ZIUA satelor

Alimentare cu apa in Pantelimonul de Sus

DECUPAJ_Vasile_Neicu_Pantelimon.jpgPrimăria a demarat lucrările pentru forarea celor trei puţuri ce vor asigura apă curentă pentru gospodăriile din localitate

Administraţia locală a comunei Pantelimon a demarat lucrările pentru alimentarea cu apă a localităţii Pantelimonul de Sus.
Primarul Vasile Neicu ne-a declarat că în momentul de faţă se forează, la Pantelimonul de Jos, cele trei puţuri care vor asigura alimentarea cu apă a localităţii Pantelimonul de Sus. În Pantelimonul de Jos există alimentare cu apă. Potrivit edilului, valoarea lucrării se cifrează la aproximativ 5,7 miliarde de lei vechi. Banii vor fi asiguraţi de la bugetul local, dar şi de către Consiliului Judeţean Constanţa (CJC).
Un alt proiect important pentru comunitate, aflat în desfăşurare, este şi pietruirea străzilor din localităţile Pantelimonul de Jos şi Nistoreşti. Este vorba despre lucrări pe o lungime totală de aproximativ 4,75 km, după cum ne-a declarat primarul Vasile Neicu. Fondurile necesare pietruirii provin de la bugetul local şi de la CJC.
Autoritatea locală din Pantelimon lucrează, în prezent, la elaborarea unui proiect cu finanţare europeană. Este vorba, mai exact, despre un proiect integrat care cuprinde: alimentare cu apă, staţie de epurare şi canalizare în satul Runcu, reabilitarea/asfaltarea drumurilor din Pantelimonul de Sus şi realizarea unei săli de sport în curtea şcolii din Pantelimonul de Sus.

pantelimonul_de_sus.jpgDrum până la Cheile Dobrogei

Primăria Pantelimon a înfiinţat până în prezent două Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară (ADI). Prin intermediul ADI încheiate cu administraţia locală din comuna Grădina, primarul Vasile Neicu îşi propune să înfiinţeze un drum de zece kilometri care să facă legătura între comuna sa şi zona Cheile Dobrogei, recunoscută pentru potenţialul său turistic. În proiectul integrat pe care Primăria Pantelimon îl va depune împreună cu autoritatea locală din Grădina, şi prin care pot fi accesate şase milioane de euro, mai sunt incluse: înfiinţarea unei reţele de canalizare şi realizarea unei staţii de epurare în localitatea Pantelimonul de Jos.
De asemenea, prin intermediul ADI încheiate cu administraţia locală a comunei Vulturu, Primăria Pantelimon intenţionează să acceseze fonduri structurale pentru construirea unui cămin de bătrâni cu o capacitate de 25 de locuri şi pentru reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare în satul Nistoreşti.
Administraţia locală din Pantelimon va înfiinţa, de asemenea, o ADI şi cu autoritatea locală din comuna Crucea.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Finala mare, în nocturnă Cupa României la oină se dispută la Cumpăna, în judeţul Constanţa

16 Jul 2019 424

BC Athletic Constanţa, campioană la Iași, la Palas Streetball Challenge

15 Jul 2019 363

Post vacant scos la concurs de Consiliul Județean Constanța. Ce condiții trebuie îndeplinite

13 Jul 2019 969

Care sunt proiectele admise în urma Concursului Local de Proiecte 2019, derulat de DJST Constanţa

05 Jul 2019 632

Câţi bani au fost alocaţi Primăriei din Corbu, judeţul Constanţa, pentru programele culturale şi de sport

05 Jul 2019 426

Constănţeanul supărat Un grup de sportivi cer permisiunea şi sprijinul autorităţilor pentru reabilitarea parcului de la Palatul Copiilor

03 Jul 2019 3703

Campionatului Național de Navomodele, organizat la Constanţa, aflat la a 30-a ediţie

02 Jul 2019 565

Nuntă ca-n poveşti la Mangalia! A participat şi primarul Cristian Radu Antrenorul Bogdan Ciocănel s-a căsătorit cu Andreea Cabuz. Cine e naş (galerie foto)

29 Jun 2019 9250

Turiștii de pe litoral, instruiți cum să aibă o vacanță în siguranță

28 Jun 2019 470

DJST Constanţa şi partenerii săi, activităţi pentru tineri Festivalul Naţional „Lira Litoralului“ e în desfăşurare la Mangalia

28 Jun 2019 610

Simona Halep joacă astăzi la turneul de la Eastbourne

25 Jun 2019 805

Un fost consilier local PSD va fi despăgubit Încep exproprierile imobilelor situate pe amplasamentul viitoarei Săli Polivalente din Constanța (document)

24 Jun 2019 3997

Revista presei locale

21 Jun 2019 749

„Da, ne vom implica şi vom ajuta echipa“ Consiliul Local şi CJ Constanţa şi-au afirmat sprijinul pentru SSC Farul (galerie foto + video)

21 Jun 2019 2543

LIVE VIDEO Despre viitorul SSC Farul Constanţa. Conferinţă de presă Decebal Făgădău, Horia Ţuţuianu, Ciprian Marica şi Lorand Balint (galerie foto+video)

20 Jun 2019 2531