A început Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia 2012

Glasurile a opt  interpreţi au răsunat aseară pe scena Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia 2012. A venit apoi momentul ca opt piese de la Creaţie să fie ascultate de public în primă audiţie. Prima seară a concursului s-a încheiat cu un recital emoţionat in memoriam Aurelian Andreescu. Pe scurt, Festivalul Mamaia a readus la malul mării muzica românească, talentul şi emoţiile unui eveniment de prestigiu ajuns la cea de-a 42-a ediţie.

An de an pe scena Festivalului Naţional de Muzică Uşoară de la Mamaia urcă tineri aspiranţi. Toţi vin cu speranţa că vocile lor vor fi remarcate, iar numele lor vor fi recunoscute, mai ales dacă au şansa să convingă juriul că merită şi un premiu. Şi nu greşesc, pentru că Festivalul Mamaia a fost şi a rămas de 42 de ediţii încoace o rampă de lansare în muzica uşoară românească. Seara trecută la secţiunea interpretare, opt glasuri tinere şi-au demonstrat măiestria în faţa publicului.

La secţiunea Creaţie, compozitorii au fost cei care au adus pe scena Festivalului piese în primă-audiţie, care speră să devină hituri. Am avut şansa seara trecută la Creaţie să avem pe scenă nu doar melodii semnate de nume sonore, dar şi interpreţi iubiţi de public, care se reîntorc la Mamaia după foarte mulţi ani. Cristian Faur a intrat în concurs cu piesa „Toată iubirea ta” interpretată de Carmen Rădulescu.

O altă prezenţă bine primită de public a fost îndrăgita Silvia Dumitrescu, prezentă de asemenea la Creaţie cu o piesă a lui Robert Anghelescu.

După încheierea concursului a venit momentul coloşilor. Organizatorii au pregătit un recital in memoriam Aurelian Andreescu. Artişti de seamă i-au interpretat piesele. Adrian Romcescu, Corina Chiriac, Adrian Daminescu, Aurelian Temişan sau  Ionuţ Ungureanu au fost câţiva dintre cei care au smuls publicului ropote de aplauze.

Poate cel mai impresionant lucru a fost însă acela că la spectacol a fost prezent şi bunul prieten al lui Aurelian Andreescu, Cornel Constantiniu. Deşi starea acestuia de sănătate nu este una bună, iar maestrul nu a putut cânta pe scenă, totuşi a ţinut să fie în sală şi să participe la acest omagiu muzical.

http://www.reporterntv.ro/stire/a-inceput-festivalul-national-de-muzica-usoara-mamaia-2012


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Încep înscrierile pentru admiterea în instituțiile de învățământ superior militar! Câte locuri sunt la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța?

24 Feb 2024 872

CNMB Asociația Europeană a Profesorilor a emis o moțiune de solidaritate cu profesorii și elevii din Ucraina, expuși agresiunii militare

29 Mar 2022 1410

#DobrogeaDigitală „Regele și regina Mării Negre“, de Marian Moșneagu. Cariera distrugătoarelor tip R în Marina Română

29 Sep 2021 2847

„Automutilare“ sau „act decizional neinspirat“? De ce i-a dat dreptate Curtea de Apel Constanța tinerei aflate la un pas să piardă cariera în Poliție. Motivarea judecătorilor

23 Apr 2020 1632

Un fost candidat pentru funcţia de procuror general al Constanţei, în atenţia CSM

30 Sep 2019 2444

Centrul de Scafandri își cinstește eroii pierduți în tragicul accident produs la Tuzla

03 Jul 2019 2025

Un aspirant liberal la statutul de candidat la Primăria Constanţa Ce principii trebuie să respecte PUZ-ul peninsulei?

15 Jan 2019 3688

Schimbare de nume sau de destin? Ultima dorinţă (galerie foto)

26 Oct 2018 3836

Gala absolvenţilor Tresa de aspirant (galerie foto)

03 Aug 2018 3661

Cătălin Anghel - „Ştim ce ne aşteaptă şi suntem pregătiţi“ Aspirantă la locul trei, FC Viitorul joacă astăzi cu Poli Iaşi în play-off

06 Apr 2018 2356

Regele marinarilor Demnităţi militare şi privilegii regale (galerie foto)

15 Dec 2017 7068

Colegiul Tehnic „Pontica“, aspirant la titlul de şcoală-ambasador a Parlamentului European

16 May 2017 2597

Constanţa - alegeri parlamentare 2016. Prima sesizare la BEJ Constanţa

11 Dec 2016 3296

Averi de aspirant în Parlamentul României Ce avuţii au candidaţii PER Constanţa pentru Camera Deputaţilor (documente)

10 Nov 2016 3197

Averi de aspirant în Parlamentul României Cât de bogaţi sunt candidaţii UDMR Constanţa pentru Camera Deputaţilor (documente)

10 Nov 2016 3348