ZIUA in judet

Se înalţă pe zi ce trece căminul cultural de la Runcu Centrul after school din comuna Pantelimon mai are puţin de aşteptatLegislaţia greoaie din România a reprezentat mereu un impediment pentru administraţiile locale care au încercat să obţină fonduri guvernamentale în vederea implementării unor noi proiecte. Acelaşi lucru se întâmplă şi în comuna Pantelimon. Administraţia locală pregăteşte, în această perioadă, documentaţia pentru construirea unui centru after school, destinat copiilor defavorizaţi din comună. Deşi în mare parte funcţionarii au terminat cu „hârtiile“ necesare, autorităţile locale aşteaptă ca sesiunile de depunere a proiectelor pentru finanţare europeană să devină active, în speranţa că vor fi eligibile pentru a primi bani europeni.
 
Viitorul centru ar urma să găzduiască aproximativ 20 de copii care nu au părinţii alături sau care se confruntă cu o situaţie financiară dificilă. Sufletele mai puţin norocoase vor avea, astfel, un spaţiu în care să înveţe şi să se recreeze, dar vor primi şi o masă caldă zilnic. Centrul ar urma să fie amenajat în clădirea vechiului CAP din Pantelimonul de Sus.
 
Un alt proiect aflat în atenţia autorităţii publice locale vizează construirea unui cămin cultural cu o arhitectură complexă în satul Runcu.
 

„Temelia este deja turnată, acum, constructorii au trecut la înălţarea zidurilor. Consiliul Local Pantelimon şi Primăria Pantelimon îşi doresc ca acest proiect să devină cât mai repede realitate, pentru că cetăţenii comunei au nevoie de un astfel de cămin. Până la urmă, este o investiţie în cultură“, a precizat gospodarul-şef Vasile Neicu.

 
Pe de altă parte, autorităţile locale se pregătesc să inaugureze o nouă bază sportivă în localitatea Pantelimonul de Sus. Lucrările la viitorul teren de sport au început încă de anul trecut şi vor fi recepţionate de către Primăria Pantelimon săptămâna viitoare. 


 
Potrivit reprezentanţilor autorităţii publice locale, până acum s-au turnat stâlpii pentru tribune, băncile au fost amplasate, iar vestiarele sunt aproape gata. 

Proiectul a fost depus pe GAL (Grupul de Acţiune Locală), iar unitatea administrativ-teritorială  a aşteptat ofertele până la 22 iulie 2015, iar pe 23 iulie 2015 s-a şi semnat contractul pentru începerea cât mai rapidă a lucrărilor. Două societăţi şi-au exprimat intenţia de a realiza acest obiectiv, însă câştigătoare a fost declarată firma Atlas Company SRL, din Târgu Mureş, care a venit cu o ofertă mai bună, 676.579,47 de lei.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Extinderea reţelei de iluminat public, înfiinţarea unui after school, drumuri reabilitate Proiecte implementate anul trecut de Primăria Pantelimon

09 Jan 2019 730

Moş Crăciun va ajunge, încărcat cu daruri, la elevii din comuna Pantelimon şi satele Pantelimon de Jos, Runcu, Nistoreşti şi Călugăreni

19 Dec 2018 710

Concert de zile mari Centenarul Marii Uniri, marcat de Primăria şi Consiliul Pantelimon

01 Dec 2018 805

Primarul Costel Armăşescu, la bilanţ „Vom face din Pantelimon o comună europeană. Doar împreună putem reuşi!“

16 Nov 2018 1211

Reţeaua de iluminat public pe strada Crăiţelor şi strada Principală din comuna Pantelimon, extinsă

02 Oct 2018 1056

Concurs de angajare la Primăria Pantelimon. Se caută un referent pentru Compartimentul financiar-contabil

22 Sep 2018 1105

Şcoala Gimnazială nr. 1 Pantelimon se pregăteşte de iarnă (document)

03 Sep 2018 1364

Copiii din comuna Pantelimon au parte de o vacanţă pe cinste. Daruri oferite de autoritatea publică locală

08 Aug 2018 1520

Muzică, voie bună şi un spectaculos foc de artificii Cum au sărbătorit locuitorii din Pantelimon Ziua Comunei (galerie foto)

30 Jul 2018 1349

„Cu cinste, preţuire şi bucurie“ Primăria Pantelimon promite zeci de surprize de Ziua Comunei

12 Jul 2018 1325

Proiecte mari implementate de Primăria Pantelimon pentru copii. Primarul Costel Armăşescu, despre noile investiţii

06 Jun 2018 1473

Primăria Pantelimon a primit răspuns de la APM Constanţa. Este vizat proiectul de reabilitare a drumurilor din satele Nistoreşti şi Călugăreni

12 May 2018 1496

Primăria Pantelimon continuă curăţenia de primăvară. Acţiuni în forţă în cimitirele arondate

12 Apr 2018 1844

Drumurile intravilane din satele Nistoreşti şi Călugăreni vor intra în reabilitare. Primarul Costel Armăşescu, despre proiectul de 7,1 milioane de lei

17 Mar 2018 1647

Drumuri asfaltate, sistemul de alimentare cu apă reabilitat Mai multe proiecte pe agenda de lucru a Primăriei Pantelimon

28 Feb 2018 954