S-a găsit un constructor pentru puţul de la Negreşti Şcoala de la Viişoara, un vis care se clădeşte sub ochii oamenilor


 
În comuna Cobadin, una dintre cele mai mari unităţi administrative de pe raza judeţului, sunt în derulare o mulţime de lucrări menite să aducă localnicilor confort. Lucrările de la Şcoala Generală din Viişoara se derulează excelent, din punctul de vedere al reprezentanţilor Primăriei.

 „Am avut plăcuta surpriză să văd că firma care şi-a adjudecat contractul pentru construcţia noului corp de şcoală lucrează foarte bine. Am avut parte de o altă surpriză plăcută, aceea că au fost deja plătite către firmă lucrările de până acum“, a precizat primarul Cristian Telehoi.

 
Valoarea lucrării este de aproximativ 2,5 milioane de lei, fără TVA, iar proiectul este sprijinit cu bani de la Ministerul Dezvoltării. După finalizarea lucrărilor, în jur de 200 de elevi vor beneficia de o şcoală nouă, modernă, cu dotări de ultimă generaţie. Şcoala va avea grupuri sanitare, centrală termică, săli de clasă, magazii, cancelarie şi o suprafaţă construită mult mai generoasă decât vechea clădire, care a fost demolată pentru a face loc noii construcţii.
 
Autorităţile locale sunt bucuroase că au mai înscris un succes. La Negreşti, după ce firma care câştigase anterior licitaţia pentru forarea unui nou puţ de apă, „s-a speriat şi a plecat“, după cum spun reprezentanţii Primăriei, o nouă firmă, chiar din judeţul Constanţa, s-a prezentat la licitaţie. De această dată însă, Primăria a trebuit să scoată mai mulţi bani din vistierie - 264.010 lei. Pe lângă aceste lucrări, la Cobadin şi în satul Viişoara se fac eforturi şi pentru proiecte de asfaltare şi de pietruire a străzilor.
 
Zilele acestea, la Primărie se lucrează intens la documentaţia unui proiect ce prevede asfaltarea drumurilor.

„Am depus pe Măsura 7.2 un proiect care prevede asfaltarea străzilor. Acum, AFIR (n.r. Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale) ne cere o serie de clarificări legate de dimensiunile străzilor, lungime, lăţime. Sperăm că, după ce vom avea toată documentaţia completă, vom putea demara proiectul în scurt timp. Pe Măsura 7.2, fosta Măsură 322, vorbim de covor asfaltic pentru aproximativ 6,5 km de străzi în Cobadin şi 1,5 km în Viişoara“, a declarat primarul comunei Cobadin, Cristian Telehoi, pentru ZIUA în judeţ.

 
Pentru că este o comună mare, cu cinci sate arondate şi, implicit, cu o suprafaţă considerabilă de drumuri, în jur de 150 de kilometri, în Cobadin, drumurile au reprezentat întotdeauna o problemă. În ultimii ani, starea şoselelor a fost agravată de traficul greu, care a fost deviat în timpul lucrărilor de renovare la Podul de la Agigea.
 
Şi pentru că se apropie Paștele şi apoi Paştele Blajinilor, Primăria a decis să igienizeze nu doar întreaga comună, ci şi cimitirele. Astfel, pe alei se va stropi cu erbicid, pentru a preveni răspândirea buruienilor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțenii, invitați să depună observaţii la APM Constanța Centrală electrică fotovoltaică, înființată de firma 2A Allcross SRL, în comuna Cobadin

26 Apr 2024 407

Creștere a eficienței energetice Licitație pentru iluminatul public în Cobadin, județul Constanța (DOCUMENT)

25 Apr 2024 358

UPDATE În județul Constanța Patru bărbați au plecat cu căruțele din Cobadin la Mereni să încingă o bătaie. Au fost arestați pentru 24 de ore

20 Apr 2024 2021

Declarații avere Constanța Averea și interesele lui Corinei-Alina Trăilă-Gârbacea, secretar general, UAT Cobadin (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 585

A solicitat acord de mediu de la APM Constanța Centrală fotovoltaică, înființată în comuna Cobadin de Praktiker Real Estate România SRL

07 Apr 2024 582

Cumpărări directe Constanța O firmă din București oferă consultanță pentru implementarea unui proiect la Cobadin (DOCUMENT)

30 Mar 2024 653

Urmărire ca în filme a polițiștilor pe străzile din Cobadin, județul Constanța. S-a lăsat cu dosar penal

17 Mar 2024 866

Licitații Constanța Primăria Cobadin anunță licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar (DOCUMENT)

13 Mar 2024 620

Licitații Constanța Primăria Cobadin caută, cu aproape 280.000 de euro, firmă pentru lucrările de renovare la Școala Tătară din comună (DOCUMENT)

27 Feb 2024 1283

Licitații Constanța Comuna Cobadin caută firmă pentru reabilitarea Căminului Cultural din Viișoara. Contract estimat la peste 470.000 de euro (DOCUMENT)

02 Feb 2024 817

Licitații Constanța Ambient One Construct SRL, contract cu Primăria Cobadin pentru lucrările la Casa Tineretului, din comună (DOCUMENT)

24 Jan 2024 7829

Licitații publice Sensul giratoriu de la intrarea în localitatea Costinești va fi realizat de Autoprima Serv SRL. Valoarea contractului depășește 500.000 de euro (DOCUMENT)

16 Jan 2024 2026

Firme Constanța Sud Petrol SRL. Sediu social schimbat și punct de lucru deschis în Constanța

04 Jan 2024 900

Născut la Constanța In memoriam Pericle Martinescu, dispărut dintre noi chiar în Ajunul Crăciunului

23 Dec 2023 962

Brătășanu Nicolae anunță publicul interest asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru TRUP DE PĂDURE ÎN COMUNA COBADIN, județul Constanța

18 Dec 2023 561