ZIUA satelor

Primarii aşteaptă cu sufletul la gură rectificarea bugetară anunţată de Ponta Pecineaga speră la deblocarea unor proiecte de 30 de milioane de lei!

Primarul comunei Pecineaga, Lili Pîslaru, susţine că are informaţii potrivit cărora la rectificarea bugetară din această lună, ar urma să se deschidă finanţarea pentru lucrările de amenajare a drumurilor din comună, a reţelei de apă şi a sistemului canalizare. Amintim că premierul Victor Ponta a declarat, la sfârşitul lunii septembrie, că va exista o rectificare de buget în luna octombrie, însă de tipul „luăm bani de la unii şi dăm la alţii”, fără să menţioneze de la ce ministere va lua şi căror ministere va da.

La Pecineaga, vorbim de proiecte în cuantum total de 30 de milioane de lei, care aşteaptă să fie finanţate de Guvern. „Totul este în aşteptare, nu vă pot spune nimic concret. Sper că lucrările vor începe. Am informaţii că la rectificarea bugetară vom primi o sumă minimă pentru iniţierea celor trei proiecte”, a precizat Lili Pîslaru.
Menţionăm că toate cele trei proiecte sunt finanţate cu bani de la Guvernul României, prin Hotărârea numărul 577 şi în cazul tuturor s-au organizat licitaţii la începutul acestui an. 

Prima deschidere de oferte a avut loc în data de 8 ianuarie şi a făcut referire la proiectarea tehnică şi execuţia proiectului „Reabilitare şi modernizare drumuri de interes local din comuna Pecineaga, judeţul Constanţa". Proiectul finanţat cu bani de la Guvern prevede asfaltarea a 21,7 kilometri de drum de pământ şi de piatră, valoarea acestuia fiind de 12.557.824 lei. Pentru proiectarea tehnică şi execuţia lucrării „Construcţie sistem de canalizare şi staţie de tratare a apelor uzate în comuna Pecineaga, judeţul Constanţa", valoarea estimată a cheltuielilor este de 7.880.857 lei, iar licitaţia a avut loc în data de 7 februarie.  Pentru extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă în comuna Pecineaga, valoarea estimată a proiectului este de 7.577.969,50 lei, iar licitaţia a fost programată să se desfăşoare pe 8 februarie.

Afaceriştii din domeniul eolian au lăsat investiţiile pentru negocieri cu Guvernul 

Şeful autorităţii locale speră să primească veşti bune şi din partea celor cinci societăţi care construiesc parcuri eoliene pe raza localităţii şi care vor monta peste 200 de turbine eoliene. Beneficiile pentru locuitori nu sunt puţine. Dat fiind că parcurile sunt amenajate pe terenuri private, proprietarii vor primi o despăgubire în cuantum de 3.000 de euro pe an, timp de 25 de ani. De asemenea, societăţile au luat în administraţie drumurile publice pe care au obligaţia să le pietruiască. Şeful autorităţii locale vorbeşte şi de alte facilităţi de care va beneficia întreaga comunitate, precum amenajarea unui parc şi a unei case praznicale. „Cei cu eoliene sunt şi ei în aşteptare, poartă negocieri la Guvern cu privire la certificatele verzi. Patru dintre societăţi au deja eliberată autorizaţia de construcţie, iar cea de-a cincea face demersurile necesare pentru a primi autorizaţia”, a explicat primarul Lili Pîslaru, care a concluzionat că „tonul este unul optimist din partea tuturor, dar cu toate acestea încă nu s-a concretizat nimic”.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum arată propunerea de rectificare bugetară pe 2018 a primarului Constanţei, Decebal Făgădău? (document)

17 Jan 2019 714

Cu ce bani se alege judeţul Constanţa în urma rectificării bugetare. Ordonanţa a fost publicată în Monitorul Oficial

28 Nov 2018 623

Guvernul a aprobat a doua rectificare bugetară din acest an. Care sunt ministerele care pierd cei mai mulţi bani

23 Nov 2018 366

CLM a aprobat rectificarea bugetară de aproximativ 30 de milioane de lei. Situaţia reală a datoriilor şi penalităţilor Primăriei Constanţa, în varianta PNL

28 Sep 2018 1149

Rectificarea bugetară 2018. Cât a primit fiecare localitate din judeţul Constanţa. Multe nu s-au ales cu nimic

10 Sep 2018 3146

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat, publicată în Monitorul Oficial

07 Sep 2018 456

​Președintele Klaus Iohannis condamnă adoptarea proiectului rectificării bugetare de către Guvern fără avizul CSAT

05 Sep 2018 466

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, susține că întârzierea rectificării bugetare generată de lipsa avizului CSAT provoacă pagube României

04 Sep 2018 314

Preşedintele Klaus Iohannis susţine că Guvernul minte în legătură cu rectificarea bugetară. Ce a declarat șeful statului

24 Aug 2018 555

Astăzi se votează rectificarea de buget a judeţului Constanţa. De unde a decis Ţuţuianu să taie? (document)

22 Aug 2018 1012

Rectificarea bugetară. Guvernul a redus bugetul mai multor instituții. Printre acestea și Administrația Prezidențială

02 Aug 2018 549

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că prima rectificare bugetară din acest an va fi pozitivă

02 Aug 2018 623

Guvernul a aprobat a doua rectificare bugetară.AU fost alocate fonduri suplimentare pentru plata drepturilor salariale din educație și sănătate

15 Nov 2017 644

Rectificarea bugetară a fost aprobată de Guvern. Cum s-au împărțit banii

13 Sep 2017 1253

Premierul Mihai Tudose susține că rectificarea bugetară va fi pozitivă. Unde vor fi alocați bani mai mulți

06 Sep 2017 795