ZIUA satelor

Alimentare cu apa in Pantelimonul de Sus

DECUPAJ_Vasile_Neicu_Pantelimon.jpgPrimăria a demarat lucrările pentru forarea celor trei puţuri ce vor asigura apă curentă pentru gospodăriile din localitate

Administraţia locală a comunei Pantelimon a demarat lucrările pentru alimentarea cu apă a localităţii Pantelimonul de Sus.
Primarul Vasile Neicu ne-a declarat că în momentul de faţă se forează, la Pantelimonul de Jos, cele trei puţuri care vor asigura alimentarea cu apă a localităţii Pantelimonul de Sus. În Pantelimonul de Jos există alimentare cu apă. Potrivit edilului, valoarea lucrării se cifrează la aproximativ 5,7 miliarde de lei vechi. Banii vor fi asiguraţi de la bugetul local, dar şi de către Consiliului Judeţean Constanţa (CJC).
Un alt proiect important pentru comunitate, aflat în desfăşurare, este şi pietruirea străzilor din localităţile Pantelimonul de Jos şi Nistoreşti. Este vorba despre lucrări pe o lungime totală de aproximativ 4,75 km, după cum ne-a declarat primarul Vasile Neicu. Fondurile necesare pietruirii provin de la bugetul local şi de la CJC.
Autoritatea locală din Pantelimon lucrează, în prezent, la elaborarea unui proiect cu finanţare europeană. Este vorba, mai exact, despre un proiect integrat care cuprinde: alimentare cu apă, staţie de epurare şi canalizare în satul Runcu, reabilitarea/asfaltarea drumurilor din Pantelimonul de Sus şi realizarea unei săli de sport în curtea şcolii din Pantelimonul de Sus.

pantelimonul_de_sus.jpgDrum până la Cheile Dobrogei

Primăria Pantelimon a înfiinţat până în prezent două Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară (ADI). Prin intermediul ADI încheiate cu administraţia locală din comuna Grădina, primarul Vasile Neicu îşi propune să înfiinţeze un drum de zece kilometri care să facă legătura între comuna sa şi zona Cheile Dobrogei, recunoscută pentru potenţialul său turistic. În proiectul integrat pe care Primăria Pantelimon îl va depune împreună cu autoritatea locală din Grădina, şi prin care pot fi accesate şase milioane de euro, mai sunt incluse: înfiinţarea unei reţele de canalizare şi realizarea unei staţii de epurare în localitatea Pantelimonul de Jos.
De asemenea, prin intermediul ADI încheiate cu administraţia locală a comunei Vulturu, Primăria Pantelimon intenţionează să acceseze fonduri structurale pentru construirea unui cămin de bătrâni cu o capacitate de 25 de locuri şi pentru reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare în satul Nistoreşti.
Administraţia locală din Pantelimon va înfiinţa, de asemenea, o ADI şi cu autoritatea locală din comuna Crucea.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Micilor Războinici, la Constanța. 400 de elevi vor face sport alături de vedetele Exatlon

21 Mar 2019 185

„Să atragem copiii spre mişcare şi sport“ Cursa „Campionii Şcolii“, lansată în premieră la „Maratonul Nisipului“, de la Mamaia

21 Mar 2019 347

Revista presei locale

19 Mar 2019 442

Liga a 5-a Speranţa Castelu, învinsă pe teren propriu de Sportul Tortoman

19 Mar 2019 468

Constanța. Încălțăminte în valoare de zeci de mii de euro, reținută de inspectorii vamali

16 Mar 2019 395

Revista presei locale

15 Mar 2019 387

Crahul din educaţie, criticat în Parlament de deputatul Robert Turcescu „Doi ani, patru miniştri, niciun rezultat!“ (video)

13 Mar 2019 636

Simona Halep joacă astăzi în optimi la Indian Wells

12 Mar 2019 799

Judeţul Constanţa. Liga a 5-a Speranţa Castelu a învins liderul Litoral Corbu şi l-a egalat la puncte

12 Mar 2019 759

Doliu în sport A murit Ioan Anton, fostul mare portar al FC Farul Constanța

11 Mar 2019 2765

Indian Wells La ce televiziune poate fi urmărit meciul de diseară Simona Halep - Katerina Kozlova

10 Mar 2019 699

Județul Constanța Iată meciurile din etapa a 17-a a Ligii a 5-a de fotbal

09 Mar 2019 791

Nu lipseşte nici „Gaşca Zurli“ „Martie - sport şi educaţie în familie“, eveniment la Constanţa, cu momente sportive, artistice şi de promovare

07 Mar 2019 668

Atenție șoferi! Restricții de circulație în zona Sala Sporturilor din Constanța

05 Mar 2019 1281

Sala de sport de la Ciobanu, club privat de fitness pentru apropiaţii primarului! Inspectorii Curţii de Conturi, sfidaţi de primarul PSD

05 Mar 2019 717