DNA Fost subcomisar din IJP, trimis în judecată pentru abuz în serviciu, fals și uz de fals

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba-Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei
 
BERGHEZAN MONICA, la data faptelor subcomisar în cadrul I.P.J. Sibiu - Poliția Municipiului Sibiu, Biroul Rutier, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
- abuz în serviciu în formă continuată (2 fapte),
- fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată,
- uz de fals în forma participaţiei improprii, în formă continuată,
- înşelăciune.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În cursul anului 2014, inculpata Berghezan Monica, în calitatea mai sus menționată, având spre soluționare mai multe dosare penale privind infracțiuni la regimul circulației, în calitatea sa de organ de cercetare al poliţiei judiciare, cu încălcarea dispoziţiilor legale, a ticluit “Ordonanțe de clasare” a unor cauze şi a aplicat prin fotocopiere atât semnătura procurorului competent cât și ștampila Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

În continuare, inculpata a înmânat ordonanțele falsificate în această manieră persoanelor cercetate care, cu bună-credinţă, le-au folosit la Serviciul Poliției Rutiere din cadrul I.P.J. Sibiu, redobândindu-şi astfel pe nedrept permisele de conducere, întrucât la momentul respectiv dosarele penale întocmite pe numele acestora nu erau soluţionate în mod legal.

De asemenea, în aceeaşi calitate de ofiţer de poliţie judiciară, în contextul efectuării urmăririi penale în dosarele repartizate, inculpata Berghezan Monica a afirmat necesitatea administrării în cauze a probei cu expertiza tehnică auto, indicând persoanelor cercetate expertul, costul expertizei şi contul în care să depună banii.

Prin această metodă  a „expertizei” inculpata a intrat în posesia sumelor de bani, cuprinse între 2.000 – 2.200 lei, depuse cu buna-credinţă de persoanele cercetate pentru dispunerea procedeului probatoriu, pe care le-a folosit în interes propriu. De menționat este faptul că, în unul dintre cazuri, inculpata nu avea nici un fel de atribuţii în instrumentarea dosarului în care persoana cercetată a fost indusă în eroare în maniera descrisă mai sus.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Sibiu.

 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procurorul Sorin Constantinescu, fostul șef al DNA Constanța, eliberat din funcţie, prin pensionare!

29 Apr 2024 449

Dănăilă Sorin, fost director Îmbunătățiri Funciare Galați, trimis în judecată de DNA!

29 Apr 2024 491

Delegarea procurorului Mihai Stanciu în fruntea DNA Constanța, contestată! Înalta Curte anunță primul termen în dosar

27 Apr 2024 680

Stănculescu Cătălin Liviu, șeful Direcției Energie din Complexul Energetic Oltenia, reținut de DNA

26 Apr 2024 554

Surse - perchezitiții DNA la Complexul Energetic Oltenia

25 Apr 2024 365

Elena Marinela Negulici, fost director economic al CNE Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă într-un dosar DNA Constanța!

24 Apr 2024 554

Dosarul SOCEP, instrumentat de DNA Constanța, se va rejudeca! (MINUTĂ)

24 Apr 2024 484

Trimitere în judecată DNA S-a lăudat cu influență asupra unor judecători din cadrul Curții de Apel București

24 Apr 2024 436

Ce averi au procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să lucreze la DNA Constanța, după plecarea lui Bodean Andrei și Conortos Constantin (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 919

DNA o trimite în judecată pe Nadia Florentina Racz, fost inspector șef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor

23 Apr 2024 465

Procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să-i înlocuiască la DNA Constanța pe Bodean Andrei și Conortos Constantin

23 Apr 2024 747

Dosar DNA Constanța Vasile Iliuță, șeful Consiliului Județean Călărași, termen azi la Curtea de Apel București! (RECHIZITORIU)

23 Apr 2024 613

Curtea de Apel Constanța, în pronunțare într-un dosar DNA cu un presupus prejudiciu de aproape 10 milioane euro

21 Apr 2024 936

Curtea de Apel Constanța respinge acțiunea preotului Petrică Leașcu! (MINUTĂ)

20 Apr 2024 770

Procesul s-a terminat! Iată când va afla Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, decizia finală în dosarul terenurilor din Portul Tomis

19 Apr 2024 585