Bianca are nevoie de 3.000 de euro pentru recuperare

bianca_umanitar.jpg„Înainte să ajungem în Ucraina, Bianca nu-şi ţinea căpşorul, nu stătea în şezut deloc, mânuţele le ţinea închise sub formă de pumn, iar laba piciorului o ţinea îndoită"

3.000 de euro. O sumă infimă pentru unele familii, un ajutor nepreţuit pentru Bianca, o fetiţă de trei anişori, care are nevoie de ajutorul nostru.

„Povestea noastră începe în urmă cu trei ani şi cinci luni, pe când eram doi oameni fericiţi şi am aflat că vom avea o fetiţă. Ne făceam planuri măreţe pentru ea, ca orice părinte care îşi doreşte tot ceea ce este mai bun pentru copilul lui", povesteşte familia Biancăi. Visele însă le-au fost spulberate la naşterea copilului. Atunci au primit o veste dureroasă din partea medicilor. Diagnosticul i-a lovit ca un fulger pe cei doi tineri. Au aflat că micuţa lor are tetrapareză spastică, sindrom piramidă-extrapiramidală, retard psihic - motor 1, dar nu au renunţat la speranţa că, într-o zi, Bianca va fi ca toţi ceilalţi copii. „Când a trebuit să nasc, am avut o problemă foarte mare. Coloana mea nu prea rezista travaliului şi atunci mi s-a administrat un calmant (doză dublă de Mialgin) şi de aici a pornit totul. Mai bine zis, coşmarul vieţii noastre. Bianca s-a născut adormită din cauza acestui

calmant, nu respira, nu ţipa, medicii spuneau că dacă nu v-a face nimic din toate acestea, este posibil să nu trăiască.

bianca_umanitar_2.jpg„S-a auzit un ţipăt scurt..."

Într-un final s-a auzit un ţipăt scurt, apoi a fost pusă la oxigen, ceea ce nu a durat prea mult, fiind că a fost scoasă de acolo. Ei nu trebuiau să-i ia oxigenul, dar acesta este sistemul medical de la noi şi totul merge pe bandă, nu contează ce urmări sunt. De aici porneşte coşmarul vieţii noastre. Fetiţei nu i-a fost oxigenat suficient creierul, adică a fost hipoxia foarte mare de la naştere. A stat în incubator vreme de 13 zile, iar trei zile eu nu am văzut-o deloc. Nu ştiam cum arată copilaşul meu", povesteşte mama Biancăi. Când au ieşit din spital, medicii nu au informat-o asupra problemelor de sănătate pe care le avea fetiţa, ci doar i-au recomandat să meargă la un medic neurolog. Atât. „Atunci nu ştiam cu ce boală trebuia să luptăm, dar acum am înţeles destul de bine că nu va fi la fel ca toţi copiii. Dar avem speranţa că va merge în picioruşe, de a vorbi, de a se juca împreună cu ceilalţi copii". Pentru Bianca, asta înseamnă ani întregi de recuperare, de kinetoterapie cu specialişti. Şedinţele au început la vârsta de un an şi jumătate şi de când merge la recuperare, la o clinică din Ucraina, au început să se vadă rezultatele. „Înainte să ajungem în Ucraina, Bianca nu-şi ţinea căpşorul, nu stătea în şezut deloc, mânuţele le ţinea închise sub formă de pumn, iar laba piciorului o ţinea îndoită. Ducându-ne la această clinică, am avut rezultate bune. Acum, Bianca poate sta jos, susţinută de umeri puţin. Îşi ţine capul mult mai bine, mânuţele le poate deschide să prindă jucării şi apoi să le ducă la guriţă", continuă Mariana Popa, mama copilului. Pe 23 septembrie, Bianca trebuie să meargă în Ucraina, pentru alte şedinţe de recuperare, iar pentru toate cheltuielile, familia Popa ar trebui să aibă 3.052 euro, bani pe care părinţii fetiţei nu au reuşit să-i strângă. Persoanele care vor să-i dea o şansă Biancăi pot face donaţii pe numele Mariana Popa, în următoarele conturi:

BANCA TRANSILVANIA:

Titular de cont: POPA MARIANA
RON: R068BTRL 01401201F95189XX
EURO: R043BTRL01404201F95189XX

SWIFT: BTRLR022


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

surmelis argentina pusa

13 Aug, 2009 18:08

De multe ori doctorii sunt foarte obositi fizic si psihic.Dar ce se fac cand langa ei lucreaza asistente incompetente ,nervoase si tupeiste? Nu agraveaza si mai mult situatia pacientilor, chiar si a medicilor? In orasul Harsova ,functioneaza o sectie de ginecologie in care este angajata o asistenta care nu prea are ce cauta acolo,deoarece nu are nevoie de bani,fiind sotia fostului primar liberal d-l IONEL CHIRITA si este patroana a 50% la doua firme personale. D-na NICOLETA CHIRITA , asistenta de la ginecologie "taie si spanzura" dupa pofta inimii. Schimba femeile de serviciu si medicii, dupa cum i se nazare. Nu lasa pacientele sa primeasca lamuriri de la medici si are in general o atitudine aroganta fata de persoanele mai sarace, uitand ca si ea odata, vindea flori in coltul strazii,ca si-a bagat asociatul ,d-l BUNICA in inchisoare si ia luat "legal" banii cu care intrase in asociatie cu familia CHIRITA.Cine nu-i din orasul HARSOVA din jud. Constanta, nu cunoaste adevarul despre adevarata "fadza" a familiei CHIRITA. El fiind din Giurgeni ,Ialomita,iar ea din Dorobantu de Constanta ,unde are cateva ha de pamant.

FATA A PRIMIT BANI DE LA FERI PREDESCU

17 Jul, 2009 22:37

A MAI FOST MEDIATIZAT CAZUL IN PRESA CONSTANTEANA DE CEL PUTIN 4 ORI SI A PRIMIT BANI DE LA PRIMARUL MAZARE DIN BANII CASTIGATI LA PROCESUL CU FERI PREDESCU!!!!!

Articole asemanatoare

73 de ani de la nașterea actorului, regizorului și scriitorului constănțean Vasile Cojocaru

17 Jan 2023 2728

#DobrogeaDigitală „Pentru Tafrali, Dobrogea a fost o datorie”

09 Nov 2021 3233

Jurnalist cunoscut, audiat la DIICOT într-un dosar de trafic de droguri. Cine sunt celelate persoane audiate în dosar

16 Jul 2018 3421

Traian Băsescu speră la o redefinire a abuzului în serviciu de către judecătorii CCR

30 May 2016 3463

MAE Atenționare de călătorie Danemarca

03 May 2016 3806

Interviu online cu Robert Boroianu, candidatul PNL pentru Consiliul Judeţean „După 16 ani de administraţie a echipei PSD Constanţa, avem o situaţie dezastruoasă atât la nivel local, cât şi la nivel judeţean!”

30 Apr 2016 6208

Angola – Epidemie de febră galbenă

18 Mar 2016 2679

Plaja Modern, scapă de imaginea dezolantă Se anunţă amenzi pentru cei care nu fac curat

15 Mar 2016 5239

Comisia Europeana lansează Raportul de țară 2016

09 Mar 2016 3003

Comunicat PNL Constanta

08 Feb 2016 3034

Atenţionare de călătorie SUA - Condiții meteorologice severe pentru zonele de Nord - Est și Est, Washinhton DC și metropola New York

22 Jan 2016 3029

Atenţionare de călătorie Turcia – Anulare zboruri de pe aeroporturile din Istanbul

19 Jan 2016 2684

Atenţionare de călătorie Bulgaria – coduri de vreme rece, ninsori și polei

06 Jan 2016 2788

Atenţionare de călătorie Belgia – grevă în sistemul feroviar din capitala Bruxelles și din sudul țării

04 Jan 2016 2772

Ungaria – reglementări privind circulaţia camioanelor în perioada Crăciunului

21 Dec 2015 2773