Ministrul Placinta, new entry in galeria femelelor alfa

manuela1_editorial.jpgAm observat zilele trecute, involuntar, comportamentul femeilor din politica noastră. La primul semn că le-ar fi uzurpată puterea, pe care cred că o deţin, îşi arată colţii şi îşi ascut unghiile.

Am contactat-o telefonic pe Sorina Plăcintă, cea care a substituit-o pe Monica Ridzi la Ministerul Sportului, pentru a o întreba ce părere are despre faptul că PD-L-ul lui Mircea Banias o menţine pe pesedista Elena Frâncu la şefia Direcţiei Judeţene de Sport Constanţa. Ministrul Sportului nu a ezitat în a o ridica în slăvi pe Nuţi Frâncu (aşa a numit-o), adăugând că reprezentanta sportului constănţean i-a fost lăudată şi de pedelistul Banias. Mi-am exprimat mirarea în legătură cu această atitudine extatică la adresa Elenei Frâncu, în contextul în care Nuţi a profitat de orice ocazie pentru a o ataca de aici, de la malul mării, pe Monica Ridzi, în timpul scandalului de la minister. Monica Ridzi, adică taman colega noii ministre, Sorina Plăcintă. Sincer, m-a surprins atitudinea pedelistei Plăcintă. Am insistat în discuţia cu ministrul Sportului şi i-am precizat că Elena Udrea a declarat la Constanţa, cu ocazia instalării prefectului Claudiu Palaz, că nu va fi menţinut în funcţie niciun director numit sau susţinut de PSD. La auzul acestor vorbe, Sorina Plăcintă a declarat cu vervă: „Noi nu facem epurări politice. Nu suntem pe vremea Anei Pauker". La ce s-o fi referit ministrul Sportului? Ce o fi vrut să spună? S-o fi referit la colega ei de partid, Elena Udrea? Ce o fi evocat în mintea sa imaginea Anei Pauker? Dacă declaraţia sa a ţintit indirect în ministrul Udrea,este un gest total necolegial. Şi nu ar fi exclus, având în vedere faptul că Elena Udrea a fost poreclită de diferiţi deontologi Ana Pauker a PD-L, după cum şi Adriana Săftoiu a fost „supranumită" Ana Pauker a PNL. Cert este că, dacă această aluzie ar fi fost la adresa Elenei Udrea, există o luptă între femeile cu vocaţii de lider chiar la nivel înalt, şi de ce nu, şi în interiorul unui partid, nu numai între partide. Probabil Sorina Plăcintă îşi doreşte în sinea ei (nu este obligatoriu să şi reuşească) să devină o nouă femelă alfa a PD-L. Şi Adriana Săftoiu şi-a dorit şi s-a dus la PNL, după ce a fost la Cotroceni, în slujba preşedintelui Băsescu. Probabil că la PNL mai sunt locuri de femele alfa. Sau măcar de dubluri pentru cea care se vrea în rolul principal. Oricum, Sorina Plăcintă are căderea, din poziţia de ministru, şi se pare şi îndrăzneala, de a gira un director pesedist la conducerea unei instituţii, care, în urma ruperii Coaliţiei de guvernare, ar fi revenit unui pedelist.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

surmelis argentina pusa

09 Oct, 2009 09:29

"Rade ciob de oala sparta!" Voi, ziaristele , sunteti tot un fel de politiciene.

Articole asemanatoare

73 de ani de la nașterea actorului, regizorului și scriitorului constănțean Vasile Cojocaru

17 Jan 2023 2741

#DobrogeaDigitală „Pentru Tafrali, Dobrogea a fost o datorie”

09 Nov 2021 3239

Jurnalist cunoscut, audiat la DIICOT într-un dosar de trafic de droguri. Cine sunt celelate persoane audiate în dosar

16 Jul 2018 3430

Traian Băsescu speră la o redefinire a abuzului în serviciu de către judecătorii CCR

30 May 2016 3468

MAE Atenționare de călătorie Danemarca

03 May 2016 3813

Interviu online cu Robert Boroianu, candidatul PNL pentru Consiliul Judeţean „După 16 ani de administraţie a echipei PSD Constanţa, avem o situaţie dezastruoasă atât la nivel local, cât şi la nivel judeţean!”

30 Apr 2016 6215

Angola – Epidemie de febră galbenă

18 Mar 2016 2682

Plaja Modern, scapă de imaginea dezolantă Se anunţă amenzi pentru cei care nu fac curat

15 Mar 2016 5249

Comisia Europeana lansează Raportul de țară 2016

09 Mar 2016 3007

Comunicat PNL Constanta

08 Feb 2016 3042

Atenţionare de călătorie SUA - Condiții meteorologice severe pentru zonele de Nord - Est și Est, Washinhton DC și metropola New York

22 Jan 2016 3038

Atenţionare de călătorie Turcia – Anulare zboruri de pe aeroporturile din Istanbul

19 Jan 2016 2695

Atenţionare de călătorie Bulgaria – coduri de vreme rece, ninsori și polei

06 Jan 2016 2795

Atenţionare de călătorie Belgia – grevă în sistemul feroviar din capitala Bruxelles și din sudul țării

04 Jan 2016 2778

Ungaria – reglementări privind circulaţia camioanelor în perioada Crăciunului

21 Dec 2015 2781