Copiii din Lumina vor avea gradinita noua

1196366895.jpg

Primaria a finalizat constructia unei noi unitati de invatamant prescolar, care va fi data in folosinta la inceputul anului viitor

Pentru primarul comunei Lumina educatia copiilor este pe primul plan. Ioan Roman considera ca este important ca elevii si prescolarii sa fie educatii in scoli si gradinite care sa ofere conditii de studiu cat mai bune. "Aceasta gradinita era absolut necesara, deoarece avem in localitate foarte multi copii de varsta prescolara. Sunt nu mai putin de 207 copii, iar vechea gradinita a devenit neincapatoare", ne-a declarat primarul comunei Lumina, Ioan Roman. El a precizat ca in acest moment se fac demersuri pentru achizitionarea mobilierului necesar noii unitati de invatamant, pentru ca atunci cand usile ii vor fi deschise sa fie o gradinita primitoare si bine dotata. Institutia va avea patru grupe de copii, doua cu orar normal si doua cu orar prelungit. Potrivit primarului Roman, pentru mobilarea incaperilor sunt necesare nu mai putin de 50 de patuturi, 100 de masute si 200 de scaunele. Gradinita dispune de toate utilitatile: energie electrica, apa curenta si incalzire centralizata. Primaria si Consiliul Local Lumina au investit si in celelalte unitati de invatamant. Cele doua scoli din Lumina, cea veche si cea noua, precum si scoala si gradinita din satul Oituz, care apartine de comuna, au fost dotate inainte de inceputul anului scolar cu centrale termice pe combustibil solid, si li s-au montat geamuri termopane. La scoala veche din Lumina a fost inlocuit acoperisul si a fost schimbat sistemul de alimentare cu energie electrica. "Am facut investitii pentru a asigura confortul elevilor si al cadrelor didactice si pentru ca procesul de invatamant sa se desfasoare in conditii optime", a afirmat Ioan Roman.

Localitatile comunei vor fi iluminate in intregime

Din seria de investitii demarata de primar face parte si asfaltarea soselei care leaga satul Oituz de drumul national, ca si achizitionarea unui numar de 300 de lampi economice pentru iluminatul public al tuturor strazilor din Lumina, Oituz si Sibioara. O investitie de mare anvergura pentru localitate este reabilitarea si extinderea sistemului de apa si canalizare in comuna. Potrivit primarului Roman, Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile a alocat fonduri pentru intreaga investitie, care presupune si construirea unei statii de epurare in comuna. Ioan Roman a precizat ca este un proiect ambitios, care presupune o cofinantare de 600.000 lei de la bugetul local, si pe care vrea sa il duca la indeplinire. (P)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elevii se întorc în bănci de miercuri, 8 mai. Când va fi următoarea vacanță?

06 May 2024 944

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 437

Licitații Tulcea Școala Gimnazială Carcaliu, dotată cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale de firmele Woodart SRL și Abitek Devices SRL (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 578

“CONSTRUIESC DE MIC, CU BRICK” – atelier de creatie sustinut de Brick Romania in institutiile de invatamant constantene

26 Apr 2024 536

Ministerul Educației Ghid de întrebări și răspunsuri - Ce acte sunt necesare pentru înscrierea copilului la grădiniță

24 Apr 2024 477

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 401

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 548

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 489

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 501

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 629

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 617

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 525

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 747

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 570

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 517