Primarii aşteaptă cu sufletul la gură rectificarea bugetară anunţată de Ponta Pecineaga speră la deblocarea unor proiecte de 30 de milioane de lei!

Primarul comunei Pecineaga, Lili Pîslaru, susţine că are informaţii potrivit cărora la rectificarea bugetară din această lună, ar urma să se deschidă finanţarea pentru lucrările de amenajare a drumurilor din comună, a reţelei de apă şi a sistemului canalizare. Amintim că premierul Victor Ponta a declarat, la sfârşitul lunii septembrie, că va exista o rectificare de buget în luna octombrie, însă de tipul „luăm bani de la unii şi dăm la alţii”, fără să menţioneze de la ce ministere va lua şi căror ministere va da.

La Pecineaga, vorbim de proiecte în cuantum total de 30 de milioane de lei, care aşteaptă să fie finanţate de Guvern. „Totul este în aşteptare, nu vă pot spune nimic concret. Sper că lucrările vor începe. Am informaţii că la rectificarea bugetară vom primi o sumă minimă pentru iniţierea celor trei proiecte”, a precizat Lili Pîslaru.
Menţionăm că toate cele trei proiecte sunt finanţate cu bani de la Guvernul României, prin Hotărârea numărul 577 şi în cazul tuturor s-au organizat licitaţii la începutul acestui an. 

Prima deschidere de oferte a avut loc în data de 8 ianuarie şi a făcut referire la proiectarea tehnică şi execuţia proiectului „Reabilitare şi modernizare drumuri de interes local din comuna Pecineaga, judeţul Constanţa". Proiectul finanţat cu bani de la Guvern prevede asfaltarea a 21,7 kilometri de drum de pământ şi de piatră, valoarea acestuia fiind de 12.557.824 lei. Pentru proiectarea tehnică şi execuţia lucrării „Construcţie sistem de canalizare şi staţie de tratare a apelor uzate în comuna Pecineaga, judeţul Constanţa", valoarea estimată a cheltuielilor este de 7.880.857 lei, iar licitaţia a avut loc în data de 7 februarie.  Pentru extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă în comuna Pecineaga, valoarea estimată a proiectului este de 7.577.969,50 lei, iar licitaţia a fost programată să se desfăşoare pe 8 februarie.

Afaceriştii din domeniul eolian au lăsat investiţiile pentru negocieri cu Guvernul 

Şeful autorităţii locale speră să primească veşti bune şi din partea celor cinci societăţi care construiesc parcuri eoliene pe raza localităţii şi care vor monta peste 200 de turbine eoliene. Beneficiile pentru locuitori nu sunt puţine. Dat fiind că parcurile sunt amenajate pe terenuri private, proprietarii vor primi o despăgubire în cuantum de 3.000 de euro pe an, timp de 25 de ani. De asemenea, societăţile au luat în administraţie drumurile publice pe care au obligaţia să le pietruiască. Şeful autorităţii locale vorbeşte şi de alte facilităţi de care va beneficia întreaga comunitate, precum amenajarea unui parc şi a unei case praznicale. „Cei cu eoliene sunt şi ei în aşteptare, poartă negocieri la Guvern cu privire la certificatele verzi. Patru dintre societăţi au deja eliberată autorizaţia de construcţie, iar cea de-a cincea face demersurile necesare pentru a primi autorizaţia”, a explicat primarul Lili Pîslaru, care a concluzionat că „tonul este unul optimist din partea tuturor, dar cu toate acestea încă nu s-a concretizat nimic”.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Local Municipal Constanța votează prima rectificare bugetară din acest an Se iau bani de la învățământ, protecția mediului și dezvoltare și se dau la asistență socială, cultură, recreere și religie!(DOCUMENT)

26 Mar 2024 738

Senatul a adoptat tacit proiectul de lege de aprobare a OUG 90/2023 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023

27 Nov 2023 1023

Surse Guvernul ar urma să realizeze o rectificare bugetară la finalul anului

08 Nov 2023 819

Premierul Marcel Ciolacu Rectificarea bugetară va fi făcută atunci când „va fi nevoie"

24 Oct 2023 876

Surse Guvernul va face în acest an două rectificări bugetare

24 Aug 2023 856

Schimbarea la față a Constanței, amânată sine die!

30 Jul 2023 1961

Rectificare bugetară la Constanța! Ce bugete au fost diminuate și ce lucrări au primit fonduri suplimentare

28 May 2023 1176

Guvernul a aprobat cea de-a doua rectificare bugetară pozitivă din acest an

17 Nov 2022 1025

Proiect în transparență Modificări în bugetul de venituri și cheltuieli ale Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța

28 Sep 2022 1368

Ministrul Finanțelor „Pentru această rectificare s-a avut clar în vedere modul în care sunt finanţate pachetele de măsuri pentru cetățeni și economie“ (VIDEO)

18 Aug 2022 1358

Premierul Nicolae Ciucă „Rectificarea bugetară este una pozitivă, bazându-se pe o majorare a PIB“ (VIDEO)

18 Aug 2022 1011

Premierul Nicolae Ciucă „Rectificarea bugetară pe care o vom aproba asigură perspectiva unei bune funcționări a serviciilor publice“

11 Aug 2022 1137

Alina Gorghiu „Vestea bună este că este o rectificare de buget pozitivă şi că lucrurile sunt pe final“

08 Aug 2022 1253

Rectificare de buget la Primăria Constanța. Chițac taie bani de la servicii și dezvoltare publică pentru plata combustibililor și facturilor la energie (DOCUMENT)

20 May 2022 1910

Edilii de oraşe sunt nemulțumiți de alocarea sumelor din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului

15 Oct 2021 1808