilierii locali au votat marţi un proiect de hotărâre privind constituirea municipiului Ploieşti ca parte civilă, cu suma de 1,5 milioane lei.

Potrivit raportului de specialitate ataşat Hotărârii, DNA a transmis o adresă Primăriei Ploieşti prin care informează autorităţile asupra faptului că există o anchetă în curs privind acordarea către Asociaţia Basket Club Asesoft Ploieşti, cu încălcarea dispoziţiilor legale, a unei finanţări nerambursabile suplimentare de la bugetul local de 1,5 milioane lei, arată cei de la stiripesurse.ro.

Totodată, prin această adresă procurorii solicită ca municipiul Ploieşti să comunice dacă se constituie parte civilă. În acest context, consilierii locali au votat în şedinţă extraordinară un Proiect de Hotărâre prin care îşi dau acordul ca Ploieştiul să se constituie ca parte civilă, cu suma de 1,5 milioane lei, proiectul fiind aprobat cu 13 voturi pentru şi două abţineri.

Municipiul Ploieşti s-a mai constituit parte civilă şi în dosarul în care Iulian Bădescu a fost trimis în judecată pentru mai multe fapte de corupţie comise atât în perioada cât a fost edil cât şi în calitate de senator, unele dintre ele în legătură cu premierea, din bugetul local, a echipei Petrolul, mai spun cei de la stiripesurse.ro.

Amintim că DNA Constanţa a solicitat Primăriei Constanţa să menţioneze dacă se constituie parte civilă în dosarul în care Radu Mazăre este trimis în judecată alături de Sorina Gina Hortolomei Moscu şi societăţile SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA și SC Millenium Global Development SA. Potrivit comunicatului DNA remis la data de 3 aprilie „Până în prezent, nici Primăria municipiului Constanța și nici Ministerul Finanțelor Publice nu au comunicat dacă se constituie parte civilă în cauză, deși li s-a cerut acest lucru“.

Articol complet pe Stiripesurse.ro
Sursa: Stiripesurse.ro
Sursa foto: jurnalul.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Firma soției fostului ministru Codruț Șereș și fină a lui Sebastian Ghiță va mobila noua școală din comuna Agigea (DOCUMENT)

26 Aug 2023 5240

Fostul deputat Sebastian Ghiță, trimis în judecată de procurorii DNA. Ce acuzații i se aduc

19 Oct 2022 1130

Farul Constanța, meci contra campioanei CFR Cluj. Ambele echipe sunt neînvinse până acum în campionat

13 Aug 2021 3124

Fostul deputat PSD Sebastian Ghiţă, achitat definitiv

06 Apr 2021 2617

FC Viitorul - UTA. Astăzi, e ziua meciului Virgil Ghiță - „Omogenitatea va fi un atu pentru noi“

22 Aug 2020 3400

Play-out. FC Viitorul - FC Voluntari, la Ovidiu Virgil Ghiță - „Atât succesul, cât și insuccesul durează o zi. O luăm de la capăt“

28 Feb 2020 2208

Dosarul fostului deputat Sebastian Ghiță se va rejudeca!

06 Nov 2019 1551

Mega dosar instrumentat de DNA. Alexandru Ghiță, fratele fostului deputat PSD Sebastian Ghiță, trimis în judecată

08 Oct 2019 2029

Ultimă oră! Sebastian Ghiță a anunțat că se retrage de pe lista pentru alegerile europarlamentare

27 Mar 2019 1717

Curtea de Apel Ploieşti a decis revocarea măsurii arestării preventive emisă pe numele lui Sebastian Ghiță

07 Mar 2019 1990

Editorial Lenuţa, Alinuţa şi Costa Rica. Ziua în care nu s-a vorbit de referendum

06 Oct 2018 2382

Solicitare a fostului parlamentar Sebastian Ghiță, analizată de magistrați. Ce a decis instanța

28 Aug 2018 1702

Decizia este definitivă Curtea de Apel de la Belgrad a respins cererea de extrădare a lui Sebastian Ghiţă

22 Aug 2018 1741

Ce spune Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader despre motivele pentru care judecătorii din Serbia au refuzat extrădarea fostului deputat Sebastian Ghiţă

30 Jul 2018 1687

Sebastian Ghiță nu va fi extrădat în România. Ce au decis judecătorii din țara vecină

27 Jul 2018 1932