Delegatie din Azerbaidjan, in vizita la "Ovidius"

Zilele acestea, la invitatia institutiei constantene conduse de prof. univ. dr. Victor Ciupina, o delegatie a Universitatii de Stat din Baku (Azerbaidjan) se afla intr-o vizita de lucru in Romania. Oaspetii au sosit in tara noastra pe data de 21 august si vor pleca spre casa in cursul zilei de maine. Delegatia este condusa de prof. dr. Mammadali Ramazanov, reputat specialist in domeniul biofizicii si al materialelor compozite. Un alt invitat deosebit de important este prof. dr. Mustafa Muradov, specialist in domeniul semiconductorilor. Cei doi au lucrat cu echipa Universitatii "Ovidius" Constanta la doua proiecte europene care urmeaza sa fie depuse la Comisia Europeana in luna septembrie. Rezultatele vizitei vor face obiectul unei conferinte care va avea loc in aceasta dimineata la Sala Senatului din incinta Campusului Universitatii "Ovidius", in cadrul careia se va discuta activitatea curenta a Retelei Universitatilor de la Marea Neagra, proiectele in derulare si initiativele demarate in cadrul acestei retele. Vizita delegatiei azerbaidjene se inscrie in cadrul unui acord semnat de Universitatea "Ovidius" Constanta si Universitatea din Baku, in anul 2004, cu prilejul vizitei facute in Romania de catre presedintele Ilhan Alyiev. Domeniul prioritar al acestui acord de colaborare il constituie dezvoltarea programelor universitare si de cercetare stiintifica in domeniul nanotehnologiilor. In timpul sederii sale in Romania, delegatia azera a vizitat mai multe obiective turistice, unitati de invatamant si mai ales Institutul National de Cercetare pentru Fizica Laserilor si Plasmei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 393

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 669

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 923

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1227

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1503

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 937

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 748

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 583

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 800

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 669

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 580

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 957

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 602

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 725

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 741