Primaria Saraiu va reabilita biserica si scoala din Dulgheru

Proiecte nenumarate

Aceste doua proiecte se numara printre prioritatile autoritatilor locale pentru acest an * Tot in satul Dulgheru va fi implementat sistemul de alimentare cu apa potabila printr-un program comun al Consiliului Judetean Constanta si al statului Israel * Locuitorii comunei vor beneficia de apometre * Montarea contoarelor va preveni consumul exagerat de apa * In limita fondurilor, si cladirea primariei va fi reabilitata

Inca din primele zile ale mandatului, primarul din Saraiu, Vasile Bajan, ajutat de Consiliul Local, s-a preocupat de implementarea mai multor programe, necesare pentru populatia comunei. Pentru a nu mai pierde timp pretios in realizarea proiectelor, pentru acest an autoritatile locale din comuna au adoptat o noua tactica. In acest sens, in prima sedinta de Consiliu Local din acest an s-a adoptat un program de prioritati pentru toate cele 12 luni ale lui 2004. Potrivit declaratiilor primarului comunei, Vasile Bajan, printre prioritatile anului 2004 se numara reabilitarea lacasului de cult si a unitatii de invatamant din satul Dulgheru, dar si montarea de apometre pentru toti locuitorii comunei si modernizarea gradinitei din satul Saraiu. In ceea ce priveste reabilitarea bisericii din satul Dulgheru, aceasta necesita reparatii capitale deoarece, din cauza lipsei fondurilor, nu a mai suportat nici un fel de reparatii de multi ani si, la momentul actual, ploua in interiorul ei. "Lacasul de cult va fi reabilitat in intregime, de la acoperis pana la baza. Totodata, nu va fi uitata nici pictura de pe pereti", a mentionat primarul Bajan. Investitia va fi suportata din fonduri din bugetul local, la lucrari anuntandu-si participarea si localnicii. Tot in satul Dulgheru va fi modernizata si institutia de invatamant. In acest sens, va fi refacut interiorul cladirii, vor fi montate geamuri termopan si, ceea ce este cel mai important, va fi instalata o centrala termica. De asemenea, si implementarea sistemului de alimentare cu apa pentru acest sat ocupa un loc prioritar, reteaua urmand a fi montata printr-un program comun derulat intre Consiliul Judetean Constanta si statul Israel.

Apometre pentru populatie

Prioritatile Primariei si Consiliului Local Saraiu se indreapta si catre gasirea celor mai bune solutii pentru ca locuitorii comunei sa nu mai fie nevoiti sa plateasca sume exagerat de mari pentru consumul de apa. "Primaria Saraiu va recurge la montarea de apometre pentru populatia comunei, intrucat exista un consum exagerat de apa, iar oamenii au restante mari pe care nu mai pot sa si le plateasca", a mai spus Bajan. Astfel, in perioada imediat urmatoare, campania de montare de apometre va demara, iar populatia comunei va plati esalonat costurile contoarelor de apa. Totodata, si cei mai mici locuitori ai comunei vor fi fericiti deoarece gradinita din Saraiu va fi reabilitata. "Acoperisul este vechi si trebuie schimbat, iar salile de clasa vor fi marite intrucat numarul copiilor a crescut", a conchis primarul comunei Saraiu. In limita posibilitatilor, primaria comunei va suporta si ea reparatii, in cadrul carora vor avea loc lucrari de renovare si inaltare a cladirii. In plus, vor fi achizitionate birouri pentru asistentii sociali si pentru angajatii arhivei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

“CONSTRUIESC DE MIC, CU BRICK” – atelier de creatie sustinut de Brick Romania in institutiile de invatamant constantene

26 Apr 2024 331

Ministerul Educației Ghid de întrebări și răspunsuri - Ce acte sunt necesare pentru înscrierea copilului la grădiniță

24 Apr 2024 388

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 353

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 516

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 441

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 472

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 578

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 561

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 475

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 671

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 537

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 485

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 580

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 700

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va livra Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“ 40 de laptopuri (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 464