Dumitru Dragu - „Aştept o gură de aer de la Consiliul Judeţean"

Targusor_primar_Dumitru_Dragu_1_2.jpgDumitru Dragu a început primul mandat cu dreptul. Dragu este singurul primar PNŢCD din judeţ şi a câştigat Primăria Târguşor, reuşind să obţină 48,83% din voturile alegătorilor prezenţi la urne în data de 10 iunie.

Şeful autorităţii locale de la Târguşor, Dumitru Dragu, a investit în această perioadă suma de 50.000 de lei pentru contorizarea gospodăriilor, dar şi pentru punerea în funcţiune a staţiei de pompare de la Gura Doborgei, devastată în urmă cu doi ani de hoţi. Primarul a explicat că era necesară reabilitarea staţiei de pompare din Gura Dobrogei întrucât puţul de aici a fost închis din cauza apei acestui izvor, care era îndoielnică din punct de vedere calitativ. De asemenea, Dumitru Dragu a precizat că a montat contoare localnicilor, care încă nu deţineau astfel de aparate de măsurare. Potrivit şefului autorităţii locale, la această dată au mai rămas de contorizat doar câteva dintre gospodăriile din localităţile Mireasa şi Târguşor. Întrucât în prezent fondurile de la bugetul local au fost epuizate, Dumitru Dragu speră că va primi ajutor financiar de la Consiliul Judeţean. „Aştept o gură de aer de la Consiliul Judeţean. Dacă ne va da jumătate din suma de 50.000 de lei cheltuită pentru reabilitarea staţiei de pompare şi contorizare, vom avea posibilitatea să facem şi alte lucrări în localitate", a declarat Dragu. Tot cu bani de la bugetul local, şeful autorităţii locale a reuşit în această vară să zugrăvească unităţile de învăţământ, să înlocuiască tablele din şcoli, dar şi să monteze grupuri sanitare noi în cadrul instituţiilor de învăţământ. De asemenea, tot cu banii comunităţii, Dumitru Dragu a achiziţionat combustibilul necesar pentru încălzirea pe timpul iernii a celor două şcoli şi a grădiniţei din localitate. Primarul a mai anunţat şi că proiectul european privind construirea unui drum de exploatare la Târguşor este în plină desfăşurare. Dumitru Dragu susţine că a primit de la Consiliul Judeţean un avans de 320.000 de lei pentru lucrare. Centura ocolitoare a Târguşorului, dedicată maşinilor de mare tonaj, va avea, potrivit primarului, aproximativ 2 kilometri, iar pentru realizarea ei Uniunea Europeană a aprobat suma de 366.903 euro.

Dumitru Dragu are în plan înfiinţarea cât mai urgentă a unui SRL în cadrul Primăriei Târguşor, care va favoriza crearea de noi locuri de muncă pentru comunitate şi în acelaşi timp va rezolva şi problema lipsei de personal cu care se confruntă autoritatea locală. Prin intermediul SRL-ului, primarul îşi doreşte, pentru început, să amenajeze în localitate un cimitir nou, dar şi să înlocuiască acoperişul Casei Parohiale din Mireasa.

S-a instituit Ziua Comunei

Primarul Dumitru Dragu a iniţiat de curând o hotărâre de Consiliu Local prin care s-a stabilit ca Ziua comunei să fie sărbătorită de Sfinţii Constantin şi Elena. Potrivit primarului, în aceeaşi zi se sărbătoreşte şi hramul bisericii din Târguşor, dar şi ziua şcolii din localitate.

Se aşteaptă cereri pentru vinderea unor loturi de case

Dumitru Dragu a precizat că este deschis tuturor investitorilor, dar şi persoanelor interesate să-şi ridice case la Târguşor. La această dată sunt puse la dispoziţia celor ce vor să-şi construiască o locuinţă în jur de 50 de terenuri. Primarul a menţionat că pentru a intra în posesia unui teren de 800 - 900 de metri pătraţi se va percepe o taxă de 1.000 de euro.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Parcul auto de transport călători din municipiul Tulcea va fi modernizat. ce valoare are contractul (DOCUMENT)

02 Jul 2022 322

Constanța Modificări la magazinul Orange din Casa Modei, de pe Ștefan cel Mare!

02 Jul 2022 572

Primăria Orașului Cernavodă a bătut palma cu o firmă din județul Ilfov. Detalii din contract (DOCUMENT)

01 Jul 2022 388

Județul Tulcea Primăria comunei Crișan angajează. Ce post este vacant

01 Jul 2022 284

Oportunitate de angajare la Primăria Municipiului Mangalia

01 Jul 2022 296

Primăria Orașului Năvodari, județul Constanța scoate la concurs mai multe posturi vacante. Cine poate participa

01 Jul 2022 488

Primăria Comunei Limanu, județul Constanța angajează administrator. Nu se solicită vechime

01 Jul 2022 299

Celco SA construiește o nouă magazie pe șoseaua Industrială din Constanța

01 Jul 2022 277

Investiție nouă la City Park Mall! Despre ce este vorba

01 Jul 2022 872

Autorizație de construire pentru Sigma Premium SRL! Ce investiție realizează, la Constanța

01 Jul 2022 340

Alessia Imobiliare, fostă Sputnik Imobiliare, a primit autorizația de construire pentru un nou bloc la Constanța

01 Jul 2022 538

Primăria Constanța, „urecheată“ pentru camerele de supraveghere ale polițiștilor locali. Final de proces

01 Jul 2022 623

Cine montează echipamentele de fitness și pentru locurile de joacă din Parcul Cipolino, din Isaccea (DOCUMENT)

01 Jul 2022 435

Cât și cui va plăti Primăria Constanța pentru actualizarea strategiei de salubrizare a municipiului? (DOCUMENTE)

01 Jul 2022 540

Work & Clean Consulting SRL instruiește angajații Primăriei Constanța (DOCUMENT)

01 Jul 2022 482