Mii de produse alimentare, retrase Restaurante, măcelării, pescării, verificate la Constanţa

 
Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de către inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, în perioada 4-8 aprilie 2016, s-au materializat prin verificări la 165 obiective: 8 restaurante, 1 pizzerie, 1 cantină, 1 bufet, 1 snack bar, 1 braserie, 1 unitate tip bistro, 6 unităţi fast food, 16 laboratoare cofetărie/patiserie, 27 super/hipermarketuri, 23 magazine alimentare, 8 depozite alimentare, 1 carmangerie, 4 măcelării,  1 centru colectare lpate, 9 unităţi procesare lapte, 9 centre prelucrare lapte, 1 punct de debarcare peşte, 1 centru colectare peşte, 2 unităţi produse proaspete din pescuit, 4 pescării,  3 unităţi de învăţământ, 9 exploataţii comerciale animale, 3 exploataţii nonprofesionale, 3 incineratoare, 1 cabinet veterinar, 2 pet schop-uri, 5 unităţi fabricare pâine şi specialităţi de panificaţie, 1 depozit seminţe consum, 3 unităţi comercializare congelate, 1 unitate mărărit, 1 unitate fabricare foi plăcintă, 5 depozite de destinaţie, 1 unitate fabricare condimente, 1 unitate fabricare zaharoase.
 
În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la neefectuarea operaţiunilor de vaccinare şi administrare a unor produse biologice la animale; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.
 
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate  2 (două) sancţiuni contravenţionale, în valoare totală 1.000 lei şi un număr de 2 avertismente. Au fost emise 2 Ordonanţe de suspendare temporară a activităţii pentru un centru prelucrare lapte şi o unitate de alimentaţie publică.
 
Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, produse alimentare din categoriile: carne şi produse din carne – 9275 kg, lapte şi produse lactate – 2983 kg,  peşte şi produse din peşte – 3702 kg, ouă – 183 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 174.299 lei.
 
Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Savoare fără carne. Rețete vegetariene pentru un grătar reușit

27 Apr 2024 376

Descoperă cum să faci micii la grătar care să îți lase toți invitații cu gura apă!

27 Apr 2024 447

Deliciile grătarului de 1 Mai. Rețete pentru o petrecere reușită

27 Apr 2024 434

Primăria Constanța Prânz festiv de Paște, pentru beneficiarii Cantinei de Ajutor Social (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 576

Administrația Fondului Imobiliar A început comercializarea cărnii de miel și ied în interiorul halelor de lactate în unele piețe din Constanța

26 Apr 2024 542

Caz halucinant la un liceu din București. Trei elevi au încins un grătar în timpul orelor de curs

19 Apr 2024 568

Descoperă bucătăria în aer liber. Ghidul simplu al grătarului tradițional

13 Apr 2024 548

Amenzi în valoare de peste 45.000 de lei aplicate de ANPC pentru pui cu Salmonella. Ce au găsit comisarii la Penny și Metro

01 Apr 2024 675

Licitații Tulcea Ce firmă va livra carne la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului?

28 Mar 2024 440

Asociatia Suflete Deschise, din Constanța, în sprijinul aproapelui Ajutoare pentru familiile care locuiau în ferma care a ars în Murfatlar

23 Feb 2024 1003

Ești în luptă cu kilogramele? Nutriționistul detaliază o strategie de slăbire

28 Jan 2024 1032

Control la Târgul organizat în exteriorul Pavilionului expozițional Constanța. Ce nereguli au constatat comisarii OPC (GALERIE FOTO)

18 Dec 2023 1193

Afumarea produselor specifice Crăciunului. Reguli de avut în vedere

15 Dec 2023 812

ISU GiurgiuAtenție la folosirea afumătorilor

15 Dec 2023 419

ISU GiurgiuMăsuri de siguranță pentru prevenirea incidentelor în perioada Ignatului

14 Dec 2023 385